Hypotéka na družstevní byt?

4066
13.8.13 21:47

hypotéka na družstevní byt?

Prosím o rady. máme zájem o družstevní byt za 750 tisíc + rekostrukce. Takže by nás to vyšlo přes milion. Je nějaká šance na hypotéku nebo nějaký uvěr? Nemáme možnost ničím ručit ani nebude byt do roku předán k os. vlastnictví. Já dělám na neurčito, manžel dělá sezonní práci na určito. Čístý výdělek máme kolem 25 tisíc. Navíc nám chybí doplatit nějaké půjčky co dělají dohromady přes sto tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Roluda
13.8.13 21:50

Hypoteku na druzstevni byt ne, jedine pujcku

• Citovat
  • Upravit
7569
13.8.13 21:53

Kdysi dávala Komerční banka, ale jak je to dnes, nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
13.8.13 21:56

Ja mela pred 5 lety od KB na druystevni byt,,predhypoteku,, a po prevedeni navazujici hypoteku. Zavolej si tam jestli jeste davaji nevim… :think:
EDit myslim ze prevedeni do osobniho vlastnictvi do nejake doby bylo jednou z podminek, nicmene ten byt uz mel komplet splacen nejakou tu anuitu a my platili jen cca 10 000 za prevod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.8.13 22:01

Já hypo dostala, ale ručím jinou nemovitostí. Bez ručení nebo bez převodu do os.vl. v dohledné době to asi nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
13.8.13 22:24

Hypotéku na družstevní byt bez převodu nedostanete. My jsme to řešili úvěrem ze stavebního spoření a preklenovacim úvěrem. Měli jsme teda o dost vyšší částku a poskladali jsme to z několika stavebek bez ručení nemovitosti.
Zkus se zeptat ve Spořitelně jake maji podminky - po jake době založení poskytnou a jakou výši. Já jsem tehdy u nich měla nove spoření chvilku a dali mi to bez problému a myslím, ze to bylo 500 000. Ostatní uz byli přísnější jak na dobu spoření tak nasporenou částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
13.8.13 22:27

Jo a myslím, ze nepůjde dohromady jeden uver na koupi a rekonstrukci. To nevím ale jistě. My jsme peníze vůbec neviděli a šly na účet hned prodavajicimu po splnění všech podminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
13.8.13 22:43

Příspěvek upraven 03.11.15 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
13.8.13 23:54

Řešila jsem to teď nedávno. Hypotéku na družstevní byt dostanete, ale musí přejít do osobního vlastnictví do roka! Další věc je ta, že banka posílá odhadce na ten byt, aby se zjistilo, jestli má opravdu hodnotu, jakou požadujete. Bylo mi řečeno, že skoro vždy se byt podhodnocuje. Těch „ale“,je u hypotéky tolik, že jsem to nakonec vyřešila půjčkou ze stavebního spoření..má X výhod oproti hypotéce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
14.8.13 13:57
@luca001 píše:
Jo a myslím, ze nepůjde dohromady jeden uver na koupi a rekonstrukci. To nevím ale jistě. My jsme peníze vůbec neviděli a šly na účet hned prodavajicimu po splnění všech podminek.

Proč by nešel? Jde to, akorát je to víc papírování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel