Přestala jsem kouřit a přibrala

Anonymní
5.3.20 13:48

Prestala jsem kourit a pribrala

Ahoj, v lete jsem po cca 10letech prestala kourit, bylo to ze dne na den, nekdy si na cigaro nevzpomenu a nekdy mam silenou chut, ale odolam, kourila jsem tak pul krabicky denne hlavne vecer, ale co jsem prestala tak jsem od te doby pribrala 7kg a at delam co delam od zdrave stravy, detox, cviceni, kontorly u lekare tak to dolu nejde… :,( neni to nejak rapidni mam ted 67, ale pripadam si proste nekomfortne, premyslim, ze zase kourit zacnu. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
5.3.20 13:50

Jo to je ta nejlepší dieta…
radši smrdět než být tlustá :roll:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.3.20 13:56

Přestan s volovinama jako je detox a hladovky, tím sis jen poničila metabolismus. Už to nedělej.

Začni jíst dostatečně a vyváženě, bez sajrajtů.

A hlavně se víc hýbej. Soustavě, pravidelně dlouhodobě.

Pokud mizerně spíš, tak si srovnej spánek a nauč se kompenzovat stres. Stresové hormony vedou k tomu, že ukládáš tuk a tělo ho nechce spalovat - to samé při hladovkách, které se tváří jako detox a nebo dieta.

jez zhruba o 10-15% víc, než je tvůj bazální metabolický příjem a hýbej se tak, aby si spalovala o 20% energie víc, než je tvůj energetický příjem. Pokud nevíš o čem mluvím, tak je na čase se začít trošku seznámit s tím jak tvoje tělo funguje.

Podívej se třeba sem

https://www.kosmas.cz/…na-12-tydnu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
5.3.20 14:02

Já bych teda řekla že kouřením se nehubne :think: a že bude chyba někde jinde. Záleží taky na tom jak jsi to měla se stravou předtím, jestli jsi za den vykouřila půl krabky a snědla dva rohlíky, tak teď se zdravou stravou (předpokládám že i pravidelnou) hubenější nebudeš :nevim: ale zdravější určitě ano. Spíš bych to konzultovala třeba s dietologem, nebo přidat ve cvičení. Jinak si myslím že 67kg je v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 14:10
@Anonymní píše:
Ahoj, v lete jsem po cca 10letech prestala kourit, bylo to ze dne na den, nekdy si na cigaro nevzpomenu a nekdy mam silenou chut, ale odolam, kourila jsem tak pul krabicky denne hlavne vecer, ale co jsem prestala tak jsem od te doby pribrala 7kg a at delam co delam od zdrave stravy, detox, cviceni, kontorly u lekare tak to dolu nejde… :,( neni to nejak rapidni mam ted 67, ale pripadam si proste nekomfortne, premyslim, ze zase kourit zacnu. :,(

Přestala jsem kouřit v hubnoucí fázi. Vážila jsem se každý den, abych si to uhlidala a sice jsem nezhubla, ale ani nepribrala. Trvalo to tak 4 měsíce, než jsem zase začala hubnout. Ale důležité je to proste nepustit do přibírání. Kdybych to nechala být, přibrala bych taky. Mívala jsem pořád hlad. Šidila jsem to čajem a vypadnutím z domova s malou svačinkou. Jak je nuda a dobře jídlo doma, je to větší boj. Na cigarety mám chuť pořád, ale nechce se mi za to dávat ty peníze. To je můj důvod k nekoureni. Někdo má třeba vznešenějši důvody, ale tohle na mě funguje. 8o Třeba ti moje zkušenost pomůže. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
5.3.20 14:14
@Jaaanča píše:
Já bych teda řekla že kouřením se nehubne :think: a že bude chyba někde jinde. Záleží taky na tom jak jsi to měla se stravou předtím, jestli jsi za den vykouřila půl krabky a snědla dva rohlíky, tak teď se zdravou stravou (předpokládám že i pravidelnou) hubenější nebudeš :nevim: ale zdravější určitě ano. Spíš bych to konzultovala třeba s dietologem, nebo přidat ve cvičení. Jinak si myslím že 67kg je v poho…

ale jo..někdo to tak má, protože když kouří, tak nejí.., když má hlad, dá si cigo..Moje segra to tak měla..vždy když kouřila vypadala jak s koncentráku, když přestala, přibrala..jak nemáš cigo, lidi jsou zvyklý mít v té ruce furt něco - tak si do pusy strkají něco jiného..tyčky, chipsy, rohlíky..hlavně mít v ruce něco ( místo ciga)

• Citovat
  • Upravit
1105
5.3.20 14:42
@smurfka píše:
ale jo..někdo to tak má, protože když kouří, tak nejí.., když má hlad, dá si cigo..Moje segra to tak měla..vždy když kouřila vypadala jak s koncentráku, když přestala, přibrala..jak nemáš cigo, lidi jsou zvyklý mít v té ruce furt něco - tak si do pusy strkají něco jiného..tyčky, chipsy, rohlíky..hlavně mít v ruce něco ( místo ciga)

Jasný, tak jsem to myslela. Taky jsem byla schopná vydržet celý den o jedné krabce a jedné sušence :mrgreen: Pokud ale bude jíst tak jako teď a do toho začne zase kouřit tak určitě nezhubne. Píše že teď má zdravou stravu a cvičí, proto bych to konzultovala radši s dietologem jestli neupravit to jídlo (snížit příjem nebo složení) nebo víc cvičit (zvýšit výdej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.3.20 14:45

@Jaaanča tak jasné že přibírá, protože začla normálně jíst..ono se to ustálí na nějaké váze a pak to teprve půjde dolů…nejdřív se tělo musí dojíst..

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
5.3.20 17:48

Kouřila jsem asi 18 let, ze dne na den sem to zahodila a žádné přibírání, ono je to taky v hlavě, určitě cigáro není zázračná kapsle na hubnutí, stejně jako není antina zaručený prostředek pro přibírání. Prostě se hýbat, necpat se a dát tomu chvilku času :palec:

• Citovat
  • Upravit
1100
6.3.20 06:31

Zkus si nechat vypracovat jídelníček přímo na tebe a uvidíš, že to půjde. Např. Netucni.cz, Josef Toth, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová