Přesčasy v nové práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Když děláš přesčasy, ředíš si hodinovou mzdu, při 10 hodinách týdně je to o 25 %, to bych nedělala.
Jestli to nestíháš, protože se v tom plácáš, když tě nikdo nezaucil, tak si to možná sedne. Pokud je toho tolik, že se to stihnout nedá, tak si to asi nesedne.
Osobně bych nedělala přesčasy (max tak 10 hodin za měsíc), řešila úkoly podle toho, co nejvíc hoří a co nestihneš, to prostě nebude. Jestli už ti na pohovoru řekli, že hledají někoho, kdo se z toho nezblázní, tak asi vědí, že je toho hodně, takže se rozhodne nestyď řict, že něco nestihneš. Jenom to řekni dost dopředu. Jdi za vedoucím a řekni, že máš udělat úkoly A a B, ale víš obojí nestihneš a zeptej se, co má větší prioritu.
Jinak se z toho fakt zblázníš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prošla jsem si dá se říct stejnou situací, že jsem ve zkušebce nestíhala a na poslední chvíli jsem se rozmýšlela, jestli v práci mám zůstat. Zůstala jsem a po těch cca 4 měsících jsem se do toho komplet dostala a většinou odcházím z práce dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na takovém místě vydržela moje sestra skoro sedm let a pak se na to vykašlala úplně vyřízená. Nejdřív byly na práci dvě. Pak jedna odešla jinam, tak sestra musela dělat za dvě a pořád přesčasy. Tu a tam přijali nějakou brigádníci a pak ani to ne. Když to nakonec s přesčasy stihla, tak neměli zájem někoho přijímat. Jdi pryč, lepší to nebude, spíš ještě horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
10 hodin prescasu tydne je hodne, to je min 40 hodin mesicne. To tech 150 hodin das za necele 4 mesice.
vlastne pracuješ vic jak 6 dni v tydnu. Pokud te netlaci penize, sla bych jinam. Firma, kde noveho cloveka nijak nezauci, nebude zadne terno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych tohle ani nepodepsala. Naopak jsem v praci ukazala, ze komcim presne, aby si nezvykali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem na takovém místě 3 roky - absolventka, rok 2013 a okres s druhou největší nezaměstnaností. Nedlouho po mém odchodu přijali místo mě 2 lidi, dokud jsem tam byla, tak neměli zájem nikoho přijat, protože jsem to s přesčasy zvládala. Čím lepší v tom budeš, tím menší budou mít motivaci tu práci přerozdělit. Nemá to cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolka86 píše:
To máš neplacené přesčasy?
Tak podepsala je ve smlouve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tak podepsala je ve smlouve.
Já mám taky 150h, ale placených, neplacené bych nedělala.
- Citovat
- Upravit
@Jolka86 vidíš. Bývají neplacené s tím, že už to bývá zohledněno v základní mzdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolka86 píše:
U nás to taky zkoušeli zavést, ale nikdo by nechodil.
No při nařízeným přesčasu nějak nemáš možnost říct „ne díky, já nepůjdu“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte všem. Před dvěmi měsíci jsem nastoupila do nové práce na administrativní pozici na dobu určitou. U pohovoru mi řekli, že hledají někoho, kdo se z toho nezblázní. Říkala jsem si, že to bude v poho, že už mám za sebou mnoho náročných pracovních projektů. Ale realita je taková, že mě skoro nikdo nezaučil. Pracuji 10 hodin týdně přesčas ( většinou po práci či o víkendu). Stažovala jsem si, ale bylo mi řečeno, že jsem podepsala 150hodin přesčasů ve smlouvě a že jsem nová, že si nemám stěžovat, nikoho mi nepřidají a že si to po zkušebce sedne. Mám před sebou poslední měsíc zkušebky a třepu se od stresu, žaludek mám stažený. Nevím, jak dál. Je COVID, špatně se hledá práce. Myslíte, že se to opravdu může zlepšit a zklidnit?
Promiňte za anonymitu.