Samoodstavení v 9. měsíci

2254
19.1.12 10:59

"Samo"odstavení 9m?

Milé maminky,
prosím o radu kdo má podobnou zkušenost. Co jsem to tu tak pročítala o odstavení, většinou kojení odbourávají v určitém věku dítěte samy maminky, pokud samo dítě,tak starší…
Mé holčičce je 9 měsíců a zhruba týden nechce kojit. Nabídnu jí prso a ona se ihned odvrátí. Nechce :( . Dřív se po prsu hladově vrhla, sice jsem už kojila jen ráno a pak přes den minimálně, jen na napití, přesto nechápu, nerozumím, je mi to líto. Přijde mi ještě maličká. Opravdu je toto, že se sama odstavila?
A co když je to přechodné, je to možné? Před měsícem jsem potratila. Určitě mám nějakou změnu hormonů, může to mít vliv? A dál, týden jsem nemocná, od pondělí beru ATB, i když začla mléko odmítat pár dní předtím…
Takže teď nevím, zda odstříkávat a doufat, že se ke kojení vrátíme, nebo je to konečná?
Děkuji za vaše názory a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2508
19.1.12 11:05

Moje dcera se sama odstavila v 10m… proste nechtela. DOkonce chvili vubec zadny mliko - ani sunar … casem sme pak presli na bananovej a to ji docela jelo :)
Ja sem nezkousela dal nejak to podporit, pze sem chtela kojit max. do roku, tak mi to prislo vhod, ze ji nebudu muset odstavovat nejak nasilim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.1.12 11:06

Myslím, že přesně takhle vypadá přirozené odstavení, kdy si dítě samo „řekne“ , když už nemá zájem..
Moje mladší mi to stejným způsobem dala najevo v 10ti m, také mi to bylo líto ,ale co se dá dělat..
Zpět už jsem to nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.1.12 11:06

Pryfish - no přesně stejně - až babánový sunar jí chytil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
19.1.12 11:07

mě se viktor takto odstavil v 11 měsících. já bych to asi až tak ńehrotila. je dost pravděpodobné, že za to mohou hormonální změny i nemoc. Podle mě je dost velká na to, aby to zvládla bez kojení. holt jí nabídni UM, aby měla mléčnou dávku, pokud nebude chtít, tak klidně jogurty a sýry a uvidíš, jak jí to bude chutnat. jsou děti, které se takto samy odstaví klidně v 5 měsících, některé i dříve. není to tragédie ;)

PS nádherné fotky !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
19.1.12 11:08

Syn se sám odstavil v 10 měsících… Kojila jsem večer a ráno, a najednou večer aniťuk, řval, pral se se mnou, pokousal mě, kopal, nenapil se. Ráno pak ještě v polospánku ano, další večer totéž a pak už se nenapil ani ráno :nevim: Takže jsem šla, koupila UM (Hami) a to pije doteď (za necelý měsíc mu budou tři roky, teď už jen ráno, ale vyloženě ho vyžaduje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
19.1.12 11:08

ahoj, moje první dcerka se odstavila sama v 11 měsících a druhá taktéž sama v 10 měsících. já jsem to brala tak, že s tím nic neudělám, naopak mi to přišlo lepší, než odstavovat „násilně“, jak jsem to znala ze svého okolí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.1.12 11:11

Já se ptala naší dr.. řekla že nevadí, že do 9m to mléko bohatě stačilo, když jsem se ptala zda ho nahrazovat sunarem, není prý už potřeba. Díkybohu, co si budem vykládat, je to drahý. Přes den jí dám do přesnídávky trochu bílého jogurtu, před spaním má každý den kaši, prý to stačí :nevim: .
Co mě ještě zajímá, mám odstříkávat? Nenapila se vůbec cca 4 dny, ale nemám prsa k prasknutí, ani bolestivá, tak to zatím nechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
19.1.12 11:14

ahoj, samozřejmě nevím, jestli je to u vás konečná, tvoje dcerka se ještě může „umoudřit“. hormony určitě dokážou sehrát svou roli, třeba některým dětem nechutná mléko před/při menstruaci. nicméně náš syn se přesně v devíti měsících odstavil. byl ochotný pít čím dál tím méně, pak jen ráno v polospánku a potom už ani to ne. stále jsem to zkoušela, ale on mi dal několikrát pomocí zubů jasně nejevo, že už zájem prostě nemá :roll:. já jsem mu tedy ještě do roka mléko odsávala, to si pak vzal, ale kojit už prostě nechtěl. takže u nás nebyl problém v chuti mléka, ale v kojení samotném.
držím palce, ať to u vás není definitivní, ale i kdyby ano, nemusíš se bát, holčička už není tak maličká ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 11:16

Mně se Mája takhle odstavila taky v 9ti měsících. No obrečela jsem to. Aspoň to máš bez práce :hug:
Každopádně kamarádce se to stalo taky, taky v 9ti měsících, klukovi se pořád vnucovala, až se zase chytl, ale horší průběh odstavování jako měli oni (až se kamarádka rozhodla, že kojit už teda nebude) jsem ještě neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.1.12 11:17

V chuti mléka to asi nebude, páč ani neochutná, prostě se ihned odvrátí.. a je mi to děsně líto :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
19.1.12 11:20

V tomhle věku dost často dochází k bojkotu kojení, i nám se to stalo, takže jsem určitou dobu kojila fakt jen v noci, protože jsem to chtěla udržet a pak se kojení zase rozjelo. Hodně info o tom najdeš na www.kojeni.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
19.1.12 11:23
bonnie14 píše:
V chuti mléka to asi nebude, páč ani neochutná, prostě se ihned odvrátí.. a je mi to děsně líto :,(

chápu, mně to taky bylo líto. ale zároveň jsem si říkala, že je to určitě lepší než pak při odstavu řešit synovy hysterické záchvaty :-).

a jinak teda koukám, že jsou velmi oblíbená banánová mléka - to jediné syn teď akceptuje :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.1.12 11:28
bonnie14 píše:
Já se ptala naší dr.. řekla že nevadí, že do 9m to mléko bohatě stačilo, když jsem se ptala zda ho nahrazovat sunarem, není prý už potřeba. Díkybohu, co si budem vykládat, je to drahý. Přes den jí dám do přesnídávky trochu bílého jogurtu, před spaním má každý den kaši, prý to stačí :nevim: .
Co mě ještě zajímá, mám odstříkávat? Nenapila se vůbec cca 4 dny, ale nemám prsa k prasknutí, ani bolestivá, tak to zatím nechávám.

No já nevím, mě to přijde jako mléčná dávka málo :nevim: Do 2let by měla odpovídat zhruba 0,5l mléka denně. Takže kaše se většinou dělá z cca 150ml-200ml, trochu jogurtu, to může být tak 50ml? A jsi zhruba na půlce. To bych jí zkusila ještě něco nabídnout, buď alespoň dát celý jogurt, případně jednu dávku UM (třeba babylove z DM není zas až tak drahé ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.1.12 11:33
Gladys píše:
bonnie14 píše:
No já nevím, mě to přijde jako mléčná dávka málo :nevim: Do 2let by měla odpovídat zhruba 0,5l mléka denně. Takže kaše se většinou dělá z cca 150ml-200ml, trochu jogurtu, to může být tak 50ml? A jsi zhruba na půlce. To bych jí zkusila ještě něco nabídnout, buď alespoň dát celý jogurt, případně jednu dávku UM (třeba babylove z DM není zas až tak drahé ;) )

No právě… vím o těch dávkách.. proto jsem se dr ptala. Prý stačí :nevim: . Včera jsem to konzultovala s kamarádkou, řekla ať jí zatím nedávám, malá je totiž taky pěkně nachrmlaná a mléko prý zahleňuje, je fakt, že nestíhám odsávat. Tak až se z toho dostane, zkusím UM aspoň ráno, tu 240 vyzunkne jako nic, pokud ho ovšem bude chtít :think:
Děkuji za názory a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna