Zajímavý článek - granulované čaje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30323
22.6.12 09:02
@Gabrielaaa píše:
Tak a teď babo raď, můj syn nevypije NIC jiného než tenhle sladký čaj od hippu.. prostě nic, nijak ředěné ani různé teploty, zkoušela jsem X pytlíkových čajů, oslazených i neoslazených, vodu teplou i studenou šťávičky ředěné i neředěné.. talk a teď mi dámy řekněte když je horko a jsme venku(syn je kojený ale venku si prso prostěn neveme) a tenhle malý rarach by vám prostě nic jiného než tenhle granulovanej hnus nevypil, co byste volily, aby nevypil vůůůbec nic nebo tenhle čaj? co je pak lepší? (rady tipu zkus mu dát tohle a támhleto si ušetřte, zkoušela jsem už fakt všechno co je na trhu dostupné, včetně doma nasušené meduŇKY ATD…)

Jsme na tom úplně stejně. Já byla proti těmto čajům, protože vím, že v nich je cukr a proč ho do malého cpát, jenže sem se s pití setkala se stejným problémem jako ty. Všechno plive a je mu jedno co sem zrovna uvařila. Takže nakonec jsem rezignovala zkusila hipp a ono nám to jde a aspoň něco vypije. Taky mu dělám čajík slabounký, ale už to mu stačí, aby si ho dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
22.6.12 09:28

@j.a.n.i1 nikdo nemluví o tabulkobvým množství tekutin ale když ti dítě nevezme nic(ani z hrbnńíčku ani z milionů druhů saviček a flašek co už jsem kvůli topmu nakoupila) a nenaqpilo by se ti třeba půlku dne, i když je ve stínu 30 stupňů cé, a věděla bys že prostě tenhle časj vypije jako JEDINÝ nesjpíš bys mu ho taky dala.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
22.6.12 09:38

No teda a ja som Hipp a Floru pokladala za dobrych vyrobcov :?
Ako ja viem, ze granulovane caje su sladene a ze okrem cukru su plne aj inych nie zrovna idealnych veci, ale ta Flora ma teda zaskocila. My ficime iba na Flore…sice nastastie nie pro-aktiv :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
22.6.12 09:53

@Gabrielaaa Nedala jsem mu ho… a do roka mi nic nepil a ani po tom roce to nebylo slavné, zlepšovat se to začalo tak kolem roku a půl. Já totiž nevěřím tomu, že se dítě dehydruje samo od sebe (pokud nezvrací nebo nemá průjem), takže když chtěl nakojit, dostal, nabízela jsem mu lahvičku s vodou a jinak prostě nepil.
Je každého věc jak k tomu přistoupí, jen prostě nesouhlasím s tím, že je jediná cesta dát dítku sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
22.6.12 09:58
@Aspera píše:
Jsme na tom úplně stejně. Já byla proti těmto čajům, protože vím, že v nich je cukr a proč ho do malého cpát, jenže sem se s pití setkala se stejným problémem jako ty. Všechno plive a je mu jedno co sem zrovna uvařila. Takže nakonec jsem rezignovala zkusila hipp a ono nám to jde a aspoň něco vypije. Taky mu dělám čajík slabounký, ale už to mu stačí, aby si ho dal.

Holky, my jsme na tom úplně stejně, nevypije nic jinýho než granulovaný čaj a jedině bylinkový, ovocný nee :nevim: Takže jí ho dělám ale slabší. Ale rozhodně ji nebudu trápit žízní, že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.6.12 10:02

Mě teda ten článek přijde jak z Mateřídoušky. Žádná konkrétní informce. Prostě jen je to strááášně nebezpečné. 2,5 kostky cukru to má. Bohužel chybí v jaké množství :roll: Pak výkřik o nebezpečné Floře, proč, to zapoměli zmínit. :nevim:

Granulované čaje by mi taky ani nenapadlo zkoušet. Zkoušela bych sladit, i třeba obyč cukrem. I ta šťáva, slazená mi přijde lepší, třeba domácí.

Floru nekupuji, páč mi margariny nechutnají. Názory na margariny se pořád mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
22.6.12 10:43
@Alpaka píše:
Mě teda ten článek přijde jak z Mateřídoušky. Žádná konkrétní informce. Prostě jen je to strááášně nebezpečné. 2,5 kostky cukru to má. Bohužel chybí v jaké množství :roll: Pak výkřik o nebezpečné Floře, proč, to zapoměli zmínit. :nevim:

Granulované čaje by mi taky ani nenapadlo zkoušet. Zkoušela bych sladit, i třeba obyč cukrem. I ta šťáva, slazená mi přijde lepší, třeba domácí.

Floru nekupuji, páč mi margariny nechutnají. Názory na margariny se pořád mění.
:mrgreen: jak z mateřídoušky :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.6.12 10:45
@Gabrielaaa píše:
Tak a teď babo raď, můj syn nevypije NIC jiného než tenhle sladký čaj od hippu.. prostě nic, nijak ředěné ani různé teploty, zkoušela jsem X pytlíkových čajů, oslazených i neoslazených, vodu teplou i studenou šťávičky ředěné i neředěné.. talk a teď mi dámy řekněte když je horko a jsme venku(syn je kojený ale venku si prso prostěn neveme) a tenhle malý rarach by vám prostě nic jiného než tenhle granulovanej hnus nevypil, co byste volily, aby nevypil vůůůbec nic nebo tenhle čaj? co je pak lepší? (rady tipu zkus mu dát tohle a támhleto si ušetřte, zkoušela jsem už fakt všechno co je na trhu dostupné, včetně doma nasušené meduŇKY ATD…)

No tak ono to jedovatý není, ale je v tom holt ten cukr, no. Moje děti taky radši pijí šťávy, je to sladký, tak jim to taky radši dám než vodu, kterou mi nevypijí. Ale jsem teda zvědavá, co budeš dělat, až změněj tu recepturu, jak tam píšou :think: :nevim: To myslím bez rejpání prostě mě to fakt zajímá, jak si klučík bude zvykat na něco jinýho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
22.6.12 10:49

Jen na vysvětlenou - není Flora jako Flora. Flora žlutá je obyčejný margarín, pak ještě existuje flora Light (modrá), která je vhodná pro lidi s ABKM, protože neobsahuje vůbec žádnou mléčnou bílkovinu, a pak je Flora Pro-Aktiv, o které se píše v tom článku - má aktivně snižovat cholesterol v krvi. Tudíž je riziková pro lidi, kteří se už s cholesterolem léčí, protože jim v kombinaci s léky může pěkně zavařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
22.6.12 11:15

@j.a.n.i1 no ono když se ti nakojí tak fajn, ale já když sem s malýám na zahradě, venku celý den až do večera tak kozu prostě odmítá, to bys ho taky raději nechala bez pití, i kdyby nepil kozu? ono dítě se nedehydruje ale dobré pro ledviny to myslím není 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
22.6.12 11:17

Bersaba, zrovna jsem to sla napsat :palec: sama jsem pouzivala modrou floru pri kojeni :roll: i presto mam nazor na margariny ze je to hnus.
Kazdopadne, vyrostla jsem na Perle nic mi neni :palec:

hipp, jak je napsano vclanku se slozenim netaji, na etikete je napsano ze obsahuje cukr, stejne tak prirkm ve skle ze obsahuje sul.
A je jen na nas zda to koupime.
To samy je s nekvalitnima potravinama, dokud je lidi budou kupovat a zrat (pardon za vyraz ale takovej hnus neni snad urcenej ani pro prasata) tak vyrobci vyrabet a prodejci nabizet k prodeji v regalech.
Je jen na kazdym z nas co si koupime. Proc si koupit maso kilo za 80kdyz je plny vody, kdyz si muzu koupit maso za 89 kde po uvareni je min ubytek. Staci cist etikety, mluvim o masu balenem z tesca, jejich akci kde kdyz koupite tri baliky masa zaplatite 2.
Pak je ale problem to, ze vyrobci neco pisou na etikete a skutecnost je jina, viz obsah ovoce a cukru c marmeladach atd :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
22.6.12 11:25

@Gabrielaaa Pokud kozu odmítá, tak bych ho nechala bez pití, ano… protože pokud by tu žízeň měl, tak by se napil.
A ad ledviny, kdo ví… třeba moje babička pije málo celý život a to fakt extrémně málo, příští rok ji bude 90 a ledviny má v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
22.6.12 11:51

@j.a.n.i1 tak tzo já ne já bYch ho žízní když je takovéhle vedro nenechaLA ANI OMYLEM, každá holt máme jiný názor, ale já se nenapít v 30stupňových vedrech 7 hodin tak asi chcípnu, natož malé miminko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.6.12 11:52
@Alpaka píše:

Floru nekupuji, páč mi margariny nechutnají. Názory na margariny se pořád mění.

No uznávám, že mu do odborného elaborátu chybí asi tak 90% informací :mrgreen: Nicméně je to spíš o reklamách než o škodlivosti výrobků. Já si vzpomínám na reklamu na Floru, kde tvrdili, že než denně x prášků, tak si radši dejte krajíc chleba s Florou, vyjede vás to na asi 6 Kč a ta dávka léků stojí…X Kč, takže ušetříte. Bývalo to v časopisech s fotkou veselých staříků. No už to mě mělo trknout, že jde o lék. Ale mám tady stejného přítele, jak už tu někdo zmiňoval, taky tvrdí, že margaríny jsou sra. čky z ropy, takže i když mě chytl záchvat „zdravého“ stravování, tak mě vždy v krámě včas praštil přes ruku, když jsem chtěla po tý Floře sáhnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
22.6.12 12:04

A cemu se divite? Vzdyt kdyby v tech granulovanych cajich nebyl cukr, tak z neho nejsou granule. Ja tohle vim uz hodne, hodne dlouho :oops:.Floru nekupujeme, nechutna nam margarin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí