Zmrzlinový kornoutek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zmrzlinový kornoutek
Maminky, chci se zeptat, kdy můžu dát dítěti kornoutek od zmrzliny? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malej se mnou kousal kornoutek nedávno, 10-11 měsíců, je to jen oplatek, když bude bez zmrzliny ![]()
- Citovat
- Upravit
Výživově v něm nic špatnýho není, spíš bych se bála, že se rozmatlá a nalepí na patro
, takže pod dohledem kolem roka bych ho klidně žužlat nechala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podlě mě se hned rozmočí slinama, jak je tentej, takže vdechnutí nehrozí..takže bych ten 7měsíc taky brala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej ho dostal poprvé v 9 měsících. Poradil si s ním bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jako normální pečivo, takže tak kolem 3/4 roku.
Jinak u nás se kornoutky nejí, ale vyhazujou
. To chytly děti ode mě. Já celkově věci z bílé mouky nemusím, jsem po nich taková zapláclá. Ne, že by toho jeden kornoutek tolik způsobil, ale zbylo mi to jako zvyk z doby, kdy jsem řešila každý drobek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá bude mít rok a ještě ho v ruce neměla, loňské léto byla novorozenec a toto léto jsem zmrzlinu měla jednou a Eliška u toho se mnou nebyla. Ale když si dokáže sama poradit s rýžovým chlebem, myslím, že případný kornoutek nebude mít sebemenší šanci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se „dušení“ týče, klidně bych ho dala teď, kdy je malýmu cca 11 měsíců (když zvládne sníst sám čtvrtku jabka, tak snad ten kornoutek by zvládnul taky), ale spíš by mě zajímalo to složení (to jsem nikde nenašla…
), jestli tam není třeba ztuženej rostlinnej tuk nebo tak…
Takže proto bych ho nedala ještě relativně dlouho (skoro tříleťák teda sem tam zmrku v kornoutku dostane a sní i ten kornoutek) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, zrovna nedávno nám maminka z uzavřené skupiny hodila vyfocené složení zmrzlinových kornoutků EWA 54 Soft, které koupili v Makru. Přepisuji složení: pšeničná mouka, sojová mouka, rostlinný tuk, emulgátor: slunečnicový lecitin E322, kypř. prostředek E500, E504, barviva: E102, E110, E122: mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí.
Takže mě to utvrdilo v mém rozhodnutí zatím kornoutek nedávat. Navíc malý jezdí v kočáru směrem ode mě, takže nevidí, že si pochutnávám na zmrzce a nepochtívá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit