Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, casto se to meni tak by me zajmalo jestli nekdo letos prodaval a prepisoval auto.Jde mi o to, kdyz prodam auto a nestihlo by se hned ten den prepsat.Dala bych kupci svoji plnou moc s prepisem a kdyby on to nahodou neprepsal. Hrozi nejaky postih mne nebo jemu? Ja bych mela v ruce smlouvu o prodeji, mohla bych se tim nejak pripadne branit? Dekuji za rady.
@Ivana 85 Kdyby to nepřepsal tak pokuty z radarů a kamer budou chodit Tobě. Zda by smlouva pomohla, to nevím.
@selia jde mi hlavne o pokutu za neprepsani.On kupujici chce prijet zitra, hodinu pred zavrenim magistratu, tak se bojim ze to nestihnem a nevim jestli teda ten zitrek radsi uplne nezrusit.
@Ivana 85 ale on s tím musí na evidenčku ne?? než se to přepíše… ![]()
První musí s autem na evidenci..takže to stejně nestihnete…auto musí být přepsáno do sedmi dnů od uzavření kupní smlouvy..naplanuj si to tak ať to uděláte společně nebo ať dá kupující plnou moc tobě a auto na něj přepiš ty..tak ani tak to ovšem zítra během hodiny nestihnete, odložila bych to.
@Petra Z jj to vim a prave proto se bojim ze se to nestihne.Tak jeste me napadla jedna vec, pokud by se to nestihlo a on by s nim proste opravdu chtel zitra odjet, tak jedine s podminkou ze mu nedam velkej technicak a dam mu ho az u prepisu.To uz by ho muselo donutit to prepsat ne?
Ten den to přepsat nemusis, my meli ve smlouve do 10 dní od předání penez, vlastne jsme to meli v kazde smlouve k autu
Tusim, ze tam je 7 az 10 dni na prepsani od prodeje. Musi byt plna moc, pokud se tam nesejdete oba. Do prepisu by bohuzel sli pokuty atd. za tebou. Stat se nepta, nejdriv zaplat a pak vymahej zpet od toho kdo zavinil, takze urcite by penize slo ziskat zpet, ale bez prace by to nebylo (pravnik, atd.)
Nedavno sem byla u prodeje a smlouva overena byt nemusela.
Smlouva byt overena nemusi, nebylo nikdy potreba, jeste povinny ruceni si zaridte
@debra.morgan jj ti vim ze je na to 10 dni, ale mne jde o to ze kupujici by zitra chtel auten rovnou odjet. A co kdyz uz ho pak v zivote neuvidim??Takze bud mu nedam technicak, nebo vlastne on by mohl dat plnou moc mne ze? A ja bych si to dosla prepsat na nej?
@Ivana 85 ano a ta plná moc musí byt overena! ikdyz je fakt, ze to vetsinou prepisuje kupujuci a ne prodavajici, ale to by asi nemel byt problem, hlavne povinne ruceni na noveho majitele a evidencka, smlouva a overena plna moc a at ti da mylim 800 kc, to platis za prepis, ted nevim presne kolik to je…
Ahoj holky, prosím o radu, když prodávám auto a půjdeme společně na úřad to přepsat musí to auto tam být fyzicky se mnou, dívají se na něco z úřadu? Myslím, si že ne, ale raději se ptám, děkuji
@Aishenka píše:
Ahoj holky, prosím o radu, když prodávám auto a půjdeme společně na úřad to přepsat musí to auto tam být fyzicky se mnou, dívají se na něco z úřadu? Myslím, si že ne, ale raději se ptám, děkuji
jo musí, úřednice se v tom projede jestli je vše ok a pak vám to přepíšou, otázka 20 minut
@Aishenka nemusi,musis uz mit hotovou evidencku tam auto zkontroluji a pak uz ho nikomu neukazujes.