Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nevím kde sehnat nějaké rady, tak píšu sem. Myslím si, že malá saje jen přední mléko. Když se vzbudí a dám jí k prsu, tak tahá. Jakmile ale vytahá tak 40ml s prsu, tak začíná jen dumlat. Nejdřív zkouším šimrat, ale stále jen dumlání. Pak jí vždycky seberu prso a dám jí ho znovu. Když nezabere ani to, tak jí dám do postýlky, aby se pořádně probrala hlady. Vrátím k tomu samému prsu a zase jen dumlání. Jakmile jí dám ale k druhému, tak zase saje. Ale zase jen těch svých 40-50ml
. Je to prostě lenoch spavej už od narození. Prosím máte s tím někdo zkušenosti? A nemůžu mít z toho zánět v prsu? V čera v noci už jsem totiž měla zimnici a 38,8 teplotu. Na gyndě jsem byla a zánět to není. Jinak to naše jedno kojení trvá tak 1,5-2 hodiny. Během tohodle času vypije tak 80-100ml. Ale i tak jí musím občas dokrmovat sušeným mlíkem. A nebo setakhle o mléko přichází
. Jinak malý je 19 dní. Díky moc za tipy.
Dávala bych ted ze začátku časté půlhodinové kojení, prsa se budou stimulovat, malý se časem naučí tahat. Dokrm bych zkusila vynechat.Hodně pij, odpočívej, mě to na tvorbu mléka pomohlo. Jakmile jsem neodpočívala, a uklízela, prala apod. měla jsem mléka málo.
já mám z porodnice informaci, že kojení delší než 30 min. nemá smysl. Dítě si pak jen hraje a nesaje. Nakojila bych, po půl hoďce odstavila a uvidíš, jak dlouho vydrží do dalšího kojení…
Já bych zkusila nedokrmovat, ale spíše častěji přikládat. Je maličká a ty ještě nemáš mlíko nastimulovaný podle její potřeby ![]()
Nechala bych ji vypít těch 40-50ml, jak píšeš, dala od prsu a přiložila zase za půl hodiny.
A nikde není psáno, že v těch 40ml není i zadní mléko. Myslím, že mimčo si prostě vezme co potřebuje a dokrmem bys ji leda zmátla…
Koukám, ža píšu v podstatě to stejné jako pannda… ![]()
Příjde mi, že má cenu kojit jen tak 15 minut z každého prsa. Jenže jakmile jí dám do postýlky,tak začne řvát hlady. A to do tý doby, dokud jí nedám těch 80-120ml. Jenže já tolik ze sebe prostě nevydám
. Protože když jí pak přikládám často, tak už nic nevysaje a jen dumlá. Chjo holky, to je věda to kojení
![]()
Veru: malé to kojení ze začátku taky tak dlouho trvalo,byla jen u prsa, pila dlouho a často, asi každou hodinu, ono se to časem spraví…až bude větší bude tahat víc a napije se za kratší dobu. Má dudlík? malá se přestala takhle loudat u kojení až se naučila dudlík…ona totiž ty moje prsa používala taky i na dudlání. V knížce o těhotenství co mám píšou nechat dítě dudlat, je malinká chce být u tebe ![]()
pannda píše:
Ona ti ale nebrečí hlady, ale chce dumlat, být u tebe…
souhlas, taky si myslím
Taky si myslím, že nemá už hlad. Nakoj těch 15 minut, vraž jí dudlík, chvilku pochovej a polož… ![]()
pannda píše:
Ona ti ale nebrečí hlady, ale chce dumlat, být u tebe…
No já nevím, ale když jsem kvůli horečcce odstříkávala a dávala jí to stříkačkou, tak se zastavila na 110ml. A vždycky když jí takhle dávám stříkačkou, tak se zastaví na těch 90-120ml a pak teprve začne být spokojená v postýlce. A hlavně ikdyž jídám dudlík, tak nadává i přes ten dudlík. Když dudlík vyndám, nabínu jí malíček,div mi ho nesní
.
Viky23 dudlík máme
. A vidíš, přitom říkají, že se dudlík používat nemá a Vám pomohl. Je to ale o nervi, pořád jí mít u prsou ![]()
pso se asi dudlá líp než dudlík
já když malá zamrčela šup k prsu a spokojenost…
a když jsi odstříkala 110ml tak si myslím, že mlíka máš dost, já si chtěla včera odstříkat do mrazáku a stěží jsem vymáčkla 40ml. Malá hlady nebrečí a čůrá dost, tak taky mám trochu stres abych neztrácela mlíko
na vážení jdem až začátkem února.
Ja zila v tom, ze zadni a predni mleko neexistuje, ze je proste mleko a predni/zadni je jen mytus ![]()
Já bych nedokrmovala a po 30 min. bych jí odstavila a dala jí dudlík. Mému maličkému je 10 dnů a v porodnici mi předvedlo něco podobného a sestřičky mu chtěly dát příkrm a zjistily že hlad nemá a tak nám daly dudlík
Funguje to a kojím maximálně 30 min. a maličký se napije kolik potřebuje a pak nasadím dudlík ![]()
VERCATOMIK píše:pannda píše:No já nevím, ale když jsem kvůli horečcce odstříkávala a dávala jí to stříkačkou, tak se zastavila na 110ml. A vždycky když jí takhle dávám stříkačkou, tak se zastaví na těch 90-120ml a pak teprve začne být spokojená v postýlce. A hlavně ikdyž jídám dudlík, tak nadává i přes ten dudlík. Když dudlík vyndám, nabínu jí malíček,div mi ho nesní
Ona ti ale nebrečí hlady, ale chce dumlat, být u tebe….
A ty se doma vážíš, že víš, kolik ti vysaje?člověk by se divil, že jen dumlá, ale přitom si vytáhne dost.. první měsíc je to těžké, ale pak se do toho dostanete. Nabízej co 2hod, tak po půl hodině kojení zkus uspat..