Přestal chodit na záchod

905
4.1.16 20:37

Přestal chodit na záchod

Dobrý večer…
Někomu se možná bude zdát téma přehnané, ale…

Jeden ze synů už od cca 18ti měsíců chodí sám na záchod. Vždy byl natěšený, chodil často a vydržel tam mnohdy i dlouhou dobu. Postupem času nadšení opadávalo, ale vždy chodil sám a včas. V brzké době mu budou tři roky a už několik týdnů se počůrává do oblečení. Úplně bez zájmu o záchod.
Zprvu jsme mysleli, že je nastydlý, že prostě nestihne, ale když zvládl počůrat i patery tepláky během hodiny, které následně sundá a odnese do prádla, už nám to nepřišlo, že by šlo pouze o nehody.. Nechceme se vracet znovu k plínám, s dr. řešeno již od zacatku, každou chvíli stojíme na záchodě, zda bude čůrat, následně je během pár chvil mokrý (i když prodloužíme prostoj na záchodě, tak nemá potřebu)…
Máte někdo zkušenosti nebo nápady, díky nimž by mohlo dojít k návratu čůrání na záchodě dřív, než budeme muset podstoupit nějaké cévkování apod.? Děkuji za podněty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6419
4.1.16 21:02

Mě to přijde, jako by se mu něco stalo-myslím psychického zaměření. Nešikanuje ho někdo? Není v rodině s něčím problém? Ptala ses ho, proč nechce chodit na wc? Nenarodil se mu sourozenec nebo jiné miminko v blízké rodině? Nemůže třeba žárlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
4.1.16 21:11

@Michal Mysak syn mel podobny zlom ve 3letech, ale s tim, kdyz se mel jit vykakat. Jakmile na nej potreba prisla, drzel si zadecek, brecel a nebyl schopny dojit na wc - kolikrat jsem ho tam musela donest jinak byl schopny se pokakat.
A to umel na zachod krasne. Trvalo to tak 2 mesice a pak jak kdyz utne a vse bylo zase v pohode.
Neresila jsem, nestresovala ho bala jsem se abych mu neudelala nejaky blok, dokonce jsem resila i ve skolce (protoze uz chodil pul roku do skolky) zda tam neni nejaky problem - nebyl.
No psychika je mocna carodejka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
905
4.1.16 21:20

To s tím žárlením je možná dost pravděpodobné… Má o rok a půl staršího sourozence, který má jisté vývojové vady a více se mu věnujeme, aby nezůstával pozadu. Někdy ten skoro tříleťák pomáhá, jindy jde proti, ale počůrá se tak i tak. Šikana… Je jen s námi nebo za našeho dohledu v kolektivu, protože je trochu hyper a nedej, aby mu někdo cizí sebral hračku, to je zle, proto za našeho dohledu.
Problémy v rodině nejsou, do jisté míry, ale to jde o puberťáka a školu. Jinak klasický předvánoční stresy, ale jeho…potíže… se objevily cca od poloviny listopadu.
S tím dotazem, proč se mu to stalo, proč neběžel na záchod a jiné, jsme zkoušeli a pprad se ptáme, jen krčí rameny a „počůral…“
Když by šlo o zápal v nějakých hrách, lechtání, únava… Stane se, ale sedí na koberci, staví si, zvedne se, svlékne, odnese a hraje si dál :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
4.1.16 21:28
@alli_li píše:
@Michal Mysak syn mel podobny zlom ve 3letech, ale s tim, kdyz se mel jit vykakat. Jakmile na nej potreba prisla, drzel si zadecek, brecel a nebyl schopny dojit na wc - kolikrat jsem ho tam musela donest jinak byl schopny se pokakat.
A to umel na zachod krasne. Trvalo to tak 2 mesice a pak jak kdyz utne a vse bylo zase v pohode.
Neresila jsem, nestresovala ho bala jsem se abych mu neudelala nejaky blok, dokonce jsem resila i ve skolce (protoze uz chodil pul roku do skolky) zda tam neni nejaky problem - nebyl.
No psychika je mocna carodejka :nevim:

Tohle jsme také řešili, u toho staršího, ale přes léto, pár dní se mu nějak nedařilo odhadnout doběhávací vzdálenost. Nepokakal, jen sevřel půlky a dál to nešlo… Těch pár dní nad tím opravdu jde jen mávnout, Vaše dva měsíce ale obdivuji, že jste neplašila…
Také mu ten záchod nechceme odpudit více, než se mu hnusí možná teď, jen nás to trochu trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
4.1.16 21:33

@Michal Mysak vnitrne me to hrozne mrzelo, uz kvuli nemu, ale nechtela jsem dat neco na sobe zdat, aby se pak prave neblokl jeste vic. Takze kdyz zacal plakat ze s mu chce, ze to nestihne, ze se pokaka - tak jsem letela za nim a porad rikala, ze nenze je sikovny ze to zvladne/stihne/dobehne apod. No sileny to bylo.
Ale zvlastni bylo, ze pokud chtel na velkou ve skolce, tak uplne v pohode

• Citovat
  • Upravit
905
4.1.16 21:41
@alli_li píše:
@Michal Mysak vnitrne me to hrozne mrzelo, uz kvuli nemu, ale nechtela jsem dat neco na sobe zdat, aby se pak prave neblokl jeste vic. Takze kdyz zacal plakat ze s mu chce, ze to nestihne, ze se pokaka - tak jsem letela za nim a porad rikala, ze nenze je sikovny ze to zvladne/stihne/dobehne apod. No sileny to bylo.
Ale zvlastni bylo, ze pokud chtel na velkou ve skolce, tak uplne v pohode

To už je zvláštní. Asi taky máte hyper dítko, ne? Ve skolce jsou prý klidnější - kolektiv - tak možná asi proto, že si to uvědomí děti dřív… Stejně smekám… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí