Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak to bych si nelajzla..a rychle bych letěla na pohotovost…
neměla bych klidnou noc ![]()
Před tím, než se to stalo, tak se vztekal nebo to přišlo z ničeho nic?
No stačí si projet profil zakladatelky, komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí ![]()
Ted jsem volala svoji doktroce vsechno ji vysvětlila rekla co a jak a rikala mi ze pokud je tedka v pohode jako vzdycky tak mam snim prijit hned rano
@K-Black píše:
Já bych nehysterčila, nikam nejezdi.
Přesně.. Nějaký omdlení, no bóže ![]()
Tak nevím, být to moje dítě, tak bych taky na pohotovost nejela, takhle podle popisu to vypadá jako klasika afektivní záchvat - dítě se tak vzeká, až z toho může díky zadrženému dechu omdlít, tím ale zase začne dýchat a vědomí se navrátí. věk kolem tří let je taky pro tyhle stavy typický.
příště bych se snažila stavu předcházet - jako třeba já nevím, zkusit se dítě navést k tomu, aby se v průběhu vzteku nadechlo (otřít obličej mokrou žínkou, poplácat po zádech, motivovat ho nějak slovně k dýchání - pokud bude ochotný poslouchat tedy, což celkem pochybuji). doktora bych vyhledala, kdyby se tyhle stavy měly opakovat často nebo kdyby vznikly nikoli za bdění, ale třeba ze spánku nebo z naprostého klidu bez předchozího podráždění dítěte (to pak ukazuje spíš na jiný problém).
Já se tlačila k doktorce jen s tím, že malej mi u jídla nějak zvláštně chrčel a já se bála, jestli mu něco nesedá na prudůškách/ plicích. Vynutila jsme si, aby mě doktorka vzala ještě ten den, i když byly už hodiny jen pro objednané. Malému nic nebylo, dýchací cesty úplně čistý, měl jen trochu zarařenou rýmu. Ale já chtěla mít jistotu. jestli mě někdo vidí jako plašana, tak ať
Ale já hodně trpím na prudušky, měla jsme 3 roky za sebou zápal plic, zánět prudůšek, když jsme byla malá, naši mě s tím museli ve 2 letech nechat 14 dní v nemocnici. Takže za mě, já půjdu se synem klidně milionkrát zbytečně ![]()
@K-Black píše:
No stačí si projet profil zakladatelky, komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí
No už taky koukám ![]()
@Anička 17 no ja bych volala zachranku nebo jela okamzite na pohotovost. OKAMZITE, to neni sranda
V tom případě bych počkala do rána, ale pro jistotu k doktorce zašla.
Podívej se do vyhledávače na afektivní záchvat.
Náš syn je měl, ale jen když se bouchl do hlavy.
Od kamarádky kluk je měl také v tomhle věku, v době, kdy do rodiny přibylo mimino. JInak jsou i v nižším věku.
Číslo za nickem odpovídá věku? Proč to řešíš tady a ne u lékaře? Dej si facku.
… urcite nikam nechod a pis tady na emiminu, ze ti skoro exlo dite… tady je neurogolicek, chirurgicek, samanek fuuuuuuu
![]()
nechapu te, sorry… ![]()
@Krkael píše:
No už taky koukám
co je na tom profilu tak zajímavého?