Od kdy a jaké kvalitní kravské mléko?

36544
26.6.12 08:47

Od kdy a jaké kvalitní kravské mléko?

Ahojky,

jdu sem s dotazem - od kdy se může nahradit UM normálním kravským mlékem? A jaké kvalitní kravské mléko doporučíte? (Název nebo odkaz nebude od věci, znám jen krabicáky :lol: )
Malýmu je 13m., UM mi odmítá už pár týdnů, zatím měl večer před spaním jen kaši a čaj, nyní jsem zkusila trochu kravského mléka (ne krabicového) a vypadá to, že mu i chutná víc než Nutrilon… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
26.6.12 08:49

Tak krabicove mleko bych mlekem vubec nenazyvala. Mas v okoli nejaky mlekomat? Mleko z mlekomatu se ma prevarit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
26.6.12 08:52

Našemu je 12m a zatím mu UM chutná :) Když kravské, tak určitě z automatu, nebo třeba v některých pekárnách a jiných krámcích prodávají mlíčko od lokálních farmářů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
26.6.12 08:53

Nikdy jsem je nevyhledávala, snad v Praze nějaký bude ne? :lol: Tam je kvalitní jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
26.6.12 08:54

Ukazatelem je trvanlivost, když má mléko trvanlivost dva roky, tak to prostě není mléko… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
26.6.12 08:54

Bio plnotučé „čerstvé“ pasterizované v lahvi od Olmy. O roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
26.6.12 08:55

Kolik to z toho automatu stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402

Určitě v Praze budete mít dost čerstvého mléka :) Jde o to, že není upravované aby vydrželo sto let, ale je přírodní, čerstvé a tudíž má v sobě i přínosné látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018

@Monny každý doporučuje něco jiného. Někdo zavádění od 1 roku a někdo až od 3 let.
Každopádně vše nechat projít varem.
Taky každý doporučuje jiné % tuku. Někdo 3% a někdo 1,5%.
Já nejsem moc pro mléko z automatu pro mimina. Není pasterizované a nevěřím na převaření.
Dělej to podle svého nejlepšího uvážení a bude to dobře.
Syn bude mít rok a pak začnu dělat kaše do mléka. Děti mají mít tučné a tak to tedy bude plnotučné mléko. A to je jen v krabici. :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
26.6.12 08:56

Tuším že litr mezi 15-30 kč.. jak kde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
26.6.12 08:57
@kaca.zagi píše:
Ukazatelem je trvanlivost, když má mléko trvanlivost dva roky, tak to prostě není mléko… :)

Aha, díky, nikdy jsem mléka nezkoumala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.6.12 08:57

Kupujeme Bio od Olmy plnotučné, čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
26.6.12 08:58

Tak plnotučné mléko opravdu není jen v krabici.. stačí se podívat do obchodu.. plnotučná jsou i „čerstvá mléka“ v plastových lahvích.. a jak myslíte, že se dělá vaše krabicové mléko? Převařením a rychlým ochlazením paní Cassi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
26.6.12 09:00

Díky za odpovědi holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
26.6.12 09:01
@Cassi píše:
@Monny každý doporučuje něco jiného. Někdo zavádění od 1 roku a někdo až od 3 let.
Každopádně vše nechat projít varem.
Taky každý doporučuje jiné % tuku. Někdo 3% a někdo 1,5%.
Já nejsem moc pro mléko z automatu pro mimina. Není pasterizované a nevěřím na převaření.
Dělej to podle svého nejlepšího uvážení a bude to dobře.
Syn bude mít rok a pak začnu dělat kaše do mléka. Děti mají mít tučné a tak to tedy bude plnotučné mléko. A to je jen v krabici. :lol: ;)

Co to je za blbost proboha?? 8o Plnotučné mléko se prodává Bio v lahvích, krabicové bych malému dítěti NIKDY nedala… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí