Bydlení v Ústí nad Labem, Neštěmice

16
3.7.14 13:35

Bydlení v Ústí nad Labem/Neštěmice

Ahoj maminky, tatínci,

chtěl bych se vás zeptat na váš názor na bydlení v městské částí Neštěmice (Ústí nad Labem). Někdo říká, že se tam dá bydlet celkem nerušeně a někdo zase nadává na „spoluobčany“. Mě osobně se zdá, že to nebude o nic lepší ani horší kde bydlím dosud (Děčín - Želenice).

Chtěl bych slyšet váš názor na tuto část města protože se mě zde líbí tři byty za pěknou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Katii
3.7.14 13:40

Ono vůbec v celym Ústí je to bydlení takový na prd, ale je fakt, že Neštěmice zrovna neznám, tak třeba to nebude tak špatný… A co Teplice? ty jsou aspoň hezčí podle mýho :)

• Citovat
  • Upravit
7601
3.7.14 13:40

Nesla bych tsam, taky sem koukala na byty, maji krasny a fakt levny, ale proc asi? Nikdo tam mezi ty morgose nechce, pokud nemate dite, tak mozna, ale s detma ani nahodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
3.7.14 13:44

Neštěmice jsou o něco málo klidnější než Krásné Březno. Ale nepočítej s žádnou hitparádou. V UL je klidných jen málo čtvrtí ( např. Severní Terasa, Bukov ), ale ceny bytů se tu pohybují trochu jinde.
Byly tu zmíněné Teplice. Kolem lázní je to pěkné, ale sídliště také nejsou úplně nejklidnější. :nevim: Bohužel v severních Čechách si asi moc nevybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.7.14 13:59

No já bydlím v Děčíně a bohužel musím se poohlížet po levnějším bydlení aspoň do začátku. Tam kde bydlím se byty pohybují od 380k Kč za 1+1 až do 1m Kč, kdybych chtěl takto drahý byt zůstanu tu, ale nechci se zadlužovat, nechci žít u rodičů.

Děti nemám a počítám, že dalších 10 let ještě nebudou (ano jsem poměrně mlád:D).

Mě by spíš zajímal názor někoho kdo tam přímo bydlí. Znám Krásné Březno ještě když tam byla ta šílená ubytovna a vím jak to tam vypadá když to teď zavřeli (o 100% lepší).

Teplice jsou mimo mé možnosti, musím být v okolí UL nebo DC, kdyby tomu tak nebylo už mizím ze severu pryč klidně i do rajchu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
3.7.14 14:03

@jablon2 Zkusím se poptat kolegy, ten tam do nedávna bydlel ( pár měsíců zpět, co se stěhoval ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
3.7.14 14:32

@jablon2 Neštěmice se dají, jsou tam spoluobčani, ale Ti jsou dnes všude… horší je Mojžíř, v Neště bydlí babička a znám tam i maminy s dětma a dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.7.14 17:34

Tak mluvil jsem teď s člověk co tam bydlí již delší dobu a vychovává tam děti (slušná rodina) a prý si nemá na co stěžovat. Říkal, že to má špatnou pověst jen díky poloze mezi Mojžířem a Krásným Březnem…

Asi by se toho dalo i využít a tlačit cenu bytu dolu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
4.7.14 10:46

Ahoj, tak my sice bydlíme v Ústí na Klíši, ale přítelova babička v Neštěmicích bydlí a nikdy si neztěžovala. Je tam klídek, byz má velkej, všechno u nosu-doktora za barákem, supermarkety…a já tam za celou dobu, co tam jezdíme, vlastně ani spoluobčana neviděla :D A rodin s dětma je tam plno a v pohodě, nikdo si neztěžuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.7.14 11:50

Jaké ulice jsou OK a jaké jsou „hlučné“?

Byty mezi kterými vybírám jsou v Seifertova a Sibiřská (dole). Pak se mě ještě líbila lokalita kolem ulice Na Výšině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
4.7.14 11:59

Babička bydlí v Seifertově a dobrý, klídek, nemá problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
4.7.14 20:17

Dá se říci, že také bydlíme také v Neštěmicích, Na Výšině, máme malé dítko a musím říci, že tady je vcelku klid. Ve vchodě máme jen samé starší lidi nebo jen lidi s dětma a naši spoluobčané se tu moc nevyskytují. Nejhorší části jsou Mojžíř a Krásné Březno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.7.14 20:46

Tak už se dostávám do fáze, kdy jsem si vybral byt. Byt je v původním stavu. Dům a okolí klidné (celé jsem to tam prošel a poptal jsem se).

Byt však přede mnou obývali neplatiči, kteří byli vystěhováni. Byla jim zrušena nájemní smlouva a členství v družstvu.

Byt tedy prodává družstvo.

Moje otázka zní, jaký by následoval postup koupě. Moje představa je (vyčteno ze stanov):
1. podám přihlášku do družstva a zaplatím veškeré poplatky s tím spojené
2. stanu se členem družstva
3. podepíši s nimi nájemní smlouvu
4. uhradím druhý vklad (částka za kterou se prodává byt)
5. oni z této částky uhradí dluh, který na bytě vytvořil bývalej nájemník

Za mnou by ted již neměli jít žádné dluhy, protože podle stanov jdou dluhy jen v případě převodu práv na užívání bytu.

JE to tak nebo se mýlím? Má s tím někdo zkušenosti? Co by smlouva o nájmu měla obsahovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.15 03:57

Přesne tak když uhradíte dluhy bude vše v pořádku a Neštěmice jsou ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.2.15 08:07

Už ten byt mám a jsem spokojen. Klidné prostředí a v létě hodně zeleně. Sousedi jsou ok a dokonce snesou když občas vrtám :D… zatím byt rekonstruji a vypadá to, že z toho bude luxusní 2+1 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí