Přepis části nemovitosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.7.14 15:24

Přepis části nemovitosti

Potřebovala bych radu od zkušenějších.
Za svobodna jsem získala nemovitost. První roky jsem pronajímala, ale pak jsem se vdala a s manželem jsme dům společně zrekonstruovali a teď tu spolu bydlíme.
V KN jsem pořád psaná jen já. Chtěli bychom muže nechat zapsat do katastru. Nevíte některá, jak na to? Kam zajet a co s sebou? Případně jaký je postup, abychom tam nemuseli jezdit vícekrát než je bezpodmínečně nutné. Máme katastr celkem z ruky, tak si bude muž muset brát dovolenou. Nestačilo by někde stáhnout a vyplnit nějaké papíry s tím, že bych to tam mohla zařídit sama bez manžela?
A ještě jeden dotaz. Nevíte, jestli je možné, abych i nadále zůstala většinovým vlastníkem, nebo na něj musím přepsat jedině ideální polovinu?
Omlouvám se za anonym, ale nechci odhalovat majetkové poměry v rodině.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25123
8.7.14 15:31

:think: tak nějak přemýšlím, proč ho do toho katastru chceš vůbec napsat :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
8.7.14 15:36

Muzes na nej napsat libovolnou cast. Na strankach KN vyplnis formular a pak sepisete darovaci smlouvu. Podpisy musi byt overeny. Zavolej na katastr, kolik potrebujes kopii smlovz. Kdyz jsme prepisovali my, musela byt ve 4 vyhotovenich. Pocitej, ze budete platit tusim 2000 na katastru. Zavoletj tam, oni ti vsechno reknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
8.7.14 15:36

@brumdinka Řekla bych, že proto, že do toho vrazil i své finance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
8.7.14 15:37
@brumdinka píše: :think: tak nějak přemýšlím, proč ho do toho katastru chceš vůbec napsat :?:

To psala ne? A vubec, na to se zakl. neptala;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 15:39

@brumdinka protože sem zainvestoval velkou částku peněz. Přijde mi to k němu fér.

@Lejaa moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
25123
8.7.14 15:41

@Gabulle takovejch bylo co do toho vrazili i své peníze a stejně je to v katastru na partnera :) prostě mi to přijde zbytečné a na jejím místě bych to asi nedělala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 15:46

@brumdinka mně to zbytečné nepřijde. Přece jen bude mít nějakou jistotu v případě, že se něco stane a tím nemyslím jen rozvod. Ona ta rekonstrukce šla z větší části z jeho peněz a hlavně to dělal převážně sám, takže i to je investice.

• Citovat
  • Upravit
2597
8.7.14 15:53

No teda já kdybych dala peníze do nemovitosti, tak chci byt take pomernym vlastnikem. Jednou me chlap muze kopnout do zadele a nebudu mit ani penize ani bydleni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
8.7.14 16:13
@brumdinka píše:
@Gabulle takovejch bylo co do toho vrazili i své peníze a stejně je to v katastru na partnera :) prostě mi to přijde zbytečné a na jejím místě bych to asi nedělala :think:

Ty mas teda nazor, spravne vycurany…Ja na manzela taky prevedla cast domu, protoze ho zrekonstruoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.7.14 16:24

@Lejaa sorry ale to, že do toho investoval jsem si přečetla až posléze, tak hned nesud´ju :)

mmch mám jednu známou, která nechala na manžela přepsat ideální polovinu, po čase došlo k rozvodu a on vykřikoval, že do toho investoval mnohem víc a ve výsledku o ten byt přišla…to jen tak mmch, že se můžou stát i takovéto věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101474
8.7.14 16:33

@brumdinka No, v manželství do toho těžko mohl investovat mnohem víc, když je SJM :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
8.7.14 17:10
@brumdinka píše:
@Lejaa sorry ale to, že do toho investoval jsem si přečetla až posléze, tak hned nesud´ju :)mmch mám jednu známou, která nechala na manžela přepsat ideální polovinu, po čase došlo k rozvodu a on vykřikoval, že do toho investoval mnohem víc a ve výsledku o ten byt přišla…to jen tak mmch, že se můžou stát i takovéto věci…

Sorry, ale zakladatelka psala hned v uvodnim prispevku, ze dum spolecne zrekonstruovali, to mluvi snad jasne. Mimo to, zakl.se neprisla poradit, zda jo nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101474
8.7.14 17:17
@brumdinka píše:
@Gabulle takovejch bylo co do toho vrazili i své peníze a stejně je to v katastru na partnera :) prostě mi to přijde zbytečné a na jejím místě bych to asi nedělala :think:

A kdybys investovala do cizího majetku, tak by ti to taky přišlo zbytečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.7.14 19:40

@j.a.n.i1 ano :mrgreen: @Lejaa nenapsala to jasně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí