Přesčasy zdarma jako trest?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.3.21 14:11
@janickaIII píše: :nevim: :roll: co na to říct… Každopádně žádný trest ti fakt dát nemůžou. Jak už je psáno nahoře.

Děkuji moc za rady a přeji Vám krásný víkend plný sluníčka a pevné zdraví. :) :) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
21512
26.3.21 14:18
@Anonymní píše:
Dobrý den,

mam dotaz. Může zaměstnavatel nařídit přesčasy dvouměsíční zdarma jako trest, kvůli omylem přeposlanému emailu, kde byla jen informace jaké se konají veřejné soutěže? Místo ml. se to omylem poslala st. Prý tohle je můj trest, že to nelze. Tohle se mi stalo poprvé, bohužel naskočilo napřed jméno st., kterého nemám v adresáři ani jsem mu nikdy nic neposlala.

Jako tohle mi přijde už moc. Já sama jsem v práci, každý den přesčas kolem 45minut až hodinu než dodělám co je nutné a teď ještě trest nařízené přesčasy zdarma, to už mi přijde moc. Lze tohle?

Děkuji za odpovědi a všem krásný víkend.

ať ti to šéf dá písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
26.3.21 14:22

Takovéhle tresty by snad v dnešní době existovat neměly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.21 14:31
@ZuzčaPokorna píše:

vy mi to tady nebudete asi ani věřit, ale kamarád a i moje bývalá kolegyně dělali ve firmě u člověka, co své zaměstnance každou sobotu nahnal na své pozemky na neplacenou brigádu zdarma. :D On podnikal v úplně jiném oboru, samozřejmě. Kdo nechtěl, tomu vyhrožoval „áčkama“ do zápočťáku. Jednomu je i dal, ten se s ním soudil.
Mám to potvrzené z několika zdrojů, že to tam takto chodívalo před těmi 5 lety. Dnes nevím, ale podniká stále :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.21 16:01
@Anonymní píše:
vy mi to tady nebudete asi ani věřit, ale kamarád a i moje bývalá kolegyně dělali ve firmě u člověka, co své zaměstnance každou sobotu nahnal na své pozemky na neplacenou brigádu zdarma. :D On podnikal v úplně jiném oboru, samozřejmě. Kdo nechtěl, tomu vyhrožoval „áčkama“ do zápočťáku. Jednomu je i dal, ten se s ním soudil.
Mám to potvrzené z několika zdrojů, že to tam takto chodívalo před těmi 5 lety. Dnes nevím, ale podniká stále :nevim:

Tak to je taky mazec. Ti zaměstnavatelé si nějak moc vyskakují, bohužel, když zrovna jiná práce není, tak člověk moc nemůže vyskakovat. Nebo zkouší naši trpělivost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.21 16:03
@ZuzčaPokorna píše:

To já jsem dnes z toho taky vykolejená, já se z toho vzpamatovávala. Já si myslela, že jsem už v práci zažila vše, tak jsem se mýlila.

• Citovat
  • Upravit
emouen
26.3.21 16:12

Chybovat je lidské, s takovou bys mohla dělat přesčasy zdarma věčně, což by pravděpodobně využíval, pokud na to kývneš. Nemám na takového šéfa slov.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.21 16:16
@emouen píše:
Chybovat je lidské, s takovou bys mohla dělat přesčasy zdarma věčně, což by pravděpodobně využíval, pokud na to kývneš. Nemám na takového šéfa slov.

Na tohle kývat nechci ani nebudu.
Už dělám přesčas, když něco je potřeba dodělat a vím že je to důležité a musí to být uděláno.
Nic takového nehodlám podepsat. Mému šéfovi by to nevadilo, ale ten st. vyskakuje že je to neakceptovatelné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.21 16:37
@unuděná píše:
Ne, rozhodně nelze. Citace:
Práci přesčas může zaměstnavatel nařídit jen „z vážných provozních důvodů“, maximálně na osm hodin týdně a do limitu 150 hodin za rok. Nad uvedený limit pak lze pracovat přesčas jen tehdy, když s tím zaměstnanec souhlasí
Takže 8 hodin nařídit může, musí je ale samozřejmě proplatit.

Děkuji za informaci a přeji krásný víkend.

• Citovat
  • Upravit
10699
26.3.21 16:55
@Anonymní píše:
Na tohle kývat nechci ani nebudu.
Už dělám přesčas, když něco je potřeba dodělat a vím že je to důležité a musí to být uděláno.
Nic takového nehodlám podepsat. Mému šéfovi by to nevadilo, ale ten st. vyskakuje že je to neakceptovatelné

No tak si to přečetl i st. O co mu jde? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
26.3.21 17:46

Ne, nesmí. Za přesčas musí náležet buď peníze nebo náhradní volno.

Aniž bych ti to přála, trochu to na mě z popisu situace působí, jestli se tě nesnaží zbavit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.3.21 17:47
@holkazprahy1 píše:
Ne, nesmí. Za přesčas musí náležet buď peníze nebo náhradní volno.Aniž bych ti to přála, trochu to na mě z popisu situace působí, jestli se tě nesnaží zbavit… :think:

No me to taky tak pusobi. Kdovi jestli vubec neco zkazila :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21512
26.3.21 18:40

Proč by se zbavovali někoho, kdo jim dělá přesčasy zdarma. Spíš z ní chtějí vytřískat další práci zadarmo, tak ji deptají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
26.3.21 20:10

Jak moc si nechas kydat hnus na hlavu, tak moc to bude delat… Tot vse, nenechala bych si to libit, ale to uz je na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.21 09:19
@Kacatko1986 píše:
Jak moc si nechas kydat hnus na hlavu, tak moc to bude delat… Tot vse, nenechala bych si to libit, ale to uz je na tobe.
@Kacatko1986 píše:
Jak moc si nechas kydat hnus na hlavu, tak moc to bude delat… Tot vse, nenechala bych si to libit, ale to uz je na tobe.

Práve že si kydat nechci nechat, proto jsem hledala informace a zeptala zda lze toto. Styl že je to neakceptovatelné. Už je to na mě moc, koukám po jiné. Děkuju za komentář hezky víkend.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat