Potrat ve 20tt - infekce plodových obalů.

Anonymní
5.2.22 01:32

Potrat ve 20tt - infekce plodových obalů.

Dobrý den / Ahoj,

Ve 20tt jsem předčasně porodila (potratila) kvůli infekci plodových obalů…
Noční můra. Doktoři tvrdí, že je dost velká pravděpodobnost, že se to bude opakovat. Dle diskuzi na internetu dokonce stále a dokola.

Chci se jen zeptat, jestli tu nejsou nějaké maminky, které také prodělaly potrat kvůli infekci plodových obalů a dnes mají doma své zdravé živé miminko? A jak postupovaly v dalším těhotenství?

Mám opravdu velký strach, že nikdy nedonosím dítě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2217
5.2.22 06:36

Ahoj moc mě to mrzí a přeji štěstíčko ať se to příště podaří. Zkušenost nemám, ale zkuste napsat do téhle skupiny na Facebooku.. třeba se tam dopátráte rychlejších odpovědi: https://www.facebook.com/…11140616107/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.22 07:52

To by mě zajímalo, odkud máte info, protože já jsem ze stejného důvodu potratila taky a naopak mi bylo řečeno i jsem se později dočetla, že opakování je velmi nepravděpodobné. Já jsem pak otěhotněla ještě 3×, všechna těhotenství skončila porodem zdravého dítěte v termínu. 2× těhotenství bezproblémové, u posledního jsem měla hematom, ale jinak taky bez komplikací, po vstřebání hematomu jsem zase fungovala normálně, chodili do práce, na výlety apod. Žádná opatření jsem nedělala, ani mě nikdo nijak speciálně nesledoval. Na rizikovém jsem nebyla, pokud jsem v době těhotenství nebyla na rodičáku, chodila jsem do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 07:59

Ahoj je mi to moc líto. Nevím zda je to to stejne, ale me kamarádce se stalo že předčasně porodila kvůli infekci, praskla ji plodova voda. Miminko bohužel nepřežilo. Byl to asi 24tt. Dneska má dvě krásné zdravé děti. Obě donosene.

• Citovat
  • Upravit
2653
5.2.22 08:07

Ja tu zkusenost nastesti nemam, ale jedna mohe znama takto ovuli infekci poridila ve 25tt, dite se z toho mimochodem vylizalo a je uplne zdrave. Druhe dite o par let pozdeji prenasela. Takze se to neopakovalo. Preji hodne stesti, urcite to bude dobre :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16961
5.2.22 08:12
@Anonymní píše:
Dobrý den / Ahoj,

Ve 20tt jsem předčasně porodila (potratila) kvůli infekci plodových obalů…
Noční můra. Doktoři tvrdí, že je dost velká pravděpodobnost, že se to bude opakovat. Dle diskuzi na internetu dokonce stále a dokola.

Chci se jen zeptat, jestli tu nejsou nějaké maminky, které také prodělaly potrat kvůli infekci plodových obalů a dnes mají doma své zdravé živé miminko? A jak postupovaly v dalším těhotenství?

Mám opravdu velký strach, že nikdy nedonosím dítě.

:hug: Moc mě to mrzí. Přeji, aby se brzy zadařilo :kytka: Nevzdávej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
5.2.22 08:40

Ahoj,
je mi to moc líto 😔 vím, jak Ti je, zažila jsem v 18TT. Celkově jsem přišla o miminko 5×, tohle bylo nejpozději, jinak to bylo “jen” v prvním trimestru.
Mně bylo také původně řečeno, že se jedná o infekci plodových obalů, ale jedna lékařka v nemocnici vyslovila podezření, že jí to nepřijde jako typicky infekční průběh - a že jelkož se nejedná o moji první těhotenskou ztrátu, ať před dalším pokusem trvám na vyšetření na reprodukční imunologii. Na to konto jsem si vydupala pitevní zpravu mého chlapečka - a tam bylo psáno o zánětlivém procesu na jednom místě na jednom z plodových obalů, ale o infekci ani slovo. On když je zánět, nemusí být jen infekční.
Vyšetření na imunologii (dr. Malíčková, nyní Černá) mi pak po odběru krve potvrdila, že mám tzv. Komplementopatii. Takže u mě to byla opravdu imunita.
Jestli budeš chtít, napiš SZ a ptej se, na co chceš :hug:
A jinak: ano, i já se po pěti potratech (ne všechny z důvodu komplementopatie) dočkala. Mám úžasnou třináctiměsíční holčičku narozenou 40+1 TT :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.2.22 09:07

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
5.2.22 16:34

Nemůžu říct jistě zda jsem ten případ opakování. V prvním těhotenství jsem se začala díky infekci otvírat, přišlo se na to náhodou na preventivní prohlídce. Díky tomu se povedlo zaléčit zánět a syna jsem donosila. Pak byla dvě těhotenství v tomto směru v pořádku. U posledního jsem to štěstí neměla a znovu bezpříznaková infekce ve velkém rozsahu, předčasný porod ve 24+4. Dcera nepřežila. Od poslední kontroly u OG do porodu to bylo 4 dny. Po tomto už lékaři nedoporučují další těhotenství. Pokud chceš napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty