Zažádání o byt Praha

35
7.7.14 17:14

Zažádání o byt Praha

Ahojky, chtěla bych se zeptat, žiji s přítelem a rodiči plus s malou. Chceme už ale bydlet sami a na novej vlastní byt nemáme takže si chceme zkusit zažádat o byt. Zajímalo by mě kam jít nebo kde se taková žádost podává. Já mám plat 13 a přítel tak 22+.Hypotéku si brát nechceme protože člověk nikdy neví co se může stát a navíc přítel má dost často zdravotní problémy takže to ani nepřipadá v úvahu. Jak vlastně taková žádost probíhá? Děkuji za cenné rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
7.7.14 17:23

Nevím jak ostatní části, ale Praha 9 a 10 dává byty jen sociálně slabším. Bohatší si můžou vzít hypotéku, tak to je nejspíš myšleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
7.7.14 17:27

Jojo, souhlas s @Tereza1986 případně ještě občas dávají městské části byty obálkovou metodou - nabídneš výši nájmu a vyhrává nejvyšší nabídka…
Ale na druhou stranu není problém si nejaký byt vyhlédnout a prostě si ho pronajmout, když si nechcete brát hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.7.14 17:29

To jo ale ta nejistota…Kdykoliv může majitel přijít a papa :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
7.7.14 17:31

@Andreno to si delas legraci? to by si pak zadal kazdy! oba pracujete a muzete platit hypoteku nebo najem. socialni byty jsou jen pro lidi opravdu v nouzi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.7.14 17:36

No jo ale tak to potom každej kdo dostane byt je sociálně slabší… Nedává to smysl, přece když nemám na kontě půl mega na byt neznamená že jsem soc. slabší ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
7.7.14 17:37

@yourlady Sociální byty? To bude něco jiného. Tady jde o normální byty od magistrátu, ty, o kterých jsem slyšela, že je někdo má, tak tam není moc mezi tržním nájemným rozdíl. Akorát ti nehrozí, že tě bude chodit navštěvovat majitel a že ti třeba zatrhne úpravy, nebo že ti dá výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
7.7.14 17:38
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, souhlas s @Tereza1986 případně ještě občas dávají městské části byty obálkovou metodou - nabídneš výši nájmu a vyhrává nejvyšší nabídka…
Ale na druhou stranu není problém si nejaký byt vyhlédnout a prostě si ho pronajmout, když si nechcete brát hypotéku.

Pravda, ještě obálky :palec: Byty taky dostávají státní zaměstnanci (policajti, vězeňská služba…), ale to nebude asi zakladatelky případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
7.7.14 17:39

@yourlady Nevím, proč by si nemohl žádat každý. Kamarádi se např. takhle rozhodovali mezi hypo na kraji města, nebo jestli zažádají o byt ve čtvrti, kde jsou od mala zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
7.7.14 17:40
@Takyjedna píše:
@yourlady Sociální byty? To bude něco jiného. Tady jde o normální byty od magistrátu, ty, o kterých jsem slyšela, že je někdo má, tak tam není moc mezi tržním nájemným rozdíl. Akorát ti nehrozí, že tě bude chodit navštěvovat majitel a že ti třeba zatrhne úpravy, nebo že ti dá výpověď.

Jojo, magistrát i městské části dávají, ale jen chudším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.7.14 17:41

Nejlíp bude, když se zeptáš na úřadě příslušné MČ. nájem tam bude stejný jak jinde, ale celkem chápu tvůj argument, že odtamtud vás aspoň nevyhodí. někde ty obálkové metody dělají..mrkni třeba na webovky MČ, kde bydlíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
7.7.14 17:41
@Takyjedna píše:
@yourlady Nevím, proč by si nemohl žádat každý. Kamarádi se např. takhle rozhodovali mezi hypo na kraji města, nebo jestli zažádají o byt ve čtvrti, kde jsou od mala zvyklí.

Protože mají podmínku, že musí být příjem do určité částky. Teď přesně nevím kolik, ale není to moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
7.7.14 17:42

A jak myslíš, že bydlej tisíce rodin? 6e každej dostal barák nebo byt od rodičů, že je to jejich, nebo že každej má 100 měsíčně, a hypo není problém.. nebo jak si myslíš, že to funguje?

Oni vlastně všichni ostatní žijou v jistotě.. mají jistou práci, jistý prachy..
Tak s majitelem máš většinou smlouvu, takže víš dopředu, že se stěhuješ..

Ještě je ale jedna možnost.. Já bydlím v družstevním bytě, byt je z nebytových prostor, dispozičně nic moc… Ale je to levnější cca o 5tis, než od přímého majitele stejné metry.. navíc je to poměrně jistota, dokud budeš platit tak jak máš, a nebudeš třeba vařit drogy a pořádat party, tak tě nevystěhujou..Jinak bychom byli u rodičů do teď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
@Tereza1986 píše:
Jojo, magistrát i městské části dávají, ale jen chudším.

Nj, ale u těch obálek dávají tomu, kdo nabídne nejvíc… A dělá to u nás taky magistrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767

Ježiši, ale ona přece nechce jít do bytů pro sociální případy 8o Ale do normálního městského bytu, co je na tom? Hodně měst je ale rozprodalo, takže jich už není v nabídce tolik. Mám známé, kteří čekali několik let (a prý je to normální), dávali ale normální žádosti na byty, nebylo to obálkovou formou (kdo dá víc), ale ta také existuje, to je zase o štěstí :D Zeptej se na SMM MěÚ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí