Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, vím, že už tady na tohle téma bylo napsáno mnoho, ale nikde jsem se nedočetla to ,co by mě zajímalo. Takže pokud mi někdo poradí, budu ráda ![]()
Všechny potřebné věci ohledně tohoto problému mám zjištěné, jelikož jsem nezaměstnaná a na RP se starší dcerou, nemám možnost volby RP a proto to budeme řešit přes manžela. Jen mi je trochu nejasné tohle:
Já teď pobírám 3 letý RP na 2 letou dceru. Za měsíc se má narodit druhé dítě. Na OSSZ mi bylo řečeno, že po narození druhého dítěte musíme nahlásit, aby mi bylo pozastaveno vyplácení RP na starší dítě (což chápu, protože se vyplácí vždycky jen na nejmladší dítě) a provézt ty potřebné věci přes manžela na dítě mladší.
Ale zajímalo by mě tohle: To budu těch 6 týdnů bez prostředků, když po narození druhého dítěte nahlásím přerušení RP na starší dceru a vyřizování přes manžela může začít až po šestinedělí?? Jak to tedy je. Nemůžu si dovolit být těch 6 týdnů bez peněz :-/??
Díky moc za reakce.
Petra
ty budeš od narození dítěte do doby než vyřídíte přepis na otce brát 7600Kč za měsíc, jako ostatní maminy, kterým se narodí dítě, nemají nárok na mateřskou a mají automaticky rodičák na 4 roky.
fragola píše:
ty budeš od narození dítěte do doby než vyřídíte přepis na otce brát 7600Kč za měsíc, jako ostatní maminy, kterým se narodí dítě, nemají nárok na mateřskou a mají automaticky rodičák na 4 roky.
aha díky, tohle mě nenapadlo ![]()
PeťulaK píše:fragola píše:aha díky, tohle mě nenapadlo
Neboj, je to opravdu tak. Bez peněz nebudeš
Též jsme to řešili ![]()