Přepis dluhu na partnera

Kristy111
21.3.10 13:52

Přepis dluhu

Ahoj holky:-)prosím Vás o radu.Před rokem jsem si vzala auto na leasing pro přítele,na svoje jméno s tím,že on ho bude poctivě platit…jenže ouha,byla jsem naivní a on auto neplatil.Společnost si auto vzala zpět…po 3měsících se mi ozvala vymahačská firma a ctějí po mě neskutečné peníze…chtěla jsem se zeptat zda existuje nebo lze napsat nějaký papír,něco jako přepis dluhu…chtěla bych ten dluh přepsat na bývalého přítele,dát mu to podepsat atd…lze to?

Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
21.3.10 14:12

no já nevim, ale…myslim si, že to nepůjde, ale hlavně - pochybuju o tom, že ti to podepíše, když to ani neplatí…jednou jsi ručitel… :nevim: a někteří lidi jsou prostě… :-( :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
21.3.10 14:17

Taky si myslím že na to nepřistoupí ani přítel ani banka. Proč by to dělali když mají někoho kdo by to mohl zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
21.3.10 14:28

Ach jo…naivita některých žen by měla být trestná (to neber jako kritiku, spíš jako povzdech další „postižené“, která - doslova - doplácí na ex-partnera). Obávám se, že tady kloudná rada není. Jak se k tomu staví tvůj bývalý? Pokud svůj dluh uznává (což pochybuju), tak je přepis zbytečný - prostě to bude platit za tebe. Zřejmě se k tomu ale nemá a pak pro tebe východisko není. Leasing byl psaný na tvé jméno a tudíž jsi jediný dlužník ty. Samozřejmě lze sepsat Smlouvu o půjčce (na dlužnou částku)…ale pochybuju, že by ti ji teď, když už vznikl problém, podepsal. Nezbývá než popřát hodně pevné nervy…je mi to líto.

• Citovat
  • Upravit
24320
21.3.10 14:47

No me zarazi jedna vec.to ze auto neplatil na to jsi nedosla drive?Musela jsi snad ti domu chodili upominky apod. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
21.3.10 16:11

:nevim: A proč jsi to nechala zajít tak daleko? :nevim: No, bohužel - za takové chyby se platí, v Čechách dost tvrdě :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.3.10 19:15

Bohužel leasing jsi podepsala vlastním jménem,nikdo nebude zjišťovat,proč sis ho brala a kdo auto užíval.Je jen na příteli,aby se v něm hnulo svědomí a peníze uhradil-ale tomu nevěřím,myslím,že už předem věděl,jak situace dopadne.Jinak by si přeci vzal auto na sebe.A kde je auto nyní?Předal ho přítel leasing. společnosti?Bohužel je to hyenismus,co si někdo dovolí udělat na důvěřivém člověku.
Držím palce,aby si z této situace vyvázla co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel