Přepis domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4143
14.11.11 18:03
mag píše:
Bobisek166 píše:
Ahoj! Omlouvám se, ale mohla bych se vmísit do diskuze a zeptat se taky? Vlastníme rodinný domek, táta polovinu, my s bráchou každý čtvrtinu. A táta by chtěl tu polovinu přepsat na nás dva. Dá se to taky řešit tím darováním? Nebo takto už je to složitější? Moc díky za rady.
Taky se to dá :palec:

Moc děkuju a už se do toho nebudu zakladatelce míchat. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
14.11.11 18:14

Martanko,já vím proč tě mám ráda :-D holky děkuju za informace.Jsem vytřela manželovi zrak,že vím (martanka ví) víc :-D :-D

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
14.11.11 18:16
mag píše:
Darováním. Neplatí se darovací daň.

tohle je nejaka novinka? Protoze kdyz mamca darovala darovaci smlouvou me a me sestre podily na dome, tak jsme darovaci dan platili… takze nevim, nevim… Ale je pravda, ze to bylo 4 roky zpatky… :think: :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
14.11.11 18:21
Ema N. píše:
mag píše:
Darováním. Neplatí se darovací daň.
tohle je nejaka novinka? Protoze kdyz mamca darovala darovaci smlouvou me a me sestre podily na dome, tak jsme darovaci dan platili… takze nevim, nevim… Ale je pravda, ze to bylo 4 roky zpatky… :think: :nevim: :nevim: :nevim:

Platí to od r. 2008

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.11 18:34

Holky, omlouvám se, že se vmísím do tématu, ale vy jste tady taaaak chytré :kytka: .
Jak jste tady řešily to, že se dá od darovací smlouvy odstoupit… Můj manžel dostal před deseti lety část domu, další část jsme chtěli odkoupit, což nám darovatel zakázal a prodal někomu jinému. A protože s tím vznikla strašná spousta dalších problémů, tak manžel ze strachu, že přijdeme o střechu nad hlavou, přepsal darovanou část domu na mě. Jenže tím, že přišly ty obrovské problémy, tak se s darovatelem vůbec nestýkáme. Ale on je hrozný prevít, a snaží se nám dělat různé problémy - může nás i v tomto případě napadnout a chtít darovanou část nemovitosti zpět? (Podotýkám, že manžel sice dostal část nemovitosti, ale naoplátku zrekonstruoval darujícímu chalupu a postavil malý domek - bez nároku na odměnu a bohužel i bez jakékoliv písemné smlouvy či dohody :zed: )
Omlouvám se za inko… Snad pochopíte :kytka:

• Citovat
  • Upravit
101575
14.11.11 22:02

Těžko může požadovat dar zpět, to by musel u soudu dokázat, že se k němu manžel chová v rozporu z dobrými mravy, což není tak jednoduché. A to že to daroval tobě rozhoně není něco co by bylo v rozporu s dobrými mravy vůči tchánovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
30.8.15 22:28

Ahoj holky, obnovím diskuzi. Tchýně chce přepsat celý dům na svého syna, tak zjišťuji, jaká varianta je nejlevnější, jestli se platí odhad domu a pozemku kolem.. prosím poradíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
30.8.15 22:29

@Verunna11 Nejlevnější je darování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
30.8.15 22:31

@j.a.n.i1 a u toho darování musí být i odhadce? Kolik se asi tak za to darování platí? Asi ta cena záleží na velikosti domu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
30.8.15 22:33

@Verunna11 Z matky na syna odhad netřeba, platí se pouze 1000,– za kolek na vklad a 2× 30,– za ověření podpisů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
30.8.15 22:35

@j.a.n.i1 tak to jsem ráda, díky moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie