Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé mamky mám tři děti ve věku 16 12 4,5 roku. Většinu času jsem s nimi jen já a přítel je většinou v práci. Hlídání moc nemám. Vím že to není asi správné ale strašně ráda jedu bez nich třeba autobusem nebo na kávu cokoliv bez nich. Už ted se těším jak vyrostou a já budu dělat věci které s nimi nejdou. Nedávno jsem dokončila jeden kurz některé holky na ty svoje děti myslely volaly jim. Já jsem to měla naprosto jinak pokud nikdo nevolal z domu a nic po mě nechtěl tak já jsem se neozývala jako by ani neexistovaly. Asi to není správné ale myslím si že je to proto že jsem s nimi pořád. Nějak si to jinak užívám když jsem sama. Je to u nás blázinec říkám si zoo syn 12 let dceru stále nějak dráždí aby řvala zároven ji má rád a hlídá ji. Zkrátka celý den mě přijde že musím mít i oči na zádech. Dcera ráda vytahuje hračky celý den chodím a uklízím je a to ještě přijde přítel a řekne že mám nepořádek. Ráno vstanu a už se těším na večer kdy vydechnou protože chodí spát velmi pozdě 10 11 večer a já nemám žádný čas pro sebe.
Neboj, já to mám úplně stejně. Ráda si bez nich odpočinu, dokonce ráda chodím do práce, protože mimo jiné nemusím řešit jejich domácí úkoly, hádky, rvačky atd.
Nevím, jak dlouho by mi to vydrželo, ale vím, že jednou mi budou chybět a budu se těšit, až přijedou na návštěvu. To ale asi ještě dlouho nebude, i když letí to hrozně.
Mám dcerku 4,5 roku a synka 3 měsíce. Malý je hodný, kojený, takže toho neřeším. Dcerka někdy hodná, jindy děs a hrůza. Tchýně si ji brala na noc, později i více dní od půl roku. Taky jsem si / jsme si s manželem rádi odpočinuli. Když byla pryč celý víkend, tak jsme se vrhli na větší úklid a relaxovali. Nevolali jsme, neptali jsme se. Když se něco třeba dělo, ozvala se tchýně sama.
V tomhle jsem možná drsná máma, ale byla jsem ráda, když občas prostě dítě nebylo doma. Stýskalo se mi, ale ne tolik, že bych musela volat, nebo se strachovala, co se děje, vůbec ![]()
Když jsem šla po 3 letech do práce, tak jsme se různě střídali, že jsem manžela, nebo i dceru neviděla třeba 3 dny. Aspoň jsem z toho nebyla na prášky ![]()
Mám jedno dítě 2 roky a užívám si každou chvilku, kdy jsem sama. Třeba zrovna cesta MHD nebo káva je super. A ty nechodíš do práce? A šestnáctileté dítě snad může jednou za čas být doma samo s těmi ostatními, ne? A celý den snad děti nejsou doma, ne? Vždyť chodí d školy a školky ne? Tohle teda nechápu.
Tak tu nejmladší šoupni do školky a rázem budeš mít pro sebe dobrých 8 hodin.
Teda tak nějak mi vyplynulo, že do práce nechodíš. ![]()
A pokud jde o mně, tak ty volné chvíle, kdy můžu třeba v klidu nakupovat bez dětí, ty si taky užívám - to snad každá. Ale zas už v Kauflandu nebo v drogerce mi začínají chybět - potřebovala bych slouhu, co přinese pytlíky, vybere a zváží ovoce a zeleninu nebo v drogerce tlačí vozík
A v kavárně si pak musím SAMA nalívat mlíko do kafe a sama si ho míchat
a požádat o to kamarádky mi přijde pořád blbé ![]()
Mám to úplně stejně. Když vím, že je o ně postaráno, neřeším a hledím si svého. Spíš nejsou správné ty tvoje pocity viny z toho. ![]()
@loulek trávíš většinu času s dětmi ve věku 12 a 16…?! Oni nechodí do školy?! Na kroužky…?! Za holkama…?! To je nějaké zvláštní… A pokud s nimi trávíš odpoledne/večer… To vyžadují tvou péči?! Tak urputnou…?!
Já si tedy užívám také v klídku a bez stresu, když jsem mimo dítě, ale mám malé a většinou s ním trávím opravdu celé dny (24/7) a když už někam jdu, užívám si to, ale pokaždé se ráda vracím za nimi
Beru třeba ted prázdniny kdy jsou doma dcera chodí do školky na dopoledne protože tam nechce spát tak ji ve dvanáct beru domu.
Mala ma 17 mesicu… a uzivam sikaazde chvilky kdy jsem sama at uz jde o nakup, venceni psu apod… ale to je tak hodinka max za den… jinak jsem sni 24/7 v kuse…jen tchyne si ji bere jednou za dva tydny na noc… a ted? Male dala kurz plavani s tim ze ji v lete vezme k mori! S muzem jsme naprosto stastni… budeme mit cca tyden kdy budeme moc byt v klidu a toulat se po horach aa po skalach
malou nadevse milujeme, ale naa to az budeme mit chvilku klid a I v noci - mala se porad v noci budi I. 5× na jidlo. takze si neskutecne odpocineme… sice se lehce obavam ze kdyby se vysktl nejaky problem vudeme muset sednout a zajet pro ni popr ppdobne…ale ta predstava ze nudeme samy je uzasna
- jen pro poradek, s manzelem.jsem ottehotnela po mesici vztahu, temer cele tehotenst I jsem prubeezne prolezela po nemocnicich A na rizikovem doma a jeeste 13 mesicu po porodu jsem ma tom. Byla tak zle zdravotne ze jsem mela zakazane I delsi prochazky… takze sice vycitky mam ze bude prryc tak dlouho, e neskutecne se naa to tesime… jelikoz s muzem zatim nemame poradnou chvilku jen pro sebe… I svatebni noc jsem stravila v nemocici nehleede na to ze sem se tam I vdavala
… takze. Se. Urcite neobvinuj, je to v pohode
@loulek Občas jsem ráda za chvilku pro sebe, ale mám teď holčičku 16měsíční a zatím jsme na sobě dost závyslé
Starší dceři je už 18let a od té si opravdu odpočinout nepotřebuju, je moje dobrá společnice
ale chápu tě, teď u nás byl nevlastní syn 12let a hned je doma větší blázinec, i ta malá je v jeho přítomnosti víc rozjančená
dnes odjel domů, hurá ![]()
Od te doby co mame dite chodim i sama na kafe, driv bych nikdy nesla. Miluju ji, je v mych ocich proste top ve vsem, zaroven kazde hlidani si bez vycitek uzivam. Naberu energii a doma lip funguju a mam vetsi trpelivost. Obdivuju holky co jsou s detma nonstop nekolik mesicu ci roku. Me by totalne hrablo! A ne taky nebombarduju chuvu nebo babicky, kdyby se neco delo ozvou se. Max vecer 1 sms zda je hodna atd.
Já mám taky svoje děti ráda, ale už se těším na pondělí, až zase bude holka ve školce a doma bude skoro 7h klid
Ona si to taky víc užije, už se za dětma těší ![]()