Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě jsi udělala dobře, že jsi to utla, a už miminku dál ty sračky neposíláš ![]()
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale hrozně se za to stydímOd začátku těhu jsem si vyčítala že pořád kouřím sice jsem to omezila na 3 deně a pak už jen na jednu ale pořád ta cigareta byla silnější než já
Teď jsem v 27tt a už týden nekouřím a chtěla bych to vydržet a už si nezapálit
Jediné co se mi teď honí hlavou je to že absťák mívám a obávám se aby ho nemělo i miminko co nosím v bříšku. Nemůže to mít na něj nějaký vliv když jsem to na něj 6měsíců foukala a ze dne na den jsem to utkla??
Nenam zkusenosti a asi moc neporadim…ale myslim ze mozna trochu vliv ano…ale nwm
![]()
Lepší utnout než mu podkuřovat… já teda mám co kecat, taky jsem neodolala, ale já jsem měla cigaretu jednou za měsíc. ![]()
Mnohem lepší, než mu tam dále posílat takové sračky. Lepší pozdě, než později.
Lepší teď než vůbec. Jinak se k tomu raději nebudu vyjadřovat ![]()
Hlavně buď v klidu. Určitě to zvládneš. Chce to silnou vůli. Nenech se tu vyprudit. Jedna cigareta opravdu určitě nenavodí nějaký absťákový stav miminka.
Příspěvek upraven 29.11.13 v 22:16
Ahojda, já Tě určitě odsuzovat nebudu, jelikož než jsem otěhotněla, kouřila jsem taky a ne málo, to bych lhala..Kouřila jsem asi do 7tt a vím že bych kouřila do ted, kdyby mi to v době nevolnosti nepřestalo chutnat.
Pokaždý když jsem si zapálila, udělalo se mi zle, takže už přez měsíc nekouřím ani jednu cigaretu denně a k mému údivu mi to ani nechybí. Měla jsem v tomhle štěstí, vím že nemůžu říct že už nezačnu, ale zatím na to vážně chuť nemám..Ale určitě ti rozumím a znám spoustu holek co kouřilo v těhotenství…samozřejmě to omezili na 2 cigarety max denně, ale prostě si dali…a já si sama za sebe myslím, že absťák by mimčo určo pociťovalo takže si myslím že 1-2 cigarety denně nemůžou nikomu ublížit..Mamka když čekala sestru kouřila také a dokonce jí doktor řekl že pro miminko je horší když matka přestane, než když to jen omezí. Záleží na Tobě, pokud máš obsťak prostě si tu jednu cigaretu zapal
Tot můj názor.
Tak neutla jsi to ze dne na den, ale hezky postupně…takže to si myslím, je ok, nemyslím si, že by to byl až takový šok, aby to mělo negativní vliv na miminko. Těch 6m před tím, to už je jiná…ale dokázala jsi to, takže za mě
teď hlavně vydrž ![]()
Nikdy si nepřestanu vyčítat to že jsem nepřestala hned jak jsem to zjístila, ale bohužel zpět to už nevezmu
Manžel mi to sice vyčítal ale sám kouří takže mi to moc nepomohlo a teď mě podporuje a přede mnou nekouří
Musím si věřit a vydržet to ![]()
Pokud ten abstak nebude mit ted v „pekarne“ tak ho bude mit po porodu…zamysli se sama co je lepsi. A pokud jsi mela 1 denne tak nevim jak lip bys to chtela utinat. Ja prestala ze dne na den a to sem kourila krabicku denne, lepsi nez ho travit tema jedama
Zakladatelko, je škoda, že jsi kouřila těch 6 měsíců, ale je fajn - že jsi to utnula, vydrž - každý den bez cigarety je super! A po porodu začni kojit, aby tě to motivovalo nekouřit, zvládneš to
. Já přestala ze dne na den, kouřila jsem více jak 30 cigaret, teď 15.ledna to bude 10 let
. A takové ty řeči, že je lepší to jen omezit, to jsou alibistické kecy těch, které se nechtějí vzdát cigára
, aby ulehčily svědomí. ![]()
Já myslím, že v břiše mu bude dobře, viděla jsem dítě na jipce vedle naší malé, co mělo absťák, jeho matka hulila jak prokopnutá, narodil se ve 32,týdnu, hulit nepřetala, ikdyž ho kojila, po čtyřechdnech šla na propustku domůa už se nevrátila, tak malýho převedli na flašku a začlo mu chudáčkovi peklo.Byl nevrlý, jen se kroutil a plakal, doktorříkal, že je to kvůli nedostatku nikotinu..Lepší teď, než potom.
Předem se omlouvám za anonym, ale hrozně se za to stydím
Od začátku těhu jsem si vyčítala že pořád kouřím sice jsem to omezila na 3 deně a pak už jen na jednu ale pořád ta cigareta byla silnější než já
Teď jsem v 27tt a už týden nekouřím a chtěla bych to vydržet a už si nezapálit
Jediné co se mi teď honí hlavou je to že absťák mívám a obávám se aby ho nemělo i miminko co nosím v bříšku. Nemůže to mít na něj nějaký vliv když jsem to na něj 6měsíců foukala a ze dne na den jsem to utkla??