Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, asi to řeším zbytečně, ale chci jen vědět, jestli to tak bývá i u ostatních. Můj syn vždy dobře a hodně přibíral. V půl roce vážil 10 kg, ve 2 letech 15 kg. a teď se mu váha asi 5 měsíců nehla, má furt 15. Vyrostl do výšky, má skoro metr. A z kulatého mimina je vytáhlý chlapec. Je to běžné, že se váha zastaví na tak dlouho?
Myslím, že je to celkem normální. To zas naskočí, moje děti to tak mají normálně, se natáhnou, nepřiberou, pak se to trochu spraví, pak zas vytáhne.
jinak dcera váží 15,5kg, má pět let, v roce měla 11.
@eva.pass syn měl ve 3 letech 15 kg a v 5 letech 17 kg, jen vyrostl o 25 cm. Doktorka nic neříkala. Takže sice trochu jiná situace, ale ve výsledku to je podobné.
Podle mě to je v pohodě. Děti přibírají skokově. Aspoň ty moje.
Mladší zhubl a to už doktorka začala hlídat.
Ano je to úplně normální, kór když to byl takový cvalik (nemysleno špatně) tak je to ideální situace, nebo bys chtěla aby vážil 20 kg ![]()
Buď v klidu
moje dcera měla v roce 8..ve dvou 9,5 a teď skoro ve 3 má 12…skoro vubec nam nepribira. Doktorka na to nic..
@Diana69 Ta moje má těch 15 kg teď ve čtyřec a půl letech, konečně bude moct do větší sedačky.
A metr teda zatím ještě nemá. Ale my jsme doma všicni krapet podměreční.
Ono fakt není s obézním dítětem o co stát. Ty děti jsou chudáci.
@Svistice píše:
@Diana69 Ta moje má těch 15 kg teď ve čtyřec a půl letech, konečně bude moct do větší sedačky.A metr teda zatím ještě nemá. Ale my jsme doma všicni krapet podměreční.Ono fakt není s obézním dítětem o co stát. Ty děti jsou chudáci.
Myslím. si že na tom budeme podobně ![]()