Zajímavý článek - granulované čaje
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gabrielaaa píše:
@hofka jj dostává tam fakt jen málo, když je tam psáno na 100 dvě lžičky dávám jednu, ale jsem ráda že aspoň něco vypije, já vím že je tzo sladký ale jako co no, ono je dobrý říkat fuj to je hnus to bych nikdy svýmu dítěti nedala když jim dítě vypije i vodu, to bych mu ji taky dávala když by ji pil..
Taky čistou vodu nevedem:-) Jedem na ředěný mošty a teď jsem dělala bezovej sirup, ale to je taky spousta cukru. Nějak to už neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka díky za pochopení, on ho zase tolik nevypije a dělám mu ho slabší, melouna taky může ale jen občas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka no právě to je mi taky jasný, ono krom toho že je tam prostě cukr jinak škodlivý nebude…když sem byla s malým v nemocnici a měl horrečky a já po nich na JIPce chtěla čaj, udělaly mi černý hoodně sladký čaj.., a tak se ptám sestry jestli jako nemají jiný že černý čaj mi nepřijde vhodný a ona na mě udiveně koukala a řekla jen že to dávají i daleko menším dětem normálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, právě je měli v akci v hypernově za 50kč, tak jsem si je nakoupila do zásoby…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabrielaaa píše:
@nikol.ondrášovka no právě to je mi taky jasný, ono krom toho že je tam prostě cukr jinak škodlivý nebude…když sem byla s malým v nemocnici a měl horrečky a já po nich na JIPce chtěla čaj, udělaly mi černý hoodně sladký čaj.., a tak se ptám sestry jestli jako nemají jiný že černý čaj mi nepřijde vhodný a ona na mě udiveně koukala a řekla jen že to dávají i daleko menším dětem normálně
My taky skončili v nemocnici i kvůli nepití s virózou, ale černej čaj nedávali, ovocnej nebo fenyklovej. Motol:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabrielaaa píše:
Tak a teď babo raď, můj syn nevypije NIC jiného než tenhle sladký čaj od hippu.. prostě nic, nijak ředěné ani různé teploty, zkoušela jsem X pytlíkových čajů, oslazených i neoslazených, vodu teplou i studenou šťávičky ředěné i neředěné.. talk a teď mi dámy řekněte když je horko a jsme venku(syn je kojený ale venku si prso prostěn neveme) a tenhle malý rarach by vám prostě nic jiného než tenhle granulovanej hnus nevypil, co byste volily, aby nevypil vůůůbec nic nebo tenhle čaj? co je pak lepší? (rady tipu zkus mu dát tohle a támhleto si ušetřte, zkoušela jsem už fakt všechno co je na trhu dostupné, včetně doma nasušené meduŇKY ATD…)
Mám doma naprosto stejný případ. Granulované čaje jsou jediné co dcera vypije. Nutila jsem ji a lámala na obyč vodu jako pijeme my, nebo na pytlíkované čaje (a že jsem jich měla doma druhů!), ale ani omylem. Takže volím menší zlo - raději granulovaný čaj než dehydratace. Bohužel no. ![]()
EDIT: Tedy ještě samozřejmě vypije vodu se šťávou, ale to už je co do cukru prašťr jak uhoď. Obézní není, jí dostatek zeleniny i ovoce 5× denně, zuby zdravé, dítě spokojené.
Jasně, že bych byla strašně ráda za to, kdyby pila vodu nebo neslazený čaj, ale u nás to prostě neprojde a po období, kdy jsem byla fakt rozhodnutá ji zlomit a ona vypila tak deci za den, jsem toho raději nechala.
Příspěvek upraven 22.06.12 v 08:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak granulovaný čaj doma mám, ale pije ho minimálně ( byly mu 4M a měl ho tak 10×),a ještě jsem tam dala tak 1/4doporučený dávky, jinak pije vodu - podle mě zas tak hrozné nejsou, pokud se nedělají moc sladké a nedávají se pít pořád.
K margarínům mám odpor, někde jsem četla, že původně vyráběli plast a pak se ta konzistence změnila, na matlavou, tak to ochutili a byl na světe - takže bych se ani té ropě nedivila (ono i espumizany a sab simpex je z ropy
(silicony)), tak když to dají dětem, proč ne do margarínu. Už si nepamatuju, jak to tam přesně psali, ale nějak tomto smyslu. Někdo dělal i „test“, co se s margarínem stane, když bude měsíc otevřený venku, kde na něj jde slunce a škudci - nestalo se nic, hmyz se mu vyhnul
Myslím, že trošku másla (opravdu másla, ne ty jejich náhražky
)je lepší a určitě škodí míň.
Příspěvek upraven 22.06.12 v 08:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste holky dosladit normální pytlíčkový čaj glukopurem.. to mi zabralo, syn taky jiné než tyhle žbrundy nechtěl, dělala jsem mu tedy fakt slabé, u nás to bylo hlavně fajn na cestování.. toho glukopuru jsem pomaličku pak ubírala a dneska vypije dobrej ovocnej čaj i neslazenej ![]()
- Citovat
- Upravit
@madi glukopurem oslazené pytlíkové čaje už jsem taky zkusila.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tedy malý taky nepil a to do nějakých cca 11 měsíců vůbec nic a pak pomaličku něco… bez ohledu na to co a teď pije krásně vodu, sice taky málo, ale napije se. Asi to má po mě, já taky málo piju a žádné obtíže z toho nemám, tak holt asi má každý jinou potřebu tekutin a nebudu do něj rvát tabulkové množství, jen protože to někdo doporučuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabrielaaa Tak mě by ani nenapadlo ten granulovanej čaj zkusit
U nás třeba není problém v tom co pije, ale v tom z čeho pije… Z hrníčku se nenapije skoro vůbec, ale z flašky třeba od rajce vypije cokoliv… ![]()
Jinak vodě, čaji taky moc nedá, ale plín má počuranejch pořád dost, tak to neřeším, dopíjí se mlíkem…
Takže tak no…
Prostě bych granulovanej čaj nedala… Stejně jako mu necpu solený nebo slazený přesnídávky jen proto, že toho moc nesní…
Prostě to podle mě pro takhle malý děti není vhodný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit