Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
S Dr. Kociánem jsem měla tu čest v práci. Je to Exekutorský úřad Brno Venkov
telefon: 544 508 311
fax: +420 544 508 312
e-mail: info@exekutorbrno.cz
A vím, že je s nimi dobrá domluva. o přeplatek bych si raději požádala písemně, protože co jsem se setkala, tak vraceli přeplatek tam, odkud přišel - ve vašem případě zaměstnavateli. Ale bohužel, nevím jak je to přesně podle zákona - nemám jej momentálně k dispozici ![]()
Urcite si pozadej - nejlepsi bude pisemne.
S Kocianem se jednat da… ![]()
Oni by ti to vrátili sami (tedy asi zaměstnavateli), ale hrozně dlouho to trvá. Rychlejší určitě bude když si tam zavoláš a domluvíš se s nimi. Předpokládám, že to budou chtít písemně, ale určitě ti kdyžtak poradí jak to přesně formulovat.
No holky, tak jsem dostala pěkně studenou spršku
Volala jsem tam a paní mi řekla, že žádný přeplatek není, že mám ještě 24000 platit. V říjnu mi poslali nějaký dopis s vyúčtováním, kde stálo že mám paltit náklady na tu exekuci 27000. Z toho jsme i s účetní pochopily, že samotný dluh byl uhrazen a toto se má doplatit. A na tel. jsem se dozvěděla, že to bylo vyúčtování dosavadních nákladů. No moc se mi to nezdá, platím to od 2010 a posílám i sama nad rámec srážek, tak si nechám od účetní zjistit kolik mi poslali z práce, doklady co jsem poslala sama mám, akorát nevím, jestli mám šanci něco podobného získat z čssz. Rok jsem marodovala a měla srážky i z nemocenské
Zakl.
Ozivuji diskuzi. Prisla mi exekuce na ucet od p. Kociana. Dovolat se nemuzu, nevim za co to mam, jelikoz tam mam 94tis! Nevite nekdo, na co se zameruje? Dekuji
Ahoj, obnovuji diskuzi, prosím anonym, nechci aby známí věděli o naší fin. situaci.
V říjnu jsme zaplatili exekuci, celou, vše bylo v pořádku dorovnáno, účetní příšel od exekutora dopis, i do datové schránky, že jsme exekuci zaplatili sami a tudíž nemá provádět srážky ze mzdy. Včera jsme se ale dozvěděli, díky tomu, že tam nastoupila nová účetní, že od října nám exekuci nadále strhávala z platu. Exekutor o tom ví, vyžádál si číslo na účetní a čekám na jeho další odpověd. Chci se ale zeptat, za jak dlouho je možné, že nám vrátí přeplatek z exekuce? A vrátí nám ho společnost přímo, nebo nám ho vyplatí zaměstnavatel v další výplatě s tím, že si to od společnosti, které přeplatil vyžádá? Děkuji za odpovědi.
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, prosím anonym, nechci aby známí věděli o naší fin. situaci.V říjnu jsme zaplatili exekuci, celou, vše bylo v pořádku dorovnáno, účetní příšel od exekutora dopis, i do datové schránky, že jsme exekuci zaplatili sami a tudíž nemá provádět srážky ze mzdy. Včera jsme se ale dozvěděli, díky tomu, že tam nastoupila nová účetní, že od října nám exekuci nadále strhávala z platu. Exekutor o tom ví, vyžádál si číslo na účetní a čekám na jeho další odpověd. Chci se ale zeptat, za jak dlouho je možné, že nám vrátí přeplatek z exekuce? A vrátí nám ho společnost přímo, nebo nám ho vyplatí zaměstnavatel v další výplatě s tím, že si to od společnosti, které přeplatil vyžádá? Děkuji za odpovědi.
zaměstnavatel, ale není to hnedka…oni mají také nějakou lhutu, takže pokud se to minulu se spracováním mezd budete čekat minimálně další ěmsíc.
Je tu, prosím, někdo, kdo rozumí exekucím? Jak se řeší přeplatek na exekuci? Mám přeplatek cca 20tis u exekutora P. Kociána někde z Brna, účetní mi strhla z odstupného 33tis, doplatit zbývalo necelých 15000, na tři měsíce jsem dostala tudíž 12100. Musím si o ty peníze u něj požádat sama, posílají je sami, mě nebo bývalému zaměstnavateli? Nemáte někdo podobnou zkušenost?