Přerušení studia kvůli nemoci

Anonymní
1.9.19 22:27

Přerušení studia kvůli nemoci.

Dobrý večer, nevěděla jsem kam téma zařadit, tak se omlouvám. Máte zkušenost s přerušením studia? Dcera už minulý školní rok dostala nabídku na 2 roky přerušit kvůli zdraví, odmítla to, myslela, že to zvládne. Postupně se jí stav zhoršil (psychický) a nezvládla dochodit prvák. Včera se zhroutila a je v nemocnici, mysleli jsme si, že si v létě odpočne a bude to aspoň únosný, taky to tak vypadalo, nic nenasvěčovalo, že se dcera zhroutí, sama říkala, že se cítí o něco líp. Zatím nevíme jak dlouhá léčba bude, můžeme takhle na poslední chvíly podat žádost o rok odklad? Bude muset dcera na pracák? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.9.19 22:34

Ahoj,
já taky různě přerušovala studia a rozkládala ročníky na VŠ kvůli psychickým problémům. Z tvého dotazu nevím, jestli je VŠ, nebo SŠ, ale předpokládám, že na VŠ, já přerušovala i uprostřed semestru, kdy jsem skončila v nemocnici, na studijním mi vždy vyšli vstříc. Na pracák jsem hned po přerušení do 3 dnů šla, abych měla hrazené pojištění, ale když je v nemocnici, tak by jí s tím měla pomoci a poradit sociální pracovnice na oddělení. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.19 22:41

Děkuju za odpověd, zapoměla jsem napsat, dcera je na učilišti na 3 letém oboru.

• Citovat
  • Upravit
9793
1.9.19 22:44

Na pracák ne, nehledá práci a ani není práce schopná, ne? Tak se nemůže registrovat jako uchazeč o zaměstnání. Tady je info ke zdravotnímu pojištění https://www.vzp.cz/…nemoc-a-uraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 22:56

A kolik dceři je? Já na pracák musela, i když jsem nebyla práceschopná, jinak bych neměla hrazené zdravotní, ale bylo mi 24 let. Až pak dodatečně mi někdo řekl, že je nějaký formulář pro pojišťovnu, kde když lékař potvrdí, že nejsem schopná práce, ani studia, že mi budou hradit zdravotní pojištění, takže nakonec jsem to využila. Tak možná se poptat po tom. Jsem u VZP. Ale jak je to přesně u středoškoláků, to nevím, ale jak jsem psala, na oddělení je určitě zdravotně-sociální pracovnice, která vám se vším poradí.

• Citovat
  • Upravit
29
2.9.19 00:28

Dobrý den,
já sama jsem v květnu kvůli psychickým problémům přerušila studium a mohu říci, že se cítím o trochu líp, jakoby odpočatá, za tu dobu se dají najít léky, které by mohly vaší dceři pomoci a později může zase nastoupit do školy, každopádně doporučuju. Pokud je na tom opravdu špatně, tak ji to o něco pomůže :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5556
2.9.19 11:34

A nešlo by to uhrát na opakování ročníku, aby nemusela na pracák a byla po celou dobu braná jako student? Já sem to takto na střední měla, opakovala jsem několikrát..když mi bylo líp, tak jsem do školy chodila a snažila jsem ročník dokončit, ale pokud to nešlo, tak jsem ročník normálně opakovala..každopádně držím palce, aby byla co nejdřív v pořádku :srdce: mě nejvíc pomohl denní stacionář na psychiatrické klinice, děcka byly podobně starý jako já, byla nás malá skupinka, povídali sme si o našich problémech, do toho měli cvičení a malování a kde co..a za mě určitě lepší než si lehnout do nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.9.19 13:53

@terez8 Ale na ten pracák nemusí (a ani by neměla), pokud bude mít přerušeno kvůli nemoci a doloží to pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin