Instantní rýžová moučka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Instantní rýžová moučka
Ahoj maminky, začínám vařit pro malého příkrmy a když čtu recepty, tak tam většinou zahušťují instantní rýžovou moučkou. Vůbec nemám ponětí co to je a kde to sehnat. Poradíte mi? Docela se v tom plácám a hledám všude co a jak vařit…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já teda nezahušťovala, ale tuhle moučku bych hledala v prodejnách zdravé výživy, bioprodejnách.. http://www.ekoworld.cz/…0-g/d-70466/ třeba Country Life? Myslím, že zahušťovat můžeš i instantní rýžovou-i jinou kaší bez příchutě. A plácat se netřeba, vařit pro mimina je jednoduchý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, výrábí ji Nestlé a už nevím jistě, ale myslím, že se jmenuje rýžová krupička. Je to v sáčku od 4 měsíce. Je to ale vlatně rýžová moučka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak že můžu zahušťovat i normálně kaší? DObře tak já to dneska zkusím. Chystám se do knihkupectví pro nějakou literaturu, jsem z toho hotová. Už jsme začali jíst Hami skleničky, moje první lžičky a docela nám to chutná, ale musí to vždy dopít mlíčkem sní tak půlku až třičtvrtě skleničky a už nechce, a le chce mlíko. Všude píšou že na celou porci se dostaneme tak za 3 až 4 týdny, tak uvidíme. Třeba mu moje papání bude taky chutnat, snad ![]()
Děkuji za radu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xarsis píše:
Ahoj, výrábí ji Nestlé a už nevím jistě, ale myslím, že se jmenuje rýžová krupička. Je to v sáčku od 4 měsíce. Je to ale vlatně rýžová moučka.
Děkuji, podívám se po ní. Zkusím tam taky dát tu kaši a uvidíme co mi z toho vyleze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě se zeptám, když toho uvařím víc, můžu zamrazit? A jaké nádoby nebo jak, aby to bylo po porcích a a mohla jsem rozmrazovat postupně? NJak jste to dělali vy? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na www.kojeni.net najdeš sekci příkrmy, tak je toho taky dost popsáno, případně tady http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy je taky pár srozumitelných receptů:-) Já teda zezačátku vařila na páře, mixovala, ředila vývarem ze zeleniny (i když je to na páře, do hrnce šťáva skape) nebo mlíkem. Hustit nebylo třeba, kdyby jo, použila bych právě tu instantní kaši-krupičku.
Momentálně zahušťuju polívky, omáčky pro malou třeba polentou. Má rok a půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To fakt není věda, uvaříš pár kousků zeleniny, rozšťoucháš to, uděláš z toho konzistenci kaše a šup do pusy:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem to stejně jako hofka, na páře. Nemám žádný parní hrnec, tak jsem dala do normálního hrnce na dno vodu, na to pařák (taková ta věc na ohřívání knedlí), nahoru očištěnou nakrájenou zeleninu, uvařit. Pak jsem to rozšťouchala/pomixovala/přepasírovala přes cedník/nastrouhala, podle stupně lenosti
. Zředila tím vývarem v hrnci na přijatelnou konzistenci. Zahušťovat jsem nikdy nepotřebovala, ale kdybych potřebovala, udělala bych to v prvních příkrmech rýžovou krupičkou http://www.feedo.cz/…va-190g.html (mají to ve většině prodejen s potravinami), nebo nějakou jinou nemléčnou instantní kaší (třeba jáhlovou, obilnou z DMka, kukuřičnou od Nestlé atp.).
- Citovat
- Upravit