Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
taky máme malý byt, proto se držíme se zásady, „co nemáme, to nepotřebujeme“ ![]()
takže buď to prodáme, nebo půjčíme, nebo vyhodíme…
Jako u nas. V maly panelakovy predsini nam parkujou dva kocary, z toho jeden hluboky
Ale jeste treba bude treba
Veci po detech mam plnou komoru, sedacka je pod pytlem v loznici, stejne jako spousta dalsich tasek s oblecenim. Bud muzete vymenit byt, nebo vyhazet veci, nebo je ulozit po pribuznych a kamaradkach, pokud vam to dovoli. Jinou moznost asi nevidim.
Vyházet a prodat co už není potřeba, jinak budeš zavalena.Hlavně nelitovat věcí, fakt zlikvidovat.Já 2X do roka, postavím se ke skříni, a co vidím že nenosím nebo měla jsem jednou letí k popelnicím, to samé dětské, co jde se snažím hodit na Aukro, jinak zabalím, popíšu a už to je u popelnic
vždycky si to někdo vezme.
Ahoj. My máme byt celkem velký, ale o to víc věci
, takže řeším to stejné. Co nepotřebujem a vím, že potřebovat nebudem, to prodám, dám na charitu nebo vyhodím (podle stavu). Čeho se zbavit nechci, ale v dohledné době nepotřebuju, to uklízím vysoko a hluboko nebo půjčuju, je-li komu.
Posli po vode nebo prodej, co uz nepotrebujes.
Projdi svoje veci, co jsi uz rok nepouzila, toho se zbav…
Vybornym resenim uloznych prostor jsou zavesne skrinky, treba az do vysky stropu na sezonni veci. Kazdy ma na stenach obrazy a par policek, ale chce to neco praktictejsiho kdyz je mista malo…
Tech rad je vic, jen na to mit cas a energii - to mluvim z vlastni zkusenosti ![]()
Buď v klidu, my máme RD a taky tu věčně o něco zakopáváme. Pořád si říkám, jak všechen ten bordel vyhážu. brzy se přestěhujeme do přízemí a tam ty věci prostě nechci. Co půjde, tak vyhodím nebo daruji. Mimčo čekáme až v dubnu, nicméně manžel má syna z prvního manželství, který k nám občas jezdí a nejradši bych mu ty hračky vyházela! Už to není kam dávat. K Vánocům toho dostane hromady a pak to ani neužije, nehraje si s tím, pokoj má s námi v ložnici-zatím. A skříně plný a na další není místo. Zrovna jsem si říkala, jak se budu dnes učit na zápočet, který dělám o víkendu, ale asi půjdu vyhazovat krámy.
A moc dobře vím, jak je většina těch věcí důležitá a v bytě…to musí být ještě větší peklo!
Tak to máme stejné. S dětma se vše změnilo. Hraček přibývá a oblečení taky. A teď s druhým prckem je to síla. Po tom starším vše schovávám pro toho mladšího a to už vůbec není kam dávat. Navíc jsme sportovní rodina, takže odstrkávadla, kola, brusle, lyže,…ještě máme v předsíni kočár… ![]()
Taky nechápu, jak to ostatní dělají. A to máme pěkný 3+1.
Sušák na prádlo znám, to je horor, stále někde překáží.
Jediná rada - vybudovat podhledy, vestavěné skříně, sušička na prádlo, nepotřebné věci bez lítosti vyhodit, prodat, darovat…
asha píše:
Bud muzete vymenit byt
A ani ten byt nemusí být větší, páč mám tu zkušenost, že při stěhování se byt krásně pročistí. Aspoň u nás to tak bylo. My se stěhovali do bytu na místnosti většího, ale na metry a úložné prostory menšího a u každé věci jsem se jo rozhodovala, jestli ji balit a stěhovat nebo radši vyhodit. V té době jsem právě objevila kontejnery na charitu, díky nimž jsem se zbavila skoro všeho oblečení (do popelnice bych to nevyhodila, ale takhle jsem z toho měla i dobrý pocit).
Větší byt nepomůže, měla jsem 40m teď mám 120 + sklep skoro 30 a těch krámů je pořád hodně.Fakt vyhazovat!
hkac píše:asha píše:A ani ten byt nemusí být větší, páč mám tu zkušenost, že při stěhování se byt krásně pročistí. Aspoň u nás to tak bylo. My se stěhovali do bytu na místnosti většího, ale na metry a úložné prostory menšího a u každé věci jsem se jo rozhodovala, jestli ji balit a stěhovat nebo radši vyhodit. V té době jsem právě objevila kontejnery na charitu, díky nimž jsem se zbavila skoro všeho oblečení (do popelnice bych to nevyhodila, ale takhle jsem z toho měla i dobrý pocit).
Bud muzete vymenit byt
No ja to pochopila, ze se jim hromadi hlavne veci po diteti, kterych se zrejme uplne zbavit nechce.
Vyhazet se daji veci, na ktery se rok nesahne, to se celkem snazim provadet. Ale po detech pokud mozno ne a ty se proste hromadi. Nam by veti byt urcite pomohl, i kdyz prazdny misto se okamzite zaplni, protoze priroda nema rada vakuum ![]()
minime píše:
Posli po vode nebo prodej, co uz nepotrebujes.
Projdi svoje veci, co jsi uz rok nepouzila, toho se zbav…
Vybornym resenim uloznych prostor jsou zavesne skrinky, treba az do vysky stropu na sezonni veci. Kazdy ma na stenach obrazy a par policek, ale chce to neco praktictejsiho kdyz je mista malo…
Tech rad je vic, jen na to mit cas a energii - to mluvim z vlastni zkusenosti
Vybornym resenim uloznych prostor jsou zavesne skrinky, treba az do vysky stropu na sezonni veci.
A ODKUD je mas?
asha píše:hkac píše:No ja to pochopila, ze se jim hromadi hlavne veci po diteti, kterych se zrejme uplne zbavit nechce.asha píše:A ani ten byt nemusí být větší, páč mám tu zkušenost, že při stěhování se byt krásně pročistí. Aspoň u nás to tak bylo. My se stěhovali do bytu na místnosti většího, ale na metry a úložné prostory menšího a u každé věci jsem se jo rozhodovala, jestli ji balit a stěhovat nebo radši vyhodit. V té době jsem právě objevila kontejnery na charitu, díky nimž jsem se zbavila skoro všeho oblečení (do popelnice bych to nevyhodila, ale takhle jsem z toho měla i dobrý pocit).
Bud muzete vymenit bytVyhazet se daji veci, na ktery se rok nesahne, to se celkem snazim provadet. Ale po detech pokud mozno ne a ty se proste hromadi. Nam by veti byt urcite pomohl, i kdyz prazdny misto se okamzite zaplni, protoze priroda nema rada vakuum
Jj, já to taky tak pochopila (a taky to tak doma mám). Další děti sice už neplánuju, ale doufám, že brzy bude je komu předat, takže ty lepší mimivěci, autosedačku, jídelní židličku atp pořád schovávám - na oblečení jsou dobré vakuové pytle. Předpokládám, že ty věci po dětech se nevejdou hlavně proto, že spoustu místa zabírají věci, které už tak potřebné nejsou. SOudím teda podle sebe. Já měla mezi holkama v bytě po skříních poschovávané dva kočárky, jídelní židličku, ohrádku, hrazdičku, dětské kolo, cyklosedačku.. Sice máme sklep, ale kdybych tam tyhle věci dala, tak už bych se je pak bála dát dítěti.
Sušáky na prádlo jsme měli čtyři (jeden jsem nedávno vyhodila, protože bych po pověšení prádla na něm musela to prádlo prát znova
), dva mám na balkoně (malinkém), jeden složený za skříní nebo rozložený v dětské ohrádce.
Jsou to kuchynske skrinky s bilyma dvirkama, takze nezmensuji opticky prostor. A koupila jsem je v IKEA, ale udela je i sikovny truhlar.
Jediny co mi pak doma pribylo, byly schudky, abych se nahoru k vecem dostala ![]()
Přeplněný byt
Úložných prostor je málo, velikost bytu omezená, dítě roste, má více a více věcí, některé ani není kam uklidit nebo není kam je dát za skříň - takže tu zakopáváme o autosedačku, lehátko, tašku do kočárku, hrazdičku… . Ted v zimě také o sušák na prádlo.
Co s tim?