Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
asi tka jedině že mají půjčeno z nebankovního sektoru protože od banky by se jim to řpece takhle nemohlo zvednout
Crystal87 píše:
asi tka jedině že mají půjčeno z nebankovního sektoru protože od banky by se jim to řpece takhle nemohlo zvednout
Crystal mohlo bohužel…kamrádka měla půjčeno v bance. Nevím teĎ která ale byla to normálně banka. No nevím o kolik jí to nakonec vzrostlo ale říkala že může až o těch 6 tisíc že jí to říkal bankéř. Takže bohužel ta možnost tady je. Taky jsem si myslela že je to hovadiny že to může vzrůst tak o litřík max. ale je vidět že jde všechno a manžel mi to potvrdil že se to stát může.
U hypoteky to jde.Pokud ti skonci fikace tak ti to muzou navysit.O nehda jsem to cetla ve zpravach na seznamu ze se to klidne muze takhle zvednout.nekde to najdu.
Rozdil je to fakt velikej ale v dnesni dobe je mozne vsechno. My jsme zakladali hypoteku u KB s 3,9% urokem po skonceni fixace nam banka nabidla 6,5%. Novym klientum tehdy nabizeli 5,4% Musela jsem vyhrozovat, ze odejdu a hadat se s nema aby mi nabidli stejny urok jako novym klientum, jinak by jsme opravdu skoncili 6,5. Takze ted platime „jen“ 5 tisic navrh ![]()
Zalezi jaka je situace na trhu, kdyz vam fixace bude koncit v dobe kdy jsou vysoke urokove sazby tak pocitejte s tim, ze vam banka urok poradne zvedne.
Ahoj, tohle je možné jen u hodně nízkoúrokovaných hypoték, jak já říkám z doby klacka. Ale je dost možné, že k tomu měli ještě nějaké refinancování, protože u půjčky 400 tisíc mi to tedy nesedí takoový splátky. Každopádně udělali chybu, že si nepohlídali konec fixace a nedošli se poptat k jiné bance.
Jinak manžel kolikrát přijde s takovejma kecama od kolegů a už mockrát jsme zjistili, že pravda je trošičku někde jinde.
V bankovním sektoru to možné samozřejmě není.
V nebankovním sektoru je možné vše ![]()
Ale docela jsem se pobavil u některých příspěvků.....
v tý televizi nebo kde tehdá říkali, že to dělaj. Že po skončení fixace navýšej úroky.
Proto si to maj lidi hlídat a včas před skončením fixace se v bance ptát dopředu apopřípadě dát najevo, že zvažujete změnu k jiné bance pro lepší úroky a oni vám mnohdy ty úroky nenavýší, aby si vás udrželi.
Protože tím, že vám zvýší ty úroky, dotují nové klienty, kterým dávají ty supervýhodné úroky, aby je k sobě nalákali.
Takže štěstí přeje připraveným
My máme spořku, platíme 625O kč, bude nám končit fixace a navýší nám splátku o 3000,–
k.a.c.k.a.1 píše:
My máme spořku, platíme 625O kč, bude nám končit fixace a navýší nám splátku o 3000,–
tak se zkuste poohlédnout v jiné bance a tady jim to i naznačit…třeba s tim hnou?
Já mám hypotéku u RB a po skončení tříleté fixace mi přišly nové výpočty splátek na různě dlouhou dobu. Půjčka 400000,–Kč na 20 let, původní splátka cca 3000,– nová s fixací od 1 do 15 let, navýšení od 200 do 800. Takže podle mě je navýšení o 7000 holý nesmysl.