Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tak nějak přemýšlím, proč ho do toho katastru chceš vůbec napsat ![]()
Muzes na nej napsat libovolnou cast. Na strankach KN vyplnis formular a pak sepisete darovaci smlouvu. Podpisy musi byt overeny. Zavolej na katastr, kolik potrebujes kopii smlovz. Kdyz jsme prepisovali my, musela byt ve 4 vyhotovenich. Pocitej, ze budete platit tusim 2000 na katastru. Zavoletj tam, oni ti vsechno reknou
@brumdinka Řekla bych, že proto, že do toho vrazil i své finance…
@brumdinka píše:tak nějak přemýšlím, proč ho do toho katastru chceš vůbec napsat
To psala ne? A vubec, na to se zakl. neptala;-)
@brumdinka protože sem zainvestoval velkou částku peněz. Přijde mi to k němu fér.
@Lejaa moc děkuji.
@Gabulle takovejch bylo co do toho vrazili i své peníze a stejně je to v katastru na partnera
prostě mi to přijde zbytečné a na jejím místě bych to asi nedělala ![]()
@brumdinka mně to zbytečné nepřijde. Přece jen bude mít nějakou jistotu v případě, že se něco stane a tím nemyslím jen rozvod. Ona ta rekonstrukce šla z větší části z jeho peněz a hlavně to dělal převážně sám, takže i to je investice.
No teda já kdybych dala peníze do nemovitosti, tak chci byt take pomernym vlastnikem. Jednou me chlap muze kopnout do zadele a nebudu mit ani penize ani bydleni…
@brumdinka píše:
@Gabulle takovejch bylo co do toho vrazili i své peníze a stejně je to v katastru na partneraprostě mi to přijde zbytečné a na jejím místě bych to asi nedělala
Ty mas teda nazor, spravne vycurany…Ja na manzela taky prevedla cast domu, protoze ho zrekonstruoval.
@Lejaa sorry ale to, že do toho investoval jsem si přečetla až posléze, tak hned nesud´ju ![]()
mmch mám jednu známou, která nechala na manžela přepsat ideální polovinu, po čase došlo k rozvodu a on vykřikoval, že do toho investoval mnohem víc a ve výsledku o ten byt přišla…to jen tak mmch, že se můžou stát i takovéto věci…
@brumdinka No, v manželství do toho těžko mohl investovat mnohem víc, když je SJM ![]()
@brumdinka píše:
@Lejaa sorry ale to, že do toho investoval jsem si přečetla až posléze, tak hned nesud´jummch mám jednu známou, která nechala na manžela přepsat ideální polovinu, po čase došlo k rozvodu a on vykřikoval, že do toho investoval mnohem víc a ve výsledku o ten byt přišla…to jen tak mmch, že se můžou stát i takovéto věci…
Sorry, ale zakladatelka psala hned v uvodnim prispevku, ze dum spolecne zrekonstruovali, to mluvi snad jasne. Mimo to, zakl.se neprisla poradit, zda jo nebo ne.
@brumdinka píše:
@Gabulle takovejch bylo co do toho vrazili i své peníze a stejně je to v katastru na partneraprostě mi to přijde zbytečné a na jejím místě bych to asi nedělala
A kdybys investovala do cizího majetku, tak by ti to taky přišlo zbytečné?
Potřebovala bych radu od zkušenějších.
Za svobodna jsem získala nemovitost. První roky jsem pronajímala, ale pak jsem se vdala a s manželem jsme dům společně zrekonstruovali a teď tu spolu bydlíme.
V KN jsem pořád psaná jen já. Chtěli bychom muže nechat zapsat do katastru. Nevíte některá, jak na to? Kam zajet a co s sebou? Případně jaký je postup, abychom tam nemuseli jezdit vícekrát než je bezpodmínečně nutné. Máme katastr celkem z ruky, tak si bude muž muset brát dovolenou. Nestačilo by někde stáhnout a vyplnit nějaké papíry s tím, že bych to tam mohla zařídit sama bez manžela?
A ještě jeden dotaz. Nevíte, jestli je možné, abych i nadále zůstala většinovým vlastníkem, nebo na něj musím přepsat jedině ideální polovinu?
Omlouvám se za anonym, ale nechci odhalovat majetkové poměry v rodině.