Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem teď těhotná podruhé (už se blíží termín) a ani v jednom těhotenství mi nebylo blbě. V prvním vůbec, ve druhém mi bylo chvíli blbě někdy kolem 30tt (když začalo být miminko velké a tlačit na žaludek), ale jinak jsem žádné typické těhotenské příznaky neměla. Nebolela mě prsa, nezvracela jsem, v prvním těhotenství mi vadil trochu pach ryb, v druhém nic. Takže podle toho bych se určitě neřídila. První syn je naprosto zdravý, a u druhého dítěte doufám, že taky vše dopadne ok.
Priznaky o prosperite nic nerikaji, nemusi ti byt blbe cele tehotenstvi
. Mne bylo naopak blbe a bolela prsa jeste 14 dni po potratu…
Ale to bys mohla najit v kterekoli z milionu diskuzi na toto tema zde.
Mě bývá blbě až teď a to jsem 38tt.. Takže se neboj, ve tvém týdnu jsem si nepřipadala vůbec těhotná.
Nebylo mi blbe ani v jednom tehotenstvi, nebylo mi nic, akorat mi vadil pach uzenin. Az nekde po pulce jsem zacala mit chute a ke konci paleni zahy. Jinak jsem byla netehotna tehule. Mam zdrave donosene holcicky
zadnej stres, nemusi ti byt vubec nic
Vlastne jo, bylo mi divne pri jednom tehotenstvi. Dopadlo revizi jako zamlkle v 9. tydnu. Ale nemyslim ze by to melo souvislost s prosperitou
Nebylo mi zle cely první trimestr ani jednou… takže to vypovídající hodnotu nemá, držím palce, ať to dobre dopadne
@Denina01 píše:
Vlastne jo, bylo mi divne pri jednom tehotenstvi. Dopadlo revizi jako zamlkle v 9. tydnu. Ale nemyslim ze by to melo souvislost s prosperitou
Souvislost je, ze kdyz ti to embryjko v tobe umre, tak ho nosis mrtve a nemas ty priznaky, protoze hcg pomalu klesa… Aspon tak to bylo u me…
Já jsem za celé těhotenství neměla žádné příznaky a hcg jsem měla až nenormálně vysoké, že jsem ve 13 tt šla na testy, jestli mimčo není postižené (naštěstí nebylo). Jen mi vadila některá koření a vůně, ale to jsem si uvědomila až zpětně, v tu chvíli jsem to tak nevnímala.
@Anonymní píše:
Souvislost je, ze kdyz ti to embryjko v tobe umre, tak ho nosis mrtve a nemas ty priznaky, protoze hcg pomalu klesa… Aspon tak to bylo u me…
No není to tak, žes to tak měla, neznamená, že to tak vždycky je.
Příznaky opravdu nic neříkají o prosperitě těhotenství. Moje první těhotenství se vyvýjeli jen plodové obaly a strašně mě boleli prsa, nebylo mi dobře. V druhém těhotenství, kdy jsem teď v 27tt jsem bolesti prsou že začátku vůbec neměla a špatně mi začalo být až od 7tt. Takže to fakt nejde poznat. Každopádně i když dojde k tomu, že se plod v děloze přestane vyvíjet, tak hladina HCG neklesne tak rychle, abys to poznala na příznacích. Držím palce, ať těhotenství je v pořádku a ty se brzo těšíš z miminka. To, že je ten začátek jiný bych brala jako dobré znamení ![]()
Nevolnosti mi začaly až v 8tt. Teď jsem 34tt. V minulých těhotenstvích mi bylo zle už ode dne kdy měla dorazit ms a ani těhotenství nedopadlo. Takže to vůbec nic neznamená. Například u zamlklého mi bylo zle i když už plod byl bez srdeční akce
Příspěvek upraven 14.10.18 v 12:43
Ano, cele tehotenstvi zadne nevolnosti, citlivost na pachy ani zadne extra chute. A mam z tojo doma 2,5 leteho prcka. Bud rada, ze ti nic neni ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvam se za dalsi takovou diskusi. Mam po dvou revizich vzdy v 6+3 tt. Nyni 5+5 tt a jako v tech predchozich trhu - nevadi mi pachy, neni mi blbe. Mame to nekdo zkusenost, ze jste byly takto „v pohode“ a dopadlo to dobre?? Dekuji.
Já nevolnosti takhle brzo neměla, až mnohem později. A už tady řádí skoro čtyřletý výsledek.
Ahoj holky, omlouvam se za dalsi takovou diskusi. Mam po dvou revizich vzdy v 6+3 tt. Nyni 5+5 tt a jako v tech predchozich trhu - nevadi mi pachy, neni mi blbe. Mame to nekdo zkusenost, ze jste byly takto „v pohode“ a dopadlo to dobre?? Dekuji.