Přerušení studia SŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1671
7.11.21 11:21

Co je to za skolu?
Mohla by ti pomoci nejaka kamaradka? Pokud ne, je moznost, ze by sis nasla jinou maminku, se kterou byste si mohly vzajemne vypomahat. Jednou pohlida dite ona tobe, jednou ty ji. Mezi hlidanim jednoho ci dvou deti neni velky rozdil a ty bys mela cas na skolu.
Byla by moznost rozvrhnout jeden rocnik do dvou let?
V krajnim pripade je i rocni pauza moznosti. V te dobe by ses mohla ucit sama pdle svych moznosti.
Spousta lidi to z nejakeho duvodu zavrhuje, ale v CR pracujici matky stravi bezne 2-3 roky na rodicovske dovolene, jen u studujicich matek se ocekava, ze musi zvladat dite i studium, aby nahodou neprisly o rok. Ja osobne nevidim na rocni ci dvoulete pauze z duvodu pece o dite zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.11.21 11:23
@Anonymní píše:
Ahoj :kytka:
Studuji 4.ročník střední školy. Od druháku studuji pomocí IVP (individuální studijní plán). Otěhotněla jsem brzo, ale školu jsem si i s dítětem chtěla dodělat a tento rok bych měla maturovat. Problém je, že to mám bohužel hodně těžké s hlídáním tento rok. Předměty, na které musím docházet jsou tento rok pro mě v dost blbý čas. Rodiče chodí do práce, přítel také a není nikdo jiný kdo by mi dcerku 2× týdně na 4 hodiny pohlídal. I s učením je to těžké, protože mi dcerka už dopoledne nespí a přes den mě učit moc nenechá. Přemýšlela jsem tedy o přerušení studia, do té doby než dcerka půjde do školky (cca 1-2 roky). Pak bych se do školy vrátila a čtvrťák a maturitu si udělala. V tuhle chvíli mi to přijde jako nejlepší řešení. Dcera bude dopoledne ve školce a já budu moct docházet do školy i se doma v klidu učit. Jen si s tím furt nejsem jistá :? na 100% ale vím, že školu si dodělat chci. A tak jsem se chtěla zeptat, zda s přerušením někdo nemá zkušenosti?Prosím, přišla jsem sem kvůli diskuzi o přerušení. Nepotřebuji slyšet, že jsem neměla mít dítě takhle brzo atd.
Děkuji za pochopení a za případné odpovědi :kytka:

Najdi někoho kdo ti dceru bude hlídat za peníze, když je to jen dvakrát týdně na čtyři hodiny. Idealizuješ si tu školku. Po nástupu do školky jsou děti často více nemocné a pro nemocné dítě pak hlídání seženeš ještě hůř, navíc můžeš být kvůli tomu i víc nevyspalá. Spoustu toho zapomeneš a vypadneš z toho. Jsi blízko před cílem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 15:09

Rozhodla jsem se teda, že se hecnu a zkusím vše co se dá. Když to nepůjde a neodmaturuju, tak mám přeci ještě jeden pokus v září. Díky moc všem za odpovědi :hug: :dance:

• Citovat
  • Upravit
25897
7.11.21 15:10
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.11.21 18:38
@Anonymní píše:
Rozhodla jsem se teda, že se hecnu a zkusím vše co se dá. Když to nepůjde a neodmaturuju, tak mám přeci ještě jeden pokus v září. Díky moc všem za odpovědi :hug: :dance:

Zajisti si hlavne hlidani a celkove i pomoc v domacnosti, pokud je toho na tebe hodne. Popremyslej take nad tim, co vsechno je nezbytne v domacnosti. Nemusi byt vzdy uklizeno, staci, kdyz je doma cisto. Neni potreba denne varit, neni potreba pect kolace nebo vanocni cukrovi, alespon pokud to nejsou tve konicky.
Snaz se take dostatecne spat a zdrave se stravovat, je to dulezite pro zachovani zdravi a vykonnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 13:44

Přerušení studia na SŠ

Chtěl bych se zeptat jestli můžu přerušit studium v prvním ročníku SŠ, z důvodu že v únoru přestupuju na jinou školu a na aktuální škole nechci už ani na ten měsíc a půl být, protože je to strašný. Spolužáci mi dělají naschvál problémy, učitelka je při nich a ve třídě se necítím vůbec dobře protože mě teď každý jen pomlouvá a nechce se semnou bavit. Chtěl bych jen rozumný rady, a kdyžtak jaká je jiná možnost, když berou všude jen od 2. pololetí. Jediné co mě napadlo tak ukončit studium a dělat znovu přijímací zkoušky, ale to pak zase nevím jestli musím pak platit sociální a zdravotní. Vůbec se v tomhle nevyznám. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
14.12.22 14:08
@ztracenypripad04 píše:
Chtěl bych se zeptat jestli můžu přerušit studium v prvním ročníku SŠ, z důvodu že v únoru přestupuju na jinou školu a na aktuální škole nechci už ani na ten měsíc a půl být, protože je to strašný. Spolužáci mi dělají naschvál problémy, učitelka je při nich a ve třídě se necítím vůbec dobře protože mě teď každý jen pomlouvá a nechce se semnou bavit. Chtěl bych jen rozumný rady, a kdyžtak jaká je jiná možnost, když berou všude jen od 2. pololetí. Jediné co mě napadlo tak ukončit studium a dělat znovu přijímací zkoušky, ale to pak zase nevím jestli musím pak platit sociální a zdravotní. Vůbec se v tomhle nevyznám. Díky :)

Tak hlavně to nemůžeš udelat sam, ale rodiče. A pri odchodu ze skoly musi za tebe platit zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 14:11
@vokishka píše:
Tak hlavně to nemůžeš udelat sam, ale rodiče. A pri odchodu ze skoly musi za tebe platit zdravotní.

To vím že nemůžu sám, ale tak jestli to musí platit, tak mě už jen zajímá jestli můžu teda přerušit to studium aspoň..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
14.12.22 14:19
@ztracenypripad04 píše:
To vím že nemůžu sám, ale tak jestli to musí platit, tak mě už jen zajímá jestli můžu teda přerušit to studium aspoň..

Tak preruseni studia znamena, ze nejsi student. Takže za tebe stat zdravotní platit nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 14:28
@vokishka píše:
Tak preruseni studia znamena, ze nejsi student. Takže za tebe stat zdravotní platit nebude

Dobře, tak jestli přeruším studium a bude to jen na ten měsíc a půl tak nemám takový problém to nějak vrátit rodičům, ale teď jde jen o to jestli můžu to studium přerušit z těchto důvodů. Ale díky za odpovědi. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
14.12.22 14:32
@ztracenypripad04 píše:
Dobře, tak jestli přeruším studium a bude to jen na ten měsíc a půl tak nemám takový problém to nějak vrátit rodičům, ale teď jde jen o to jestli můžu to studium přerušit z těchto důvodů. Ale díky za odpovědi. :srdce:

Přerušení studia nemusí dovolit. Proč prostě neodchodis par dnu ted, par v lednu a zbytek budes „nemocny“. S v nove škole uz jsi domluveny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
14.12.22 14:33
@ztracenypripad04 píše:
Dobře, tak jestli přeruším studium a bude to jen na ten měsíc a půl tak nemám takový problém to nějak vrátit rodičům, ale teď jde jen o to jestli můžu to studium přerušit z těchto důvodů. Ale díky za odpovědi. :srdce:

Nezapomen se zeptat na nove skole, neni-li k prestupu nutne radne ukonceni pololeti na stavajici skole.

• Citovat
  • Upravit
14.12.22 14:39
@vokishka píše:
Přerušení studia nemusí dovolit. Proč prostě neodchodis par dnu ted, par v lednu a zbytek budes „nemocny“. S v nove škole uz jsi domluveny?

Už mám dost absence, jakože asi měsíc nejsem ve škole, a i když mám od doktora potvrzený že jsem u něj byl, tak učitelka volala že bude volat doktorovi (nevolala mu, asi nás jen zkoušela), a prý mám přejít už před prázdninami, protože to bude řešit pak inspekce.. Do té školy jsem se už vracel a po dvou dnech jsem to vzdal. Na nové škole říkali že máme v lednu zavolat jestli stále budí mít zájem a od pololetí bych tam mohl nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 14:40
@ontarova.stara píše:
Nezapomen se zeptat na nove skole, neni-li k prestupu nutne radne ukonceni pololeti na stavajici skole.

Dobře, děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
14.12.22 15:01
@ztracenypripad04 píše:
Už mám dost absence, jakože asi měsíc nejsem ve škole, a i když mám od doktora potvrzený že jsem u něj byl, tak učitelka volala že bude volat doktorovi (nevolala mu, asi nás jen zkoušela), a prý mám přejít už před prázdninami, protože to bude řešit pak inspekce.. Do té školy jsem se už vracel a po dvou dnech jsem to vzdal. Na nové škole říkali že máme v lednu zavolat jestli stále budí mít zájem a od pololetí bych tam mohl nastoupit.

Takže v ruce nemáš nic, jen příslib?? Tak to bych se to spíš snažila vydržet dochodit…a ten přestup je na školu stejného zaměření? Do stejného ročníku jako jsi v téhle??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin