Je nebezpečné přerušení užívání Ecobecu?

10
14.10.17 10:46

Přerušení užívání Ecobecu

Zdravím, mám otázku a problém, můj 15 měsíční syn užívá tři čtvrtě roku Ecobec 50, dnes ráno mi došel, nikdy se mi to nestalo, když už jsem doma neměla náhradní a jako naschvál se to stane v sobotu. V lékárně mi to bez receptu nedají, volala jsem tam a v nemocnici na dětském mi to dají jen za plnou cenu, což je prý asi 700,–. Otázka zní, vadilo by hodně, kdyby ho dostal až v pondělí ráno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
703
14.10.17 11:09

Tak účinek podobných léků přetrvává cca 3-4 dny po jejich vysazení. Takže to není tak, že by mu bylo hned špatně, pokud ho mít nebude. Každopádně je třeba počítat s tím, že účinek potom také zhruba ty tři až čtyři dny najíždí. Takže toto krátkodobé vysazení ho asi úplně neohrozí, ale může se projevit mírným „zakolísáním“ stavu v příštím týdnu.
Troufla bych si to ale jedině v případě, pokud teď nemá žádné akutní potíže a jeho stav (proč Ecobec dostal) je stabilizovaný. Pokud ne tak bych do toho nešla a sháněla bych ho po pohotovostech - recept by snad mohli napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.10.17 11:51

Děkuji za odpověď.
Teď má momentálně akorát rýmu, on není astmatik ani alergik. Byli jsme na vyšetření v Motolské nemocnici a tam nám řekli, že minulou zimu chytil co mohl, jinak má plíce i průdušky naprosto v pořádku (byl 4krát v nemocnici s bronchitidou) a Ecobec zkusíme na jaře úplně vysadit. Tak nevím jestli ty dva dny risknout nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
14.10.17 13:59

Tak je fajn, že nemá astma - to by byl problém.
Co se týká opakovaných bronchitid - to je na zvážení. Ecobec je vlastně protizánětlivý lék, a proto se i u těch opakovaných bronchitid dává (tlumí pohotovost sliznice k zánětu).
Musíš sama vědět, jak Tvůj syn reaguje a zda můžeš vysazení risknout.
Já třeba u syna vím, že jakmile má rýmu, má automaticky „našlápnuto“ k něčemu většímu (laryngitida, spastická bronchitida), a proto bych si vysazení v této situaci asi nedovolila.
Není u Vás nějaká pohotovost, kde by Ti lék napsali?
Jako ono ho to vysazení na životě určitě nijak neohrozí, maximálně tím riskuješ, že se z té rýmy rozjede něco horšího, co by jinak mohl ten lék udržet na uzdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.10.17 15:15

No radši to riskovat nebudu, já pro jistotu zkusím sjet do nemocnice a zkusím to přímo tam, jinde to dneska neseženu. Já mam právě strach, že když to přerušíme tak to sjede do něčeho horšího, takže to radši zkusím sehnat. Každopádně moc děkuju za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
14.10.17 16:13

Není zač a držím palce, ať to seženeš. Udělala bych to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.10.17 17:03

Tak jsem sehnala, naštěstí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
14.10.17 17:13

@Tatsu92 Tak to je paráda, aspoň můžeš být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.10.17 18:30

To rozhodně, díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie