Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, ráda bych se s vámi poradila, zda máte zkušenosti s tím, co se mi právě stalo.
Po 7 letech brání antikoncepce jsme se s přítelem rozhodli, že je čas na miminko. Po nějaké době se nám zadařilo. Když jsem šla prvně k doktorovi, řekl že jediné co mi může říct, je že tomu bije srdíčko. Jinak je moc brzo na větší informace. Proto mě objednal za tři týdny na další kontrolu. Šla jsem tam s tím, že bude všechno v pořádku, ale nebylo. Oznámil mi, že srdíčko už nebije (6+4).Označil to jako zamlklý potrat a poslal mě na vyčištění do Nemocnice. To jsem prodělala včera. Nějak to ale nedávám, nemám se s kým o tom pobavit. Nikdo o tom nevěděl, jelikož jsme chtěli počkat na dobré zprávy. Které už bohužel nebudou. Máte s tím někdo zkušenosti a zároveň jak dlouho trvá, než se člověk z toho dostane aby se mohl pokusit znovu?. Děkuji ![]()
Prožila jsem to same loni v září, prestalo být srdíčko v 9tt. Desny pocit tam ležet, jen jsem brečela hladila prázdné bříško, velkou podporou byl přítel. Snazit jsme se začali hned po 6 ti neděli, ale bohužel to nešlo, nevím zda to bylo revizi,…Důležité je si říct, že je to lepší hned na začátku než později, či nedejboze aby se narodilo mimco postižené. Hodne sil preji, bude zase dobře ![]()
@Veruwiky během půl roku jsem potratila 3×. Nejhorší byl poslední ZT kdy embryo odešlo 7+4 v den kontroly a já to další 4 týdny netušila a měla dal příznaky. Po zaspineni mi na pohotovosti řekli, ze bohužel. Poprvé jsme se snažili hned, podruhé jsme počkali jednu ms a po tom Posledním jsme čekali trictvrte roku, protože jsem to na psychice i vlivem hormonu co litaly nahoru a dolu nedavala. Zítra zacinam 24tt.
Potratila jsem 2× behem jednoho roku, pak jsem o tehotenstvi 2 roky nechtela ani slyset a venovala se sama sobe. Ted jsem tehotna znovu a za 3 tydny mam termin porodu, takze uz to snad dopadne happyendem
@novinarka taky přeju at to jde vše jak má. @Veruwiky Jinak strach a nervozita přešly až po 20tt kdy se mimco začalo pravidelně ozývat a ani tak to ještě nikde moc neříkáme.
Zazila jsem. Na kontrole v 11tt týdnu ok, na 1.screeningu ticho, bez srdeční akce. Trvalo mi to pul roku
@Veruwiky
Nemas nejak blbe ty zydny? Pokud v 6+4 nevidi srdicko, tak se jeste ceka - muze byt brzy. Pises, ze kontrola predtim byla pred 3 tydny. To bys byla 3+4 - tudiz jeste pred MS
Jinak mam 2× ZT za rok. Je to narocne, protoze kazdym tehotenstvim se vic bojis, ze to zas nedopadne. Nicmene jsme se snazili vpodstate hned. Ted jsem v 7t a doufam, ze do tretice uz to vyjde
Bohuzel ZT neni az tak neobvykle. I proto se o tehotenstvi casto rika az po 1 trimestru
@Veruwiky zažila jsem nesčetněkrát.. mě vždy pomáhala myšlenka, že příroda ví, co dělá a nejspíš plod nebyl v pořádku ![]()
Zazila jsem loni v lete ZT v 11tt, u me teda probehl spontanni potrat, na revizi jsem nemusela. Stejne jako u tebe na 1. kontrole srdicko, na te druhe nic a potrat uz se rozjizdel. Bylo mi hrozne, cekala jsem 1. dite. Hned po sestinedeli jsem otehotnela znovu, ted jsem v 19tt a zatim vsechno v naprostem poradku.
Pomahalo mi se zamestnat, hlavne ten prvni tyden, kdy jsem byla na neschopence - natrela jsem zabradli na balkone, vyrabela dekorace, presadila kytky, cokoliv me napadlo. Hlavne nelezet a neutapet se ve smutku. Priste to dopadne dobre, uvidis ![]()
Máš to nějak divně ne? Ty týdny těhotenství vůbec neodpovídají.
@Sarik12 držím palce at to dotahneme do konce. Nám vyšel čtvrtý pokus. Když to potřetí nevyslo tak jsem to vůbec nechapala jak je to možné, ze přece všichni okolo co vím tak po jednom potratu druhé už donosili. Nejvíc bolí když pak rodí děti kamarádky v tvém termínu. Minimálně půl roku jsem si rikala proč já.
@Sarik12 takhle mi to bylo řečeno. Při té druhé kontrole řekl, že už by mělo být vidět více a ne tak jak to viděl před těmi třemi týdny. Takže jsem to pochopila tak, že při první kontrole to mohlo být v 6.týdnu a pak už jsem se o moc dál nedostala, když mi řekl 6+4.
Bylo to mé druhé těhotenství a počali jsme druhý měsíc zkoušení, mělo to být Rak (jako já). Měla jsem nevolnosti, zvracela, Hcg u horních hranic, ale 8+3 mi oznámili, že není srdíčko. Na začátku prosince 2021, 8+6 jsem šla vyvolat potrat, potratila jsem ten den doma.
Věděli to jen 3 nejbližší kamarádi. Přes vánoční návštěvy rodin bylo nespočet otázek, co druhé a na co čekáme a kdy ![]()
Jinak mně bylo řečeno, že při revizi počkat 3 MS, při potratu můžeme po první. Tak sem si říkala, do měsíce MS, to bude šup šup. No vzhledem k obrovskému Hcg mi to šlo dolů pomalu. Ms (po injekci) jsem dostala 7 týdnu po potratu. Byla jsem naštvaná, že to tak trvá, ale ono to k něčemu bylo. Rozleželo se mi to v hlavě a přestala to hrotit. Tento cyklus (vlastně po šestinedělí) sem si hlavně užívala, že s mužem zase můžem, prostě, že je to spíš o nás než o snaze o dítě
a teď už to bude na vyšší moci ![]()
Edit: souhlasím s @hospodki, taky si myslím, že by bude ještě ouzko v době termínu. Ale co s tím, že ![]()
Příspěvek upraven 01.02.22 v 18:59
@karkuš
I u mě to mělo být první mimčo, proto to je tak těžké…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.