Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ještě doplním, že některé autoservisy nabízí přímo úvěr od různých společností a v takovém případě mají i slevu na auto, což možná ve finále vyjde levněji, než např. půjčka v bance. Ale jde o to, že mají u všeho tak všeobecné informace, že stejně to každému řeknou až když tam člověk přijde a auto si vybere… např. auto esa má napsáno u aut, že u vybraných společností mají slevy na auto.. v tom, aby se prase vyznalo…
Půjčovali jsme si 100 tisíc u GE Money, platím 2 400 na 5 let, přeplatím 40 tisíc
Teď jsem si zjišťovala, že u Air Bank bych přeplatila o 20 tisíc méně ![]()
Pred sesti lety jsme si pujcovali 50tis.. Cast jsme platili hotove a cast si pujcili. Musim rict, ze autobazar stal hodne o to, abychom si od nich pujcili a smlouvalo se jak na tureckem bazaru
Nejdriv bychom preplatili asi 20tis. a platili dva roky, kdybychom pristoupili na prvni nabidku…Stravili jsme tenkrat u obchodaku cele odpoledne a nakonec jsme preplatili asi 8tis., splatky jen sest mesicu a jeste jsme dostali DVD prehravac
Tak nejak, uz si to resne nepamatuju… Takze neco jineho je, co oficialne pisou a co usmlouvas na miste…
@Dice Tak na leasing bych určitě auto nebrala. U leasingu musíš povinně po dobu leasingu platit i havarijní pojištění, což není nemalá částka
Kupovala jsem si auto u ESA. Nabízeli mi nějakou „banku“ nevím co to bylo a tam byla splátka 4 700 Kč na 5 let, půjčka byla 90 000 Kč myslím. Když jsem řekla, že to ani náhodou tak nakonec přišli s tím, že ještě cetelem za 2 300 Kč na 5 let na tu samou částku
.
Mazec rozdíl ![]()
Nepůjčovat si na auto, za prvé nemáte techničák a přeplatí se o hodně víc než v bance. Když už, vzala bych si klasický úvěr, ne leasing ![]()
Auto na leasing nebrat, když už tak na spotřebitelský úvěr. Zajít třeba do toho bazaru a zeptat se na jejich možnosti půjčení/úvěru a přepočítat si kolik zaplatíte/přeplatíte
Nejlepší je vzít si úvěr u banky u které máte účet. U jiné byste si ten účet museli založit a to jsou další prachy navíc.
Hlavně si neberte auto na splátky v bazaru. Můj brácha kupoval fabii v bazaru na splátky u home creditu, ukecali ho a nespočítal si to a za auto který stálo cca 60 tisíc zaplatí ve finále o 100 tisíc víc. Takoví jsou to zloději. A až to doplatí, tak už z toho bude stará ojetá šunka
Díky za info. Leasing určitě nechci- havarijko platit nechci a navíc, máme bonus na pojištění, což u leasingu také nevyužijeme. Takže určitě půjčku. Mrknu se na air bank, jak mi tady někdo radil a pokud pojedu pro auto do Esa, tak určitě nesouhlasit s první nabídkou - díky, dám si pozor.
@Dice píše:
A proč si nevezmete auto na leasing??
na leasing bych si auto nebrala, pod dobu splaceni auto neni vase, ale patri leasingovce…
Jinak účet už mám xlet u Spořky. Tak ještě mrknu ještě jednou tam, ale tam se mi to zdálo dost hodně…
Já bych si na auto půjčku nebrala, asi bych počkala, až skončí ty stavebka. Než to auto zaplatíte, tak bude mít 1/2 hodnoty, možná i méně. Co bych doporučila, tak koupit si nové, i za 150 tis. už to jde, Škofin to má třeba i bez přeplatku a minimálně 5 let nedáte nic za servisy.
Ahoj. Potřebovala bych půjčku na auto. Jsme čtyři, příjem máme cca 30tis měsíčně. Žádnou půjčku nemáme, pouze si platíme stavebka a jsme v nájemním bytě (státním). Zkoušela jsem se dívat na web. stránky různých bank a jde mi z toho hlava kolem. Nepůjčoval jste si někdo v poslední době přibližně stejnou částku? Kolik platíte? Jde mi o to, že bych to chtěla mít cca za 3-4 roky zaplacené a samozřejmě bych chtěla přeplatit, co nejméně. Děkuji za info.