Občanský průkaz od 1. 1. 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
beere
8.2.12 11:40
rejžička píše:
A myslíte, že pokud bych požádala o OP pro mimčo, že tam bude i jeho fotka? To by byla dost psina!!!! :dance: :dance:

No já teď zrovna zjišťuji jak se to má.. Docela cestujeme (po EU) a budeme i s malým a pas stojí údajně 600,– a občanka snad jen 50,– takže rozhodně pro něj budu chtět občaknu (malý má 6 týdnů :mrgreen: )a těch Zbylých 550,– mu radši šoupnu na účet :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
beere
8.2.12 11:45

už to mám :dance:
pro ty, které řeší stejný „problém:
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
ve zratce: OP lze už po narození, stojí 50,– a platnost je 5 let. Pas zůstal za "pouhých“ 100,–

• Citovat
  • Upravit
beere
8.2.12 11:48

aaaaa ještě dopřesnění:
Občanský průkaz pro děti do 15 let, bude dětem mimo jiné sloužit i jako doklad pro cestování po státech EU, protože od 26.06.2012 nebude možné, aby dítě cestovalo bez vlastního cestovního dokladu. Zápis dítěte v cestovním dokladu rodičů bude pro cesty do zahraničí nedostačující.

• Citovat
  • Upravit
beere
9.2.12 11:01
rejžička píše:
A myslíte, že pokud bych požádala o OP pro mimčo, že tam bude i jeho fotka? To by byla dost psina!!!! :dance: :dance:

Jojo, fotka tam je :-) včera jsme ho nechali pro malýho dělat. Ale povím, vyfotit 6ti týdenní dítě s parametry proprůkazové foto je nadlidský výkon. Takžese nám tam kření, kroutí, ale oči má otevřené,což byla podmínka :mrgreen:
Jen upozorňuji,že na každém dokladu si musí být dotyčný podobný, takže jsem zvědavá, kdybudeme žádat o další :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mám takový pocit, že než bude za ty 3 týdny hotová, tak že budeme moct žádat :dance:

• Citovat
  • Upravit
beruska7171
6.3.12 19:58

nové OP

Zdravím všechny, právě jsem zažila velmi nepříjemný zážitek s novým OP. Šla jsem na poštu pro výpis z RT kvůli práci a paní na přepážce mi sdělila, že potřebuje i rodný list, protože už tam neuvádí rodné příjmení a oni ho do Czech Pointu potřebují…takže prima..rodný list mám 350 km daleko a nestihnu se přihlásit do výberového řízení,tudíž mi uteče možnost práce. Nechť si ouřadové vetknou takový OP do špic!!! Nakonec mi stejně k ničemu není, když ho potřebuju!! To se máme na co těšit jestli budem muset všude dokládat to, co na super nové občance není!!! S pozdravem beruska7171

• Citovat
  • Upravit
7240
7.3.12 01:54
beruska7171 píše:
Zdravím všechny, právě jsem zažila velmi nepříjemný zážitek s novým OP. Šla jsem na poštu pro výpis z RT kvůli práci a paní na přepážce mi sdělila, že potřebuje i rodný list, protože už tam neuvádí rodné příjmení a oni ho do Czech Pointu potřebují…takže prima..rodný list mám 350 km daleko a nestihnu se přihlásit do výberového řízení,tudíž mi uteče možnost práce. Nechť si ouřadové vetknou takový OP do špic!!! Nakonec mi stejně k ničemu není, když ho potřebuju!! To se máme na co těšit jestli budem muset všude dokládat to, co na super nové občance není!!! S pozdravem beruska7171

Promiň, nevím, co je Czech Point? Jen mě napadá - to jim nestačilo rodné číslo, aby viděli, že ty jsi ty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7171
7.3.12 08:50

Czech point jsou takové ty centrály, kde ti ověří dokumenty, vystaví výpis z trestního rejstříku apod. abys nemusela furt běhat na městský úřad..většinou je na úřadech a na poštách:-)jenže tady to jaksi nefunguje, protože mi to jenom na tu novou občansku nevystaví už nikde…ne bohužel ani pas jim nestačil..přitom mám příjmení furt stejné!KOCOURKOV!! No dneska zkusím magistrát jestli je třeba neukecám nebo spíš nevykřičím :cert:

• Citovat
  • Upravit
7240
7.3.12 17:12
beruska7171 píše:
Czech point jsou takové ty centrály, kde ti ověří dokumenty, vystaví výpis z trestního rejstříku apod. abys nemusela furt běhat na městský úřad..většinou je na úřadech a na poštách:-)jenže tady to jaksi nefunguje, protože mi to jenom na tu novou občansku nevystaví už nikde…ne bohužel ani pas jim nestačil..přitom mám příjmení furt stejné!KOCOURKOV!! No dneska zkusím magistrát jestli je třeba neukecám nebo spíš nevykřičím :cert:

Aha.. děkuju za vysvětlení. A držím palce, ať ti vyjdou vstříct! Sama moc dobře vím, jak otravné a nesmyslné je někdy jednání na úřadech - u jedné úřednice to jde, u druhé ne, do toho se občas špatně vyspí.. no škoda slov. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
18.6.12 20:16

Holky, mám dotaz. Mám trvalé bydliště na Praze 6, ale momentálně jsem přechodně na Praze 8. Musím si jít zažádat o občanku na Prahu 6 nebo můžu tady na Praze 8?

Pokud můžu tady na Osmičce, nevíte, zda jsou tam (V Zenklově ulici) i jindy než pondělí a středa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.6.12 20:44
http://www.praha8.cz
@veverka-andy píše:
Holky, mám dotaz. Mám trvalé bydliště na Praze 6, ale momentálně jsem přechodně na Praze 8. Musím si jít zažádat o občanku na Prahu 6 nebo můžu tady na Praze 8?Pokud můžu tady na Osmičce, nevíte, zda jsou tam (V Zenklově ulici) i jindy než pondělí a středa?

Můžeš požádat kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
18.6.12 21:11

@veverka-andy Jojo, můžeš, ale bude to trvat déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
19.6.12 18:03
@j.a.n.i1 píše:
@veverka-andy Jojo, můžeš, ale bude to trvat déle.

To je mi jedno, mě jde jen o to, abych nemusela 10× jet přes celou Prahu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
19.6.12 18:07
@rejžička píše:
Aha.. děkuju za vysvětlení. A držím palce, ať ti vyjdou vstříct! Sama moc dobře vím, jak otravné a nesmyslné je někdy jednání na úřadech - u jedné úřednice to jde, u druhé ne, do toho se občas špatně vyspí.. no škoda slov. :|

hlavně že se vymýšlí nové a lepší vychytávky jak usnadnit lidem život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová