Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kamarádka rodila v 7m mrtvé miminko, od počátku jí doporučovali potrat, stejné problémy… Je to hrozné, ale lepší teď…Drž se, je mi to strašně moc moc líto
![]()
Drž se, je mi to moc líto, buď silná, zvládneš to ![]()
Já byla na ukončení v 16tt kvůli Edwards syndromu v listopadu 2019. A teď máme doma zdravou 8m holčičku. Věř, že i na vás čeká zdravé miminko 🍀
Kamarádce taky zjistili hydrops, chtěla v těhotenství pokračovat, narodil se chlapeček, žil 4 hodiny. O rok později se jí narodil zdravý chlapeček. Vam se určitě zadaří taky, tyto vady bývají v naprosté většině případů jen blbý náhody. Drž se, bude líp.
Ach jo proč se tohle děje, je mi to moc líto
.Drz se, určitě to bude podruhé dobré a budeš se radovat ze zdravého miminka
![]()
Milá zakladatelko, mrzí mě, čím si procházíš. Je to těžké. Slova bolest nezmirni. Čekala jsem trojcata. Jedno mělo také otok. Bylo to buď a nebo. Dostali jsme časově ultimátum do kdy se rozhodnou co a jak.
Nechali jsme si čas do posledního možného termínu. Plod se zastavil sám a tím za nás vše vyřešil. Tedy pak se ho tělo rozhodlo vyloučit a my bojovali o zbylé 2 děti.
Ale dotáhli jsme to a doma mám 2 dětičky.
![]()
Hlavně si nic nevycitej. Měla jsem myšlenky co jsem udělala špatně atd. Ale prostě to se bohužel stává.
Přeji Ti, ať se brzy dáš do pořádku a brzy objevís // a dockas se zdravého pokladu. ![]()
Ahoj, nemám zkušenost s tím, co postihlo tebe, zažila jsem ZT v 8tt a následnou revizi, taky jsem brečela pred i po zákroku, dlouho jsem se z toho dostávala. Ale nakonec vše skončilo happy endem, doma mám 3 zdravé děti. Bude líp, neboj, ikdyz to ted hrozně bolí ![]()
Mám v okolí ženu, co potratila několikrát, naposledy na polovině porod mrtvého miminka a má teď zdravé dítě. Nic není ztraceno ![]()
Hlavně to nevzdávat. Ano, teď to hrozně bolí. Ale neznamená to, že nedonosis zdravé dítě
mám za sebou nespočet zážitků a nakonec 3 zdravé děti ![]()
Strašně moc mě to mrzí.
Ja musela na přerušení v podobném týdnu jako ty zrovna včera. Snad čas všechno zahojí. Hodně sil.
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky, zrovna lezim v nemocnici na pokoji a čeká mě hrozná noc. Ráno mě čeká přerušení těhotenství…
včera na screeningu zjistila dr obrovsky hydrops (otok) plodu pomalu větší než plod samotný + vada srdce. Velmi zřetelně mi bylo doporučeno ukončení, šance na zdrave dítě mi dr udala 30%, raději jsem ještě konzultovala s jinou dr. a shodla se, ze je to nejlepší ukončit teď. Cely den jsem na pokoji a jenom brecim jsem psychicky odrovnana a chci to mít za sebou. Je to mé první těhotenství. Chtěla bych spis od někoho slyšet, ze se napodruhé někomu po přerušení zadarilo a má už doma zdrave miminko. Protože jedine co me z toho asi dokáže dostat bude dalsi těhotenství