Jak se řeší přeplatek exekuce?

Anonymní
15.8.13 12:34

Přeplatek exekuce

Je tu, prosím, někdo, kdo rozumí exekucím? Jak se řeší přeplatek na exekuci? Mám přeplatek cca 20tis u exekutora P. Kociána někde z Brna, účetní mi strhla z odstupného 33tis, doplatit zbývalo necelých 15000, na tři měsíce jsem dostala tudíž 12100. Musím si o ty peníze u něj požádat sama, posílají je sami, mě nebo bývalému zaměstnavateli? Nemáte někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15.8.13 12:57

S Dr. Kociánem jsem měla tu čest v práci. Je to Exekutorský úřad Brno Venkov
telefon: 544 508 311
fax: +420 544 508 312
e-mail: info@exekutorbrno.cz

A vím, že je s nimi dobrá domluva. o přeplatek bych si raději požádala písemně, protože co jsem se setkala, tak vraceli přeplatek tam, odkud přišel - ve vašem případě zaměstnavateli. Ale bohužel, nevím jak je to přesně podle zákona - nemám jej momentálně k dispozici :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.8.13 13:06

Urcite si pozadej - nejlepsi bude pisemne.
S Kocianem se jednat da… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
15.8.13 13:35

Oni by ti to vrátili sami (tedy asi zaměstnavateli), ale hrozně dlouho to trvá. Rychlejší určitě bude když si tam zavoláš a domluvíš se s nimi. Předpokládám, že to budou chtít písemně, ale určitě ti kdyžtak poradí jak to přesně formulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.13 16:17

No holky, tak jsem dostala pěkně studenou spršku :? Volala jsem tam a paní mi řekla, že žádný přeplatek není, že mám ještě 24000 platit. V říjnu mi poslali nějaký dopis s vyúčtováním, kde stálo že mám paltit náklady na tu exekuci 27000. Z toho jsme i s účetní pochopily, že samotný dluh byl uhrazen a toto se má doplatit. A na tel. jsem se dozvěděla, že to bylo vyúčtování dosavadních nákladů. No moc se mi to nezdá, platím to od 2010 a posílám i sama nad rámec srážek, tak si nechám od účetní zjistit kolik mi poslali z práce, doklady co jsem poslala sama mám, akorát nevím, jestli mám šanci něco podobného získat z čssz. Rok jsem marodovala a měla srážky i z nemocenské :think: Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.14 13:20

Ozivuji diskuzi. Prisla mi exekuce na ucet od p. Kociana. Dovolat se nemuzu, nevim za co to mam, jelikoz tam mam 94tis! Nevite nekdo, na co se zameruje? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.17 09:51

Ahoj, obnovuji diskuzi, prosím anonym, nechci aby známí věděli o naší fin. situaci.

V říjnu jsme zaplatili exekuci, celou, vše bylo v pořádku dorovnáno, účetní příšel od exekutora dopis, i do datové schránky, že jsme exekuci zaplatili sami a tudíž nemá provádět srážky ze mzdy. Včera jsme se ale dozvěděli, díky tomu, že tam nastoupila nová účetní, že od října nám exekuci nadále strhávala z platu. Exekutor o tom ví, vyžádál si číslo na účetní a čekám na jeho další odpověd. Chci se ale zeptat, za jak dlouho je možné, že nám vrátí přeplatek z exekuce? A vrátí nám ho společnost přímo, nebo nám ho vyplatí zaměstnavatel v další výplatě s tím, že si to od společnosti, které přeplatil vyžádá? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
7.2.17 15:56
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi, prosím anonym, nechci aby známí věděli o naší fin. situaci.V říjnu jsme zaplatili exekuci, celou, vše bylo v pořádku dorovnáno, účetní příšel od exekutora dopis, i do datové schránky, že jsme exekuci zaplatili sami a tudíž nemá provádět srážky ze mzdy. Včera jsme se ale dozvěděli, díky tomu, že tam nastoupila nová účetní, že od října nám exekuci nadále strhávala z platu. Exekutor o tom ví, vyžádál si číslo na účetní a čekám na jeho další odpověd. Chci se ale zeptat, za jak dlouho je možné, že nám vrátí přeplatek z exekuce? A vrátí nám ho společnost přímo, nebo nám ho vyplatí zaměstnavatel v další výplatě s tím, že si to od společnosti, které přeplatil vyžádá? Děkuji za odpovědi.

zaměstnavatel, ale není to hnedka…oni mají také nějakou lhutu, takže pokud se to minulu se spracováním mezd budete čekat minimálně další ěmsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel