Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
zkus a uvidíš, to ti teď nikdo neřekne, možná to pomůže, možná ne,
a nenapsala jsi, kolik dní už nebereš, ale nikdo ani doktor ti neřekne, jestli ti teď dobrání antibiotik pomůže - možná jo
Ach jo…zas stále znova a znova antibiotika se (pokud lékař neřekne jinak) dobírají
zjevně si infekci nedolecila a bakterie se začaly znovu množit..blby je že teď už na ně ta ATB nemusí tak dobře zabrat jako poprvé…můžeš je zkusit zase brat ale po nějaké takovéhle pauze bývá potřeba prodlouzit léčbu… hlavně teda naklusej k lékaři a řekni mu jak jsi pitomá a porad se co dál…
Chjo..pak nemají vznikat super bakterie odolné vůči spoustě ATB…
@Vladusxx píše: Více
Ale nehroť to tak. Ve světě je dávno trend léčbu zkracovat na 5 až 6 dnů, někdy 4 dny a u nás se k tomu přiklání daleko více lékařů od dob nedostatku ATB ![]()
Já jako kardiak beru často profilaxe při různých výkonech a i ke krytí virových infekcí, kde je zvýšené riziko nasednutí bakterie. Ve zkráceném režimu. ATB fungují, jak mají.
Ospen jako první volba často nezabírá ani dceři, která na streptokoka trpí.
Antb se fakt musí vždy dobrat celé. Jasně, jak zaberou tak si člověk hned myslí, že už je to dobré a tak přestane a pak se diví. No nic, vytrestala ses sama. Nevím, kdy jsi v braní přestala a kolik ti toho ještě chybí, ale zašla bych k lékaři a poradila se - nejspíš ti to nebude stačit pro úplné uzdravení.
Dobry den, asi po šesti dnech jsem přestala brát antibiotika Ospen, bylo mi dobre hned po prvním dni brani, tak jsem vysadila. Bohužel mám pocit, ze mě v krku opět začíná bolet a rýma mi neustava-přijde mi, ze je tam něco v zánětu. Predtim jsem se léčila s anginou. No. Teď už vím, ze to byla chyba, ale má otázka zní, jestli je velká blbost je nyní dobrat? Dekuji za rady.