Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak stejně musí na gyndu, tam se dozví vše potřebné. Ať si nechá zrovna předepsat i prášky když děti zatím nechce ![]()
@Anonymní píše:
Není tady někdo, kdo byl kvůli nechtěnému těhotenství na přerušení? Máme teď problém s přítelkyní a ona se rozhodla, že zatím rodit nechce. Je na to moc mladá.
Jak se to dá řešit? Je na to už i nějaká pilulka tuším?
Ahoj, záleží na tom v kolikátém je týdnu což jí řekne jedině gynekolog takže prvně musí tam a pak s ním vyřešit vše potřebné k interrupci … dá se to řešit buď miniinterrupcí, která není tak riziková a řeší se ambulantně, ale to by musela stihnout jen do určitého týdne a já teď přesně nevím do kolikátého no a kdyby už bylo pozdě tak se to dělá klasická kyretáž, která má větší rizika komplikací a také problémy s početím v budoucnu …já osobně doporučuji, pokud máte oba stálou práci, zázemí případně podporu ze strany rodiny a víte, že jsou ochotní vám pomoci čili jste schopni dítě i sebe uživit tak interrupci nepodstupujte jen proto, že přítelkyně je na to „moc mladá“, je zbytečné podstupovat to riziko případné neplodnosti a v neposlední řadě to může mít později i značný vliv na psychiku ![]()
Jste na to dva, proto by bylo nejlepší, kdybys byl přítelkyni oporou v tom, že si miminko necháte a přesvědčíš ji o tom, že to spolu zvládnete. To, že je mladá přece neznamená, že byste se nezvládli o miminko postarat. Zkuste přemýšlet, jak miminko zvládnout a ne hned přemýšlet nad tím nejhorším řešením. ![]()
Co nejdříve na gyndu, ideálně hned v pondělí. Tam zvolí postup dle staří plodu. Čím delší těhotenství tím větší zakrok je nutný pro přerušení
Nejedna se o preruseni, ale o ukonceni tehotenstvi. Nazyvejme veci pravym jmenem. Preruseni neceho by byl jen docasny ukon.
Holky podle zpráv, co mi údajný budoucí otec píše, tak je holce teprve 15, rodičům to říct nechtějí a jediné, co ho zajímá je, jak by se toho mohli zbavit sami. Takže asi tolik k nějaké možnosti dítě si nechat. Doufám, ze je to jen troll
Já před rokem, pokud se opravdu rozhodnete že dítě nechcete tak doporučuji jít na gyndu hned zítra, aby se stihla tzv. miniinterrupce, která se dělá do 8. týdne a je šetrnější než klasická interrupce, plus nemá tolik pozdějších rizik. Pilulku moc předepisovat nechtějí, často v děloze zůstanou zbytky a musí se na revizi, takže to samé jako při interrupci. Prosím o anonym, nechci aby tu někdo věděl, že jsem podstoupila interrupci, dost se tu za to kritizuje.
@Anonymní píše:
Jste na to dva, proto by bylo nejlepší, kdybys byl přítelkyni oporou v tom, že si miminko necháte a přesvědčíš ji o tom, že to spolu zvládnete. To, že je mladá přece neznamená, že byste se nezvládli o miminko postarat. Zkuste přemýšlet, jak miminko zvládnout a ne hned přemýšlet nad tím nejhorším řešením.
Nechápu anonym, ale naprosto souhlasím ![]()
No jestli na to nejsi mladý i ty, mohli byste to zvládnout pokud máte jinak fungující vztah. Ať přijde sem do skupiny mladých maminek, dostane se jí podpory a zkušeností. Nebude na to pak jako holka sama ![]()
Taky, nebude rodit teď, ale až za 9 měsíců ![]()
já před dvěma lety pilulkama a neměla jsem problém, nic ve mně nezůstalo. Ať jde přítelkyně co nejdřív na gyndu.
@Pennya z vlastní zkusenosti vim,ze mlade maminky jsou dnes okolo 20 let jelikoz se posunula hranice, kdy mi deti
jestli ji teprve bude 15,jak se zde psalo, tak je to uplne jina situace. Verte mi nebo ne.., ale 15 a 20let je velky rozdil ve spouste vecech.
Verim, ze by jsme se ji tam snažili poradit co a jak s mimcem atd…, ale k nekterym vecem musi dozrat sama. Kazdopadne kdyz dozrala k sexu mela by i k diteti mit nejakou zodpovednost. Preruseni ji muze poznamenat na cely zivot ![]()
Není tady někdo, kdo byl kvůli nechtěnému těhotenství na přerušení? Máme teď problém s přítelkyní a ona se rozhodla, že zatím rodit nechce. Je na to moc mladá.
Jak se to dá řešit? Je na to už i nějaká pilulka tuším?