Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stavajici obcanky normalne zustavaji v platnosti, takze menit si ji budes muset jenom pokud se nejaky udaj zmeni nebo pokud ji vyprsi platnost ![]()
Vypadat bude takhle:
http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/…ejici-20852/
Vice info o novinkach je treba tady:
http://www.praha2.cz/…-od-1-1-2012
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Zajimava muze byt treba moznost vydani obcanky detem do 15 let ![]()
Info o rodinnem stavu je volitelne, informace o detech nebo manzelovi se uz zapisovat nebudou.
Tak jsem přemýšlela, že změníme v prosinci trvalé bydliště, tak asi budeme muset počkat do ledna.
Nevíte někdo jak by se to řešilo, když se nedá nějakou dobu žádat o nové OP a my bysme v tu dobu změnili bydliště? A ještě jak se pracné měnit trvalé bydliště na mateřské?
Ještě dotaz k čemu slouží ten čip?Když to ho někdo připlatí tak jakou to má výhodu,že tam bude?
sexyfraga píše:
Ještě dotaz k čemu slouží ten čip?Když to ho někdo připlatí tak jakou to má výhodu,že tam bude?
Vylepšená verze průkazu s čipem, za niž si zájemce připlatí 500 korun, zatím bude v praxi téměř k ničemu. Přednost jí zřejmě dají jen opravdoví nadšenci. (aktualne.centrum.cz) ![]()
takže jestli tomu dobře rozumím, tak když si zažádám o OP ještě letos (i když třeba z důvodu měsíční lhůty bude vydán až po novém roce), tak ještě dostanu starý?
ptám se proto, že co nevidět rodím a malého bych do OP zapsat chtěla…
Ano, letos si ještě požádáš o ten současný, akorát mrkni třeba do toho prvního odkazu na termíny, do kdy lze žádat, abys to ještě stihla…
tak na obci s rozšířenou působnosti je termín 19.12. no tak to snad stihnu, předpokládám, že mi k tomu stačí moje stávající OP a rodný list prcka, že?
Do 19.12. lze žádat o e-pas, o OP do 14.12., ale to asi stejně stihneš, ne? Jinak tedy stávající pas, RL miminka, fotku a hlavně vyplněnou žádost. ![]()
no snad jo ![]()
no ty jo, fotku, blbec, já věděla, že bych něco zapomněla
![]()
holky, to jsou novinky, kdybych sem nechodila, ani nevím,že budou nové OP
a uplně jíný…hmmm ![]()
Já taky nevěděla, že budou jiný.
Jen jsem věděla, že je přestane vydávat náš úřad a budeme muset na magistrát, a že si nás budou sami fotit. Ale netušila jsem, že ta změna je až taková. ![]()
Přesně tak, já taky nikde nic nevím,všechno zjistím tady…dneska sem byla odhlasit auto a neco o této obcance sem na nastence videla,ale že budou nové bymě nenapadlo ![]()
Mě tak napadlo - když bude rodinný stav volitelný, tak pokud jsem vdaná, to už tam nebudu mít ani rodné příjmení? Protože kdyby ano, tak je to stejně na nic, každý hned pozná, že jsem vdaná. Nebo spíš že nejsem svobodná.. ![]()
A myslíte, že pokud bych požádala o OP pro mimčo, že tam bude i jeho fotka? To by byla dost psina!!!!
![]()
Ahoj, ženské
Chci se zeptat, nevíte někdo je to s novými OP které budou platit od 1.1.2012??
Nikde jsem nenašla, jestli se musí vyměnit i ty, které už máme? A popřípadě, jaké tam budou změny? slyšela jsem že se nebude uvádět stav, a děti? je to tak?