Pití čajíčku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Co mu dávat vodu?
a neučit ho na sladký čaje?
Mch, plně kojené dítě další tekutiny nepotřebuje.
A proč anonym? Co je na příspěvku citlivého a osobního charakteru? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to moc nepochopila. Za prvé, KOJENÉ DVOUMĚSÍČNÍ dítě má přece plné právo na to, aby se v noci budilo hlady nebo žízní - a mělo by být nakojeno. Nějak nechápu, proč musí v noci dostat jinou tekutinu z lahve.
Za druhé, důvod jiné tekutiny sice nechápu, ale když už, tedy - má-li skutečně žízeň, vypije čistou vodu. Odmítá-li vodu a maminka musí zkoumat, co by v noci, v polospánku mohlo vypít, pak žízeň nemá.
Na Tvém místě bych tohle přestala řešit a prostě dítě podle potřeby přikládala k prsu. Váhový přírůstek se za pár týdnů vyrovná, miminko je ještě malinké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano to jsem taky slyšela že plně kojené díte dalsi tekutiny nepotrebuje…ale kojit kazde 2hodky a neco
když déle nevydrží. I doktorka nám doporučila dát čaj aby nepřibíral tolik
zakladatelka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sendyla píše:
Ano to jsem taky slyšela že plně kojené díte dalsi tekutiny nepotrebuje…ale kojit kazde 2hodky a necokdyž déle nevydrží. I doktorka nám doporučila dát čaj aby nepřibíral tolik
zakladatelka
A proč bys jako neměla kojit každé dvě hodiny??? To je přece ve dvou měsících naprosto normální věc.
Opravdu se spolehni víc na instinkt - pokud má miminko žízeň, dej mu napít od sebe. Jsou-li hodně velká horka a máš pocit, že mu to nestačí, klidně mu přidej trochu vody, na lžičce nebo i z té lahvičky, to je fuk - když bude mít opravdu žízeň, napije se. Ale v noci si ho vezmi do postele nebo do náruče a dej mu prs - ve dvou měsících to není žádný zlozvyk, ale hlad, žízeň a potřeba kontaktu s Tebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina dvouměsíčních dětí přeci nemá zuby, tak co se mu po sladkém čaji má kazit?
To jen na okraj. Za mě jedine KOJIT, ať se doktorka se svýma tabulkama jde bodnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tekutiny bych vůbec neřešila a když, tak rozhodně ne sladkým čajem..takhle malé miminko si s mm naprosto vystačí. Rozestupy mezi kojením, jak jsi popsala, mi přijdou v tomhle věku naprosto v normě, řešit váhu u kojeného miminka mi přijde padlé na hlavu, pardon. Já výhradně kojila až do půli roka, pak začali s čistou vodou, bylinkovými čaji..přijde mi opravdu škoda cpát do takovýho prcka cokoliv jiného než mlíko od mámy..k čemu? Jestli nechce vodu-žízeň asi opravdu nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohunka : v noci jen kojíme to jsem nenapsala jen pres den dám tak dvakrat caj. abych mu prodlouži intevali mmezi kojením.. dekuji za názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohunko dekuji nejspíš máte holky pravdu když bude mít žízen veme si i kojeneckou vodu. Tak co to mám za doktorku že mi todle doporučila? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřské mléko je přední a zadní. Ve vedrech se ti tvoří více předního mléka, aby právě miminko mohlo uhasit žízeň. Pokud budeš kojit malého podle jeho představ, zajistíš mu tak dostatečný přísun tekutin i potravy. Tvé tělo je chytré a dělá pro tvé dítě to nejlepší. Tak mu to neodpírej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sendyla píše:
Bohunko dekuji nejspíš máte holky pravdu když bude mít žízen veme si i kojeneckou vodu. Tak co to mám za doktorku že mi todle doporučila?
Myslím, že máš asi starší paní doktorku (schválně, je to tak..?), která se řídí dřívějšími doporučeními… Dříve se tohle opravdu doporučovalo, dětem se dávaly čajíčky, vodičky, příkrmy už velmi brzy - mateřské mléko se nepovažovalo za dostatečnou stravu. Plně kojené bývaly děti jen zhruba do konce šestinedělí, pak už se jim všelijak „přilepšovalo“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do půl roku stačí dítě jen kojit, napije se z toho. Žádné sladké čaje bych do něho úplně zbytečně necpala
. Přijde mi to fakt úplně zbytečné. Když nějaké tekutiny tak začni koj. vodou. Doktorku neposlouchej to je fakt nazor. Nelze poslouchat všechno, mě taky radila po jakých intervalech mám kojit a kdesi cosi. Ale řídila jsem se zásadně malým. A ve dvou měsících je miminko malinké kojila bych ho jenom..má na to právo a určitě je tak spokojené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávat čaje nebo vodu tak malému kojenému mimču je fakt totální hovadina. My začali s čajíkama až s příkrmama. Teď v létě budeš holt kojit častěj a v noci mají ty mimina období, kdy se prostě budí na mlíčko častěji, můj malý se budíval někdy i po hodině, ale to přejde, VYDRŽ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý doktor je hlavně člověk a tisíc doktorů, tisíc názorů. Slazený čaj bych určitě nedávala, zkus vodu nebo změnit značku čaje. Ale myslím si, že malý má právo na kojení co 2 hodiny, pořád je ještě moc malinký a není hloupý, aby se přecpával. Tabulky jsou orientační.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malímu je přesně dva měsíce. Od narození kojíme. Porodní váha malího byla 3300g v 6 týdnech měl 4800g doktorka nám řekla že přibírá hodně. Přes den krmíme cca kazde 2,a pul hodky. když jdeme ven s kocarem uhoupame ho i na 4h bez jidla v noci se budíme po 3 hodiních tak nam doporučila abych malímu dávala čajík. Poznala jsem že to je žízen dávala jsem mu čaj s flašky se savičkou ( u prsa nezlenivěl) ale čaje od Hippu (granulovany) nedoporucuji podavani caje se savickou že to kazí zuby když obsahujou sacharidy. Neslazený čaj louhovaný pro děti od prvního týdne mi malej pít nechce a slazenej zase kazi zuby kdyz ho podavam se savickou? Já jsem stoho fakt zmatená malej má opravdu cca každé dve hodiny žízen jen nechci abych mu předčasně kazila nenarostle zoubečky. Jak mu mám čaj podávat? a jakej? sladit nesladit? (neslazený mi nepije
tak nevim )