Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky chtěla byhc se zeptat …manžel mi řekl,že mluvil s jedním známým,brali si půjčku 400 tisíc s fixací na 5 let ,spláceli 2700 kč.Fixace jim skončila a prý najednou splácí 11 tisíc.Mně se to nějak moc nezdá že by až tolik,tak se ptám je tohle možné?Já teda tvrdím manžovi že to možné není že ho krmí ale nevyznám se v tom.Tady jsou určitě zkušenější.Jaký na to máte názor?Přece i kdžy jdou úroky po fixaci nahoru není přece možné aby ty úroky na ěmsíční splátce udělali přes 7000 kč nebo ano?
To je tedy síla, taky netuším zda je to možné. Tipla bych i že ano, ty jejich výpočty jsou někdy dost zamotaný. Ale ti známí si hlavně měli ten úvěr po skončení doby fixace nechat přeúvěrovat u jiné instituce a měli by to výhodnější.
Taky máme půjčeno,ale doba fixace nám končí až za 3 roky.Je to ale docela hustý z 2700 na 11000Kč.Je to lichva podporovaná státem
. ČNB půjčuje prachy ostatním bankám za 1 nebo 1,5 % a banky si pěkně na tom přihodí.Ať se poptají v té bance,co to má znamenat a nebo existuje refinancování.Já jsem vždycky namíchlá,zloději zapráskaný. ![]()
No měn se to právě nezdá prý ted ona chodí přes den do práce a on přes celou noc aby mohli refinancovat to sjem mco nepochopila.Neívm kdo jim taky teda hlídá to nemlajší 2 leté dítko.Prostě celé se mi to nezdá že prý ted nemaj nárok na refinancování že musí 3 měsíce tkahle makat a až pak ![]()
To je divný.O refinancování můžeš požádat před koncem fixačního období a podle mne po skončení kdykoliv.To je děsný,ať se tam zajdou zeptat než ze sebe servou kůži zaživa.Víc fakt neporadím ![]()
to je blbost trochu se v tom oryentuji a možné je tak zvednutí o 500 až 1000 kč 11000 je kec to není možné
Je to možné. Záleží na konkrétní smlouvě, zda je to tam nějak ošetřené. Tohle je velká nevýhoda hypoték, že po skončení fixačního období si s ní banka může dělat co chce ![]()
No tak to si myslím, že je úplná hloupost. Většinou se to zvedne tak max o 1000Kč, ale o 7tis??? To je nějaké divné. Pokud je to pravda, tak je potřeba zajít na banku a poptat se na to.
Ještě mě napadlo že jim mohli zkrátit dobu splácení, ale o všem by měli být informováni od banky.
Crystal87 píše:
Ahojky chtěla byhc se zeptat …manžel mi řekl,že mluvil s jedním známým,brali si půjčku 400 tisíc s fixací na 5 let ,spláceli 2700 kč.Fixace jim skončila a prý najednou splácí 11 tisíc.Mně se to nějak moc nezdá že by až tolik,tak se ptám je tohle možné?Já teda tvrdím manžovi že to možné není že ho krmí ale nevyznám se v tom.Tady jsou určitě zkušenější.Jaký na to máte názor?Přece i kdžy jdou úroky po fixaci nahoru není přece možné aby ty úroky na ěmsíční splátce udělali přes 7000 kč nebo ano?
Taky jsem si myslela že je to blbost, ale kamarádka přišla stím že jí končí fixace na hypotéku a že splácí kolem 6 tisíc a te´D že jí vyhrožujou že by se to mohlo dostat až na 11 tisíc. bohužel to možné je. Je to teda drsný, nám končí fixace taky brzo takže se klepu jak ratlík vzhledem k finanční krizi která byla to opravdu nevím nevím. Je to strašné.
Pokud je to banka, tak to určitě možné není. Pokud je to nějaká nebankovní instituce -tam bych si tak jistá nebyla. Min. a max. úrokové sazby vyhlašuje ČNB, takže není možné aby spláceli o 7 tis. více.
Při půjčené částkce 400tis. tam je nejčastěji rozdíl 200-300Kč, víc ne. Ono se ty úrok. sazby za posledních 5 let tak nezměnily. Navíc by to znamenalo, že ta banka má nasazené úroky jako prase (pardon) a nikdo by si u ní nepůjčil. Prostě by nebylo konkurenceschopná.
Holky bohužel to možné JE a takhle to chodí… nevím, jestli je to pravda celé - tedy s tím refinancováním po 3M atd… ale tu situaci jim nezávidím o to víc, že to teď řešíme taky… ![]()
Mně to taky přijde kdyby o 1000 tak ještě beru ale o víc než 7000 to se mi prostě nezdá…
tak to netuším ale myslím že na hodně nejsou ten typ co mají na vysoké splátky myslím že na 20 let určitě mžná na 30
Nám končila fixace loni v říjnu ( taky během krize )a splátka se nám zvedla asi o 700Kč - máme hypotéku u KB. Myslím, že nemají půjčku u banky, ale kdoví kde. Jsou ústavy, které opravdu hraničí s lichvou , jak někdo psal, povoleno státem
a lidi jsou blbí, že si to půjčí
. Pokud si půjčovali během mateřské manželky, banka by jim asi nepůjčila, zřejmě to řešili jinde a teď na to dojeli. ![]()