Přes noc vypije litr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přes noc vypije 1l
Ahoj holky, už jsem totálně K. O., k MUDře jdeme příští týden, tak chci ještě posbírat moudra od Vás.
Syn, 11M, se poslední 2 týdny budí cca 4× za noc. Do té doby vstával 1× a vypil si svých 250 UM. Před dvěma týdny se mu prořezávaly 2 zoubky, a tím to začalo. Začal se budit častěji, pokaždé ječel v postýlce, dožadoval se mlíčka, vodu bojkotoval. Když jsem ho jen pohladila a znova položila, řval jak tur, dokud jsem mu nedala flašku s mlíkem.
No zuby už má dávno prořezaný, jiné zatím nevidím, že by měly být na řadě. Vstává ale třeba 6× za noc, někdy se mi podaří ho uklidnit, většinou ale ječí, dokud nedostane UM. Zkoušela jsem mu dát i míň (třeba 150ml), jakmile to ale docucl, opět hysterák
.
Abych to shrnula, za noc mi poslední týden vypije 1litr UM. Asi to není moc dobré kvůli ledvinám, že? Už jsem unavená, nevím, co s ním. Hlad nemá, protože večer sní pořádnou porci kaše. Teplo doma taky nemáme, že by musel tak šíleně chlemtat
.
To nemluvím o permanentním nočních přebalování
.
Jak jste děti odnaučily pít v noci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malej mi zrovna tak v noci hrozně pil. Bála jsem se, že má cukrovku. Měli jsme doma glukometr po tchánovi, tak jsem mu občas cukr sama změřila a dobrý. Jinak pití mu zůstalo asi až do 3 let, chodil neustále s flaškou i přes den, na cesty jsem mu dělala čaj do 1,5litrové láhve. A je normální a zdravý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus něco na noc na uklidnění. Někomu pomůže Sedalie (homeo), mě u obou dětí pomohl Pediakid. Pokud nechceš v noci dávat UM a stojíš si za tím, tak prostě nedávej. Pár nocí se vůbec nevyspíš, ale věř mi, že pak toho litovat nebudeš. Prvním synem jsem se nechala zoufale zotročit, ještě na roce a půl se budil co hodinu. Pak už jsem si řekla dost, pár nocí bylo krušných, ale prostě mlíko dostal až ráno a velmi brzy se to srovnalo. Už je zvyklý, že v noci jedině vodu. Jo a ještě něco…noční spaní se hodně zlepšilo i po tom, co jsem mu večer přestala dělat kaši. Asi po ní měl žízeň. To mi taky trvalo dost dlouho, než jsem na to přišla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej má rok a přesně jak tvůj v noci má v postýlce nachystanou vodu 150ml někdy mu stačí, ale většinou si ještě vyřve UM minulej týden měl horečku a na to mu vylezly 2 zuby a přesně jak píšeš dneska měl v noci 3× 220ml mlíka
Vodu nechtěl čaj, který mu normálně nechci dávat tak taky ne. Řeším to ale tak, že mu dám jen třeba 3 odměryky na těch 220.On má chutˇmlíka a v podstatě pije vodu. Jak odnaučit neporadím, protože už se mi to dvakrát povedlo a když mu něco je tak se zase vrátíme zpátky, ale asi mi to tak nevadí většinou za normálních okolností pije mlíko 1× za noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mu to mlíko dělám taky řidší, místo 8 odměrek dám třeba 5.
No u našeho malého je problém s pitím před den, flašku s mlíkem do pusy nedá, čaje a šťávy naprosto odmítá, pije jen vodu, ale když dá 350ml, tak to je úspěch
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarinetka1 no vidíš jak si to pěkně dožene v noci
né samozřejmně by to bylo lepší naopak. Malej ni nejvíc vypije po sušenkách nebo po O. jinak ho pořád nutím, ale dá mi ttěch 500-800ml za den + mlíko, takže paráda. Nechtěl taky třeba vůbec pít, když měl 7m. chce to jen se obrnit trpělivostí. A přinejhorším když málo vypije tak ho cpát polívkama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarinetka1 měla s tím problém jedna kamarádka z diskuze, její syn teda pil vodu, ale taky hrozně moc, neustále byl mokrý a ona v noci třeba třikrát převlékala. Nakonec prostě nedala, dva dny se nevyspali a pak už to bylo dobrý a spí celou noc. Nic jiného bohužel asi nezbývá. A zřejmě se tím zlepší i to pití přes den.
Mmch, to, že pije přes den jen vodu je jen dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarinetka1 píše:
No já mu to mlíko dělám taky řidší, místo 8 odměrek dám třeba 5.
No u našeho malého je problém s pitím před den, flašku s mlíkem do pusy nedá, čaje a šťávy naprosto odmítá, pije jen vodu, ale když dá 350ml, tak to je úspěch![]()
No a nebude to tím? Třeba je v růstovém spurtu a je to hlad. Tím, že to uděláš řidší, tak ho to nezasytí a v kombinaci s bolestí zoubků se brzy vzbudí, uvědomí si, že má vlastně hlad a jede to takto furt dokola.
Zkusila bych mu v noci dát normální dávku pořádného UM a zoubky třeba máznout. Aby ho nebudil ani hlad, ani zuby. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit