Krmení 8měsíční v poloze na bříšku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
krmení na bříšku
Ahoj holky,
máme skoro 8mi měsíční holčičku. Ze začátku příkrmy nic moc, pak začala pomalu jíst, ale pak se to zase zhorišlo. Ještě nesedí, tak jsem zkoušela houpací lehátko - kroutila se v tom, vzpouzela. V leže to samé. JE hrozně ráda na bříšku, je na něm prakticky pořád. Tak jsem to zkusila na bříšku a tak alespoň něco snědla - je to hodně zvláštní způsob krmení. Zkusila jsem ji i posadit do jídelní židličky, to se jí moc líbí, ale když ještě nesedí, tak ji tak krmit nechci.
Co na to říkáte… já už nevěděla co s ní a tak jsem ráda, že jí alespoň nějak. Najde se někdo s podobnou zkušeností? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já osobně ne, ale moje kamarádka má 7 měsíčního kluka a je to stejné jako u vás. Většinou jí na břiše či v nějaké divné poloze na ruce. Co se dá dělat, za chvíli ti bude sedět a bude v židličce.
Ještě teda jsem jí radila autosedačku, protože prý v ní jednou někde jinde jedl celkem dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše Ráďa ze začátku taky v tý houpací židličce v pohodě, ale teĎ ani náhodou. Sedačka taky nejde… ráda slyším, že v tom nejsem sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn je taky strašně rád na bříšku a hrozně rád v téhle pozici pije z lahvičky. ![]()
Je to sice nestandard, ale když tvoje malá chce papat takhle, proč ne. To je můj názor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jarka2011 Je to tak, jinak bych do ní dostala něco jen násilím… a tak to nechci. Takhle sdlábne cokoliv, není vybíravá… ale ať už sedí, to bych si přála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
J8 tak jeden čas taky krmila. Kluk neseděl, v autosedačce nebo v jakékoli nakloněné poloze se snažil přetáčet na břicho, tak jsem ho nechala. Pak brzy začal klečet, tak jsem krmila v kleku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim, dcera v tomhle veku uz chtela jist celkem sama a to jaksi jinak nez v zidlicce neslo, ja jsem teda nejakej sed neresila, dobre se udrzela vzprimena, tak si myslim, ze tu chvilinku co tam bylo, ji to nemohlo ublizit.
A ona spokojena se ruckou najedla.
To by si mohla cekat i do roka a vic a to uz ty deti maji jine naroky na jidlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My tak teď kojíme. Já musím ležet, on si přileze a saje. Vypadá to blbě, ale jinak se nenapije. Když jsme v sedě, tak se kroutí a zdrhá ![]()
- Citovat
- Upravit
@suik Mě dokonce řekla doktorka, že ji na jídlo můžu posadit. Ona taky sedí v židličce moc pěkně… ale nějak se mi do toho prostě nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co koukam na fotky, tak byla asi krapet vetsi…ale urcite nesedela.
Takze dokud se necha krmit, tak treba i na tom brisku, ale zase uplne na ten sed bych necekala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3
Já si myslím, že těch pár minut na jídlo denně jí určitě neublíží, když jí posadíš do židle. Naučí se, že jí se v židli. Můj do 6 měsíců „seděl“ v autosedačce a pak už v židličce, protože jinak řval.
Jinak ohledně toho posazování je to takový český fenomén, který celkem nechápu, i když jsem sama (krom jídla) neposazovala a malý se sám posadil v 8,5 měsících. Všude ve světě se posazuje, žádná studie na prokázání problémů s páteří ve vztahu k posazováním dětí není, alespoň o ní nevím. ![]()
Příspěvek upraven 20.06.12 v 21:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 uz stoji? ja si fakt myslim, ze to nemuze skodit, me trochu prijde v posledni dobe trend striktne neposazovat dokud samo dite nesedi je trochu az moc extrem. Nerikam dite obkladat polstari aby se neklatilo, a samo vypada jak hroudicka. To ne, ale kdyz jsem videla, ze je v zidlicce pekne vzprima, jistena, jidlo ji bavi zkoumat, ale zaroven se naji, ne ze ho jen matla. Zvladne vetsi kousky, pripada si dulezite a samostatne, vyhodnotila jsem to jako plus.
Příspěvek upraven 20.06.12 v 21:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arcanobacterium mam stejny nazor… nic se nema prehanet, taky jsem normalne neposazovala, ale na jidlo mela zidli a jezdila ve sportaku v pololehu.
Jinak na brisku, stala, klecela, lezla (plazila se)…co chtela sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych na to krmení klidně v židličce nechala, je to pár minut a pokud se vyloženě neklátí, myslím, že v tomto věku ji to už nijak neohrozí
Jinak taky kojím tak, že leží na břiše na mě a pak se milostivě trochu napije, ale je to přes den boj, pořád by někam zdrhala a kouká, kde co lítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, krmení na břiše se u nás praktikovalo ještě nedávno, teď už je na všech čtyřech, to se do té pusy trefuju ještě o něco hůř
Jsem vycepovaná z rehabky, že do židličky nesmí, dokud sama nesedí, tak jsem poslušna rozkazů a na krmení mám pořád lehátko, ve kterém se pískle po dvou soustech otočí, klekne si a různe se tam klátí…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit