Hodně ublinkává při překulování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hodne ublinkava pri prekulovani
Ahoj, nase 5 mesicni dcerka se prekuluje kolem dokola a hooooodne u toho ublinkava. Ublinkavala uz od narozeni, ale ted s tou aktivitou se to zhorsilo. Mate nejake tipy co s tim? Po krmeni ji nechavame 20 min v sedacce ve vzprimene pozici, odkrkavame. Vetsinou si ublinkne uz tam. No a kdyz ji dame na zem, zacne se okamzite kulit a u toho blinka a blinka. Za posledni mesic moc nepribrala, jen 200 gr. Doktorka ale rika, ze pry prospiva ok. Od zitrka chceme zacit s prikrmy - mohlo by to pomoc? Diky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Teochu to prejde s prikrmy ale je to zase horsi v tom ze mrkev se blbe dostava s obleceni a koberce
. Precti si muj denicek : takovy je zivot s refluxem
Je to uplne normalni ze pri prekulovani ublinkava, kojis ze? Ono to materske mlicko je ridke, lip se blinka. Ja krmim mlekem proti ublinkavani a trochu se to zlepsilo, ale zase zadna slava. Melo by to kolem roku prejit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tipuju na reflux. Kolem 5. mesice se to hodne zhorsuje diky pohybu. Pokouseli jsme se maleho udrzet ve vzprimene pozici 1h po kojeni, presto pri naslednem plazeni ublinkaval. Postupne se to zlepsuje, ted uz ublinkava minimalne (ma 9 mesicu). A tuhou stravou se to zlepsuje jen trochu. Zkus Gastrotuss sirup, pry pomaha (nam tedy ne…). Nutrilon Nutriton pry je take dobry, ale dostat do decka 25ml po kojeni, nebo jaky ze to byl navod, mi prislo nerealne, tak jsem to ani nezkousela. My jsme dostali Helicid 5mg dvakrat denne od doktorky, nejaky cas to bral, lepsilo se to, ted nebere nic, ale uz je to vyrazne lepsi. Stejne jsme objednani na gastro, tak uvidime, ale nechci, aby polykal hadicku, protoze docela dobre pribira (i kdyz krome mleka ji v 9. mes. jako vrabec)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janichka super zapis do denicku - s mamzelem jsme oba breceli smichy!! Mame 2 kocky, tak jsem zvedava, kdy je take budu muset sprchovat od blitku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj tak bylo by vhodne zajit na gastro aby se zjistilo jak je to velke. a delaji ultrazvuk hadicku jen tak nestrkaj jen pro dalsi diagnozu. ono to zvraceni je vhodne resit nejen kvuli pribivani na vaze ale take kvuli dychacimu systemu. syn ma diky blinkani samozrejme nejen kvuli nemu astma.
bylo mi receno, ze minimalne hodinu a pul po jidle ho nesmim pustit na bricho, za cenu ikdybych ho musela chovat, ze je to fakt dukezite, tak byl v sedacce a koukal. nastestu mu to nevadilo. s tuhou stravou se to zlepsilo, ale nejvic pomohlo, ze zacal vis stat a chodit nez lezt a namahat bricho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit