Přesčasy zdarma jako trest?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ne, rozhodně nelze. Citace:
Práci přesčas může zaměstnavatel nařídit jen „z vážných provozních důvodů“, maximálně na osm hodin týdně a do limitu 150 hodin za rok. Nad uvedený limit pak lze pracovat přesčas jen tehdy, když s tím zaměstnanec souhlasí
Takže 8 hodin nařídit může, musí je ale samozřejmě proplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marki1985 píše:
To je nesmysl.
není
dnes jsem se tohle dozvěděla od svého nadřízeného jen kvůli emailu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den,mam dotaz. Může zaměstnavatel nařídit přesčasy dvouměsíční zdarma jako trest, kvůli omylem přeposlanému emailu, kde byla jen informace jaké se konají veřejné soutěže? Místo ml. se to omylem poslala st. Prý tohle je můj trest, že to nelze. Tohle se mi stalo poprvé, bohužel naskočilo napřed jméno st., kterého nemám v adresáři ani jsem mu nikdy nic neposlala.
Jako tohle mi přijde už moc. Já sama jsem v práci, každý den přesčas kolem 45minut až hodinu než dodělám co je nutné a teď ještě trest nařízené přesčasy zdarma, to už mi přijde moc. Lze tohle?
Děkuji za odpovědi a všem krásný víkend.
Ne nemůže. Může dát výtku případně, když prokáže jaká vznikla škoda, může ji dát k úhradě a zase jen za určitých podmínek a do určité výše.
Tohle mi přijde, jak ve školce a ne v práci, kde jsou dospělí inteligentní lidé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
není
To, že ti něco nařídil neznamená, že to není nesmysl
Záleží, jak moc chceš v práci dělat dusno. Jak píše @janickaIII -může ti dát výtku, může ti sebrat osobní ohodnocení, ale to je tak vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
není
Jo tak mu preposli tu citaci za ZP, co tu psala unuděná. Jestli si nechás takhle kálet na hlavu, tak ti taky může příště nařídit, že budeš pracovat zadarmo. Taky poslechneš?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
není
Je to nesmysl. Zamestnavatel tě tahá za nos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
To, že ti něco nařídil neznamená, že to není nesmyslZáleží, jak moc chceš v práci dělat dusno. Jak píše @janickaIII -může ti dát výtku, může ti sebrat osobní ohodnocení, ale to je tak vše.
žádné osobní ohodnocení nemáme. Mám jen výplatu a stravenkový paušál. To je vše. Co dostávám. Si říkám, že kdybych poslala něco hrozně důležitého, fakt jen výpis s informacemi. Koukal na to už i IT a taky koukal, že prý je tam někde chyba a proto mi to přeskočilo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: žádné osobní ohodnocení nemáme. Mám jen výplatu a stravenkový paušál. To je vše. Co dostávám. Si říkám, že kdybych poslala něco hrozně důležitého, fakt jen výpis s informacemi. Koukal na to už i IT a taky koukal, že prý je tam někde chyba a proto mi to přeskočilo.
no jezis nejsi prvni ani posledni, kdo poslal blbe email. Proste a jednoduse napis, ze narizovat nekomu prescas je nezakonne a tecka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: žádné osobní ohodnocení nemáme. Mám jen výplatu a stravenkový paušál. To je vše. Co dostávám. Si říkám, že kdybych poslala něco hrozně důležitého, fakt jen výpis s informacemi. Koukal na to už i IT a taky koukal, že prý je tam někde chyba a proto mi to přeskočilo.
tvuj nadrizeny bude pekný hajzl. Kdovi jestli to nejak nezaridil aby te mel cim strasit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele jestli se jednalo o něco ultra tajného, pak mají mít nastavené procesy, tak, aby k těmto chybám nedocházelo. Předpokládám, že jsi jen řadový zestnanec bez možnosti cokoliv ovlivnit a měnit procesy nemůžeš. Pokud jsi vse udělala dle předpisů a přesto jsi udělala chybu je na místě výtka nebo snížení osobka. Nic jiného udělat nemůžou. Nějaké tresty jsou vážně mimo mísu. A i s těmi přesčasy musíš souhlasit. Dali ti tedy něco podepsat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Hele jestli se jednalo o něco ultra tajného, pak mají mít nastavené procesy, tak, aby k těmto chybám nedocházelo. Předpokládám, že jsi jen řadový zestnanec bez možnosti cokoliv ovlivnit a měnit procesy nemůžeš. Pokud jsi vse udělala dle předpisů a přesto jsi udělala chybu je na místě výtka nebo snížení osobka. Nic jiného udělat nemůžou. Nějaké tresty jsou vážně mimo mísu. A i s těmi přesčasy musíš souhlasit. Dali ti tedy něco podepsat? [/cit@janickaIII píše:
Hele jestli se jednalo o něco ultra tajného, pak mají mít nastavené procesy, tak, aby k těmto chybám nedocházelo. Předpokládám, že jsi jen řadový zestnanec bez možnosti cokoliv ovlivnit a měnit procesy nemůžeš. Pokud jsi vse udělala dle předpisů a přesto jsi udělala chybu je na místě výtka nebo snížení osobka. Nic jiného udělat nemůžou. Nějaké tresty jsou vážně mimo mísu. A i s těmi přesčasy musíš souhlasit. Dali ti tedy něco podepsat?nic tajného to nebylo - jsou to výpisy z veřejných soutěží, které když se člověk, firma k nim přihlásí tak mu chodí výpisy, co za soutěže jsou v ten daný den.. Já to pak přeposílám jednateli ml, který je můj nadřízený, akorát to bohužel přeskočilo na staršího. A už je problém.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
nic tajného to nebylo - jsou to výpisy z veřejných soutěží, které když se člověk, firma k nim přihlásí tak mu chodí výpisy, co za soutěže jsou v ten daný den.. Já to pak přeposílám jednateli ml, který je můj nadřízený, akorát to bohužel přeskočilo na staršího. A už je problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
mam dotaz. Může zaměstnavatel nařídit přesčasy dvouměsíční zdarma jako trest, kvůli omylem přeposlanému emailu, kde byla jen informace jaké se konají veřejné soutěže? Místo ml. se to omylem poslala st. Prý tohle je můj trest, že to nelze. Tohle se mi stalo poprvé, bohužel naskočilo napřed jméno st., kterého nemám v adresáři ani jsem mu nikdy nic neposlala.
Jako tohle mi přijde už moc. Já sama jsem v práci, každý den přesčas kolem 45minut až hodinu než dodělám co je nutné a teď ještě trest nařízené přesčasy zdarma, to už mi přijde moc. Lze tohle?
Děkuji za odpovědi a všem krásný víkend.