Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
bonnie14 píše:
Já se ptala naší dr.. řekla že nevadí, že do 9m to mléko bohatě stačilo, když jsem se ptala zda ho nahrazovat sunarem, není prý už potřeba. Díkybohu, co si budem vykládat, je to drahý. Přes den jí dám do přesnídávky trochu bílého jogurtu, před spaním má každý den kaši, prý to stačí.
Co mě ještě zajímá, mám odstříkávat? Nenapila se vůbec cca 4 dny, ale nemám prsa k prasknutí, ani bolestivá, tak to zatím nechávám.
Mně se to zdá dost málo
Kaše je troška, teda jestli neděláš do lavorku, a trocha jogurtu je taky pár lžičel. Určitě bych aspoň dávala kaši a minimálně jeden jogurt, a k tomu další mléčné výrobky. Nebo nějaké to UM, když ho dáš 1-2× denně, tak to zas tolik peněz nebude, ne? ![]()
Synovi budou tři, má ráno 250ml UM, přes den aspoň jeden jogurt, sýry, do vaření dávám normální mlíko, … a moc mi to nepřijde
, má asi stejně mléčných výrobků jako já…
bonnie14 píše:Gladys píše:No právě… vím o těch dávkách.. proto jsem se dr ptala. Prý stačíbonnie14 píše:No já nevím, mě to přijde jako mléčná dávka málo
Já se ptala naší dr.. řekla že nevadí, že do 9m to mléko bohatě stačilo, když jsem se ptala zda ho nahrazovat sunarem, není prý už potřeba. Díkybohu, co si budem vykládat, je to drahý. Přes den jí dám do přesnídávky trochu bílého jogurtu, před spaním má každý den kaši, prý to stačí.
Co mě ještě zajímá, mám odstříkávat? Nenapila se vůbec cca 4 dny, ale nemám prsa k prasknutí, ani bolestivá, tak to zatím nechávám.Do 2let by měla odpovídat zhruba 0,5l mléka denně. Takže kaše se většinou dělá z cca 150ml-200ml, trochu jogurtu, to může být tak 50ml? A jsi zhruba na půlce. To bych jí zkusila ještě něco nabídnout, buď alespoň dát celý jogurt, případně jednu dávku UM (třeba babylove z DM není zas až tak drahé
)
. Včera jsem to konzultovala s kamarádkou, řekla ať jí zatím nedávám, malá je totiž taky pěkně nachrmlaná a mléko prý zahleňuje, je fakt, že nestíhám odsávat. Tak až se z toho dostane, zkusím UM aspoň ráno, tu 240 vyzunkne jako nic, pokud ho ovšem bude chtít
Děkuji za názory a rady
Ahoj, malá se taky odstavila týden před 9 měsícem
. Nechtěla kojit, nechtěla UM, kaše, prostě nic. Já odstavení vcelku uvítala, byla strašnej závislák, ale spíš jsem řešila jak dodržet mléčnou dávku. Naučit jí na UM a kaše trvalo přes měsíc a půl.
No a pokud se ti za UM zdá moc peněz, tak my jsme dávali od roku kravské plnotučné z chlaďáku (Selské, Madeta, Albert Bio) nebo i plnotučné UHT (Madeta). Teď jsou malému skoro 2 roky a žádný problém s tím nikdy neměl. A je to vážně o dost levnější. A tak nějak pocitově mi to přijde méně chemické než Sunar a podobné náhražky. Když si představím, že to usuší, něco z toho odstraní, něco zase přidají…celý staletí lidi pili mlíko, tak proč teď najednou do tří let náhražky? Ale je to samozřejmě každého věc.
Anonymousss ono to i dává smysl že? ![]()
Já si ale nemohla stěžovat na nic, noci prospí celé už od 3 měsíců (11hodin), takže noční kojení nehrozí, nekouše (má 1 zoubek), chybí mi prostě to ranní kojení, přitulení se, a prso bylo to, co ji vždy uklidnilo, když bylo ouvej.
Anonymousss píše:
Když si představím, že to usuší, něco z toho odstraní, něco zase přidají…celý staletí lidi pili mlíko, tak proč teď najednou do tří let náhražky? Ale je to samozřejmě každého věc.
U nás protože mu to chutná a hlavně je to děsně praktické na cesty
Neřeším chlazení, ledničku, prostě mám v sáčku prášek, vyzkoušeno že se rozpustí i ve studené vodě, a ráno na dovolené klidně v létě má svoje mlíčko přesně podle požadavků. Jak ho nedostane do 10 minut poté, co vstal, zuří
![]()
Ty peníze nechci řešit, to jsem asi neměla ani psát ![]()
Já to psala z pohledu kojící matky, co je šťastná za to, že může kojit a nemusí kupovat za nekřesťanský peníze UM, u té ceny v obchodech se mi vždy protáčely panenky
, ta krabice jednou za čas mě nezruinuje to né.
bonnie14 píše:
Ty peníze nechci řešit, to jsem asi neměla ani psát
Já to psala z pohledu kojící matky, co je šťastná za to, že může kojit a nemusí kupovat za nekřesťanský peníze UM, u té ceny v obchodech se mi vždy protáčely panenky, ta krabice jednou za čas mě nezruinuje to né.
Jasně
. Já kojím prťavku a ještě kupuju UM pro staršího ![]()
bonnie14 píše:
Anonymousss ono to i dává smysl že?
Já si ale nemohla stěžovat na nic, noci prospí celé už od 3 měsíců (11hodin), takže noční kojení nehrozí, nekouše (má 1 zoubek), chybí mi prostě to ranní kojení, přitulení se, a prso bylo to, co ji vždy uklidnilo, když bylo ouvej.
No, nám taky nešlo o ty prachy jako takové. Spíš se mi trochu eklovalo podporovat cizí výrobce UM (překvapilo mne, že i ten Sunar se vyrábí ve Velké Británii).
Na cesty jsem kupovala úplně obyč sušené plnotučné mléko Madeta. Rozpouští se to teda o trochu hůř než Sunar, ale ne zas o moc.
A je teda fakt, že malej vždy preferoval normální mlíko před Sunarem.
bonnie14 píše:
Ty peníze nechci řešit, to jsem asi neměla ani psát
Já to psala z pohledu kojící matky, co je šťastná za to, že může kojit a nemusí kupovat za nekřesťanský peníze UM, u té ceny v obchodech se mi vždy protáčely panenky, ta krabice jednou za čas mě nezruinuje to né.
Ahoj, osobně zkušenost nemám, ale kamarádce se malý odstavil mezi 9.a10.měsícem taky ze dne na den sám. I to obrečela, ale kojení už se nevrátilo. Pokud malá nechce, nenutila bych ji. Má svůj důvod
Hormonální změny příčinou můžou být, ale nemusí.
Mě se syn odstavil taky sám v 9ti měsících. Kojila jsem ho ke konci už jen ráno a najednou ze dne na den prostě nechtěl. Do roka a něco pil Nutrilon, pak jsme přešli na Hami mlíko s příchutí banánu nebo jahody a na tom je dodneška. A jak už psala nějaká maminka nade mnou, musí mít flašku hned po probuzení, jinak je zle ![]()
TerezkaW píše:
Mě se syn odstavil taky sám v 9ti měsících. Kojila jsem ho ke konci už jen ráno a najednou ze dne na den prostě nechtěl.
Jo stejně na chlup jak u nas ![]()
Tak jo, ja to vzdám ![]()
A potom jsi odsávala? Já ti ani nevím, zda by bylo co.. jen abych předešla nějakým zatvrdlinkám.
Tak mě se Mates odstavil taky sám na 10ti měsících…a taky teda pil MM už jen ráno a najednou neee a konec…
taky jsme to obrečela,pořád to bylo něco,co můžu jen já a taková ta naše chvilka…
Sunar mu nevadil,tak dostával ráno a večer Sunar,někdy i v poledne a tak na roce a 3/4 konec i s tím…
a dneska nevypije mléko žádný…že mu prý nechutná ![]()
Jo a tím jak se jako by odstavil pomalu a postupně prsa úplně v poho…
bonnie14 píše:TerezkaW píše:Jo stejně na chlup jak u nas
Mě se syn odstavil taky sám v 9ti měsících. Kojila jsem ho ke konci už jen ráno a najednou ze dne na den prostě nechtěl.
Tak jo, ja to vzdám
A potom jsi odsávala? Já ti ani nevím, zda by bylo co.. jen abych předešla nějakým zatvrdlinkám.
Já bych neodsávala, jen když budeš mít nějaké problémy nebo tě to bude bolet… jinak se bude pořád stimulovat tvorba MM. Já neodsávala a stejně jsem měla mléka na rozdávání ještě tak 2 měsíce po odstavení, po zmáčknutí prsou ještě déle… ![]()