Přestat kojit z psychických důvodů?

4293
19.1.12 15:19

Přestat kojit z psychických důvodů??

Ahoj maminky, 10.1.2012 se mi narodil syn, v pořadí druhé dítě..první má nyní 4 a čtvrt roku..já mám stále hrozné myšlenky a pocity, že to nezvládnu, myšlenky typu, že kdybysme zůstali tři bylo by to lepší..bohužel se mi ty stavy zhoršují i u kojení..všichni říkají, že to jsou hormony, ale já se bojím, že to má svůj počátek někde jinde..máte s tím některá zkušenost? Už jsem uvažovala i o tom přestat kojit a nasadit UM, myslíte že by to mohlo pomoct..psychicky jsem opravdu špatná..mám záchvaty pláče..prosím poraďte..děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
19.1.12 15:21

Myslím, že bys měla přestat kojit- laktace tomu určitě nepomáhá

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
19.1.12 15:23

Ja bych zkusila psychiatra, je mozne ze mas poporodni depresi a v ty ti nepomuze, jestli prestanes kojit. Ja jsem ty deprese mela, bylo to strasne a bohuzel jsem si nedosla za odbornikem. Kojit jsem vydrzela do 14 mesicu.

• Citovat
  • Upravit
byron
19.1.12 15:25

No určitě odpobrníka, přesto bych kojení ukončila, ta prostě neprospívá

• Citovat
  • Upravit
16631
19.1.12 15:27

Já si myslím, že to co píšeš je běžně popisovaná lakt. psychoza - ukončení kojení ti pomoci může, ale ne úplně. takže já bych před tímto krokem zašla za psychologem, domluvila se na postupu a pak podle něj končila kojení. Určitě, ale jednej rychle.. může se to zhoršovat a taky není důvod, aby jsi se trápila ty i miminko.
Hlavně se neboj, nejsi v tom sama - stalo se to hodně žen, ale většinou opravdu šťastné jsou jen ty co s tím něco dělaly.. zbytek se tím musel prokopat sám a zdlouhavo.
Držím palečky a věř si, zvládneš to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.1.12 15:27

Určitě odborníka. TAky si myslím, že doporučí zastavit laktaci. Určitě tomu kojení neprospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
19.1.12 15:28

Pkud máš pocit, že u kojení je to horší- přestan

• Citovat
  • Upravit
1937
19.1.12 15:32

taky bych přestala kojit. Spokojená maminka = spokojené miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
19.1.12 15:33

Souhlasím s holkama, jestli ti to kojení zhoršuje - přestaň kojit. Obrať se na odborníka. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.1.12 15:35

Můžou to být nějaké silnější poporodní blues, jsi v šestinedělí, tak na ně máš nárok, stejně jako počínající laktační psychóza.
Jaký byl porod? Nebyla jsi od dítěte nějak dlouho odloučená? Byl hodně komplikovaný?
Ale jinak pokud je to opravdu silné, navštívila bych odborníka - co nejdřív a byla připravená s kojením ze dne na den seknout. Klidně bych koupila flašku a zkusila miminko nakrmit tímto způsobem, abys věděla, zda flašku vezme.
Hormony se opravdu někdy zblázní, tuším alespoň rámcově, jaký to je, u prvního jsem měla hodně psycho stavy těsně před nástupem laktace, celé šestinedělí nebylo moc v pohodě, pořád jsem se bála, že synovi něco udělám, naskakovali mi dost hrozné představy, co by se stalo, kdybych ho upustila, spadla na něj… Naštěstí ta intenzita představ se nestupňovala a naopak ustupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.1.12 15:38

Určitě je lepší konzultovat s odborníkem! CO NEJDŘÍV!

Pomůže Ti to i proto,že pokud poradí skončit s kojením, nebudeš mít výčitky, že jsi „ze své vůle“ dítěti uškodila tím, že jsi přestala kojit… To může přijít, až zapomeneš, jak špatně ses cítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
19.1.12 15:40

Ahojky měla sem podobný pocit.My mame teda jedno dítě ale měla sem hroznou depku vydržela sem kojit 3 měsíce ale byla sem v takovem stavu že sem vše přenašela na miminko.Pak sem byla u sve psychiatričky a ta mě řekla že mam okamžitě přestat kojit,Byla sem totalní troska.Tedka vím že kdybych měla druhé dítě asi bych ho tak dlouho nekojila jelikož se s depresí lečím.A mě kojeníé psychicky ubíjelo než aby mě přinašelo radost a spokojenost.Od doby co jsem přestala kojit sem byla ja spokojena a malej.A začala sem pak brat léky.Tobě radím pomalu přestat kojit a nahrazovat UM nepujde to tak snadno přestat mléko se bude tvořit a určitě si zajdi za odborníkem myslím že ti pomuže.Držím pěsti :lol: Dokažu si představit čím procházíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.1.12 15:41

určitě bych navštívila psychiatra. a to hned zítra.
pravděpodobně ti doporučí přestat kojit, ale doporučení bych nechala na odborníkovi, protže pak zase můžeš být depresivní z toho, že nekojíš…znám takový případ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
19.1.12 15:44

Pokud máš takový problémy hlvaně při kojení určitě přestaň a i tak si zajdi za psychologem. Jak už tu píšou můžeš mít poporodní deprese a to není žádná sranda. Já jsem taky nekojila prvního vůbec a druhou do tří měsíců protože jsem to nezvládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.1.12 15:54

Urcite nejdriv navstivit odbornika, ale laktaci stejne budes muset zastavit kdyz budes brat leky. Jinak jsem to mela taky, ale proto, ze malej byl hodne linej. Ale kluk hlady nebrecel tak jsem pokracovala dal a pak to samo odeznelo :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová