Zajímavý článek - granulované čaje

23847
21.6.12 23:33

Zajímavý článek - granulované čaje

Ahoj, přidávám odkaz na zajímavý článek http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?… Četli jste? Chválabohu, že nekupuju ani granulované čaje, ani margarím Flora, který mi před časem dokonce radila i výživová poradkyně 8o Zajímavá je ta věta, že v Česku se ty čaje doporučují od 4 měsíců a v Německu až od jednoho roku. :-O 8o No zase jsme jednou popelnice Evropy. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
21.6.12 23:49

Když je někomu zatěžko hodit pytlík do hrnku, nalít vodu do konvice a zalít, tak už mu asi fakt není pomoci :nevim: Já vůbec nechápu, proč to někdo na doma vůbec kupuje, na cesty bych to ještě chápala… Poptávka určuje nabídku, no. Ty šuntovní salámy atd. by taky nikdo nevyráběl, kdyby to lidi nekupovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 23:50

Tak jsem teď schválně porovnala granulát od hami a od hippu (konkrétně například broskový čaj od hami vs. malinovo-šípkový čaj od hipp) a obsah cukru stejný.
Mě to nepřekvapuje, u nás výrobci s těmi věkovými doporučeními sázejí nanaši slepou důvěřivost (přece by to neprodávali, kdyby to bylo škodlivé :roll: ) a možná i trochu naše ignoranství.
S tím margarínem je to teda ještě lepčejší, protože normálního člověka napadne, že když bude nalejvat mimino sladkým blafem, že mu tím dobře neudělá, ale že může mít margarín nějaké negativní dopady na zdraví, to už je horší, to bych nečekala :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
22.6.12 01:24

Škoda, že nenapsali jaký dopady a z čeho, to by mě zajímalo..mívám místy veganský záchvaty, kdy raději sáhnu po tý floře, než po živočišným másle..manžel to nesnáší, tvrdí, že se vyrábí z ropy 8o tohle se k němu nesmí dostat nebo vyrukuje s tím svým "vidíš, já jsem to věděl.. :roll: :roll: " no, každopádně už floru nekoupim :? chjo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
22.6.12 06:09

To je v pr… co všechno nám budou ještě výrobci a supermarkety schopný prodat :poblion: :poblion: dokud vláda nepoupravý normy tak se ještě máme na co těšit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.6.12 06:53

Jdu si to přečíst, každopádně granulovaný čaje ani margaríny nekpujem, protože si o nich oba s manželem myslíme svoje… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
22.6.12 07:05

Granulované čaje nekupujeme vůbec a margaríny mne také moc nepřekvapují. Jídavali jsme je také, ale od té doby, co manžel o nich a o jejich složení viděl jakýsi dokument, je nejíme vůbec. Ono pokud něco nechali nějakou dobu otevřené v horké otevřené místnosti a nejen že se to nezkazilo, ale ani se toho netkl hmyz, který po tom lezl, tak to jako vábivá pochoutka moc nevypadá :). Mažeme radši klasickým máslem, pomazánkovým máslem nebo Lučinou.

Ale můj táta nedá zase dopustit na Floru :).

• Citovat
  • Upravit
101679
22.6.12 07:27
@kate02 píše:
Jdu si to přečíst, každopádně granulovaný čaje ani margaríny nekpujem, protože si o nich oba s manželem myslíme svoje… :oops:

Jojo, souhlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
22.6.12 07:32

@zuzka.mamka poupravit normy je k ničemu, důležitější a hlavní je, co všechno jsou zákazníci ochotní koupit… Dokud budou všechny tyhle s.ačky kupovat, tak se nezmění nic :roll:

Naštěstí my nic z výše uvedeného, ani žádné další odpady nekupujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
22.6.12 07:36

Tak a teď babo raď, můj syn nevypije NIC jiného než tenhle sladký čaj od hippu.. prostě nic, nijak ředěné ani různé teploty, zkoušela jsem X pytlíkových čajů, oslazených i neoslazených, vodu teplou i studenou šťávičky ředěné i neředěné.. talk a teď mi dámy řekněte když je horko a jsme venku(syn je kojený ale venku si prso prostěn neveme) a tenhle malý rarach by vám prostě nic jiného než tenhle granulovanej hnus nevypil, co byste volily, aby nevypil vůůůbec nic nebo tenhle čaj? co je pak lepší? (rady tipu zkus mu dát tohle a támhleto si ušetřte, zkoušela jsem už fakt všechno co je na trhu dostupné, včetně doma nasušené meduŇKY ATD…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.6.12 07:37

Nojono fuj, granulované čaje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15074
22.6.12 07:44

A kolik kostek cukru je v dávce sirupu?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.6.12 07:45
@Gabrielaaa píše:
Tak a teď babo raď, můj syn nevypije NIC jiného než tenhle sladký čaj od hippu.. prostě nic, nijak ředěné ani různé teploty, zkoušela jsem X pytlíkových čajů, oslazených i neoslazených, vodu teplou i studenou šťávičky ředěné i neředěné.. talk a teď mi dámy řekněte když je horko a jsme venku(syn je kojený ale venku si prso prostěn neveme) a tenhle malý rarach by vám prostě nic jiného než tenhle granulovanej hnus nevypil, co byste volily, aby nevypil vůůůbec nic nebo tenhle čaj? co je pak lepší? (rady tipu zkus mu dát tohle a támhleto si ušetřte, zkoušela jsem už fakt všechno co je na trhu dostupné, včetně doma nasušené meduŇKY ATD…)

No co, když nic jinýho nechce, tak mu to dávej. Můžeš zkusit postupně ubírat množství granulí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
22.6.12 07:49

@hofka jj dostává tam fakt jen málo, když je tam psáno na 100 dvě lžičky dávám jednu, ale jsem ráda že aspoň něco vypije, já vím že je tzo sladký ale jako co no, ono je dobrý říkat fuj to je hnus to bych nikdy svýmu dítěti nedala když jim dítě vypije i vodu, to bych mu ji taky dávala když by ji pil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.6.12 07:56

@Gabrielaaa u nás taky nic neprochází, jen meloun a začíná si zvykat na šťávy, ale v 7m nepil nic kromě mlíka, takže vím jak se cítíš, v tvé situaci bych taky dávala ten čaj :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko