Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MarieP píše:
Zakladatelko, je škoda, že jsi kouřila těch 6 měsíců, ale je fajn - že jsi to utnula, vydrž - každý den bez cigarety je super! A po porodu začni kojit, aby tě to motivovalo nekouřit, zvládneš to. Já přestala ze dne na den, kouřila jsem více jak 30 cigaret, teď 15.ledna to bude 10 let
. A takové ty řeči, že je lepší to jen omezit, to jsou alibistické kecy těch, které se nechtějí vzdát cigára
, aby ulehčily svědomí.
Tak… prestat kourit se urcite nema. pokud je matka silna kuracka, tak by mela koureni omezit, ale ne prestat. a to ti rekne kazdej doktor. ale jak jsi to udelala ty, tak si myslim ze je to dobry. krasne jsi omezila a pak prestala a to je fajn. ja si myslim ze pokud je zena tehotna, tak me by bylo trosku trapne aby me nekdo videl jak kourim, kdyz mam pupek jak blazen, ale ja neodsuzuji. pokud matka byla silna kuracka, tak by proste rozhodne ze dne na den prestat nemela.
Jo a kdyz jsme u toho, tak by maminka mela prestat kourit uz minimalne pul roku pred pocetim, protoze i kdyz se rozhodnes prestat kourit, kdyz se dozvis ze jsi otehotnela, tak to mas stejne v tele.
@MarieP píše:
@terinka4444, ty wole, co to bylo za „matičku“
zkus hádat barvu pleti. My tam brečeli nad těma našema drobkamaa setry prý, že ta už se nevrátí, my jako jak se nevrátí
a ony, že už nepřijde, že strarej jí chce mít doma a ne tři týdny nebo víc v nemocnici, my koukaly jak sůvy z nudlí, fakt se nevrátila. Takže oni to miminko vypiplají a pak jí pošlou zprávu, že je připraveno k vyzvednutí, buď si ho vyzvedne nebo putuje do kojeňáku. Jak to dopadlo nevím, my šli domů dřív než mimčo.
@Petulinka89 ted nereaguji na zakladatelku, ale prestala sem ze dne na den a v zivote mi zadny doktor nerekl ze bych mela kourit dal, to co pises je vymluva tech co huli dal. A i kdybych kourila 60 denne tak kazd den o jednu min a za dva mesice sem nekurak, A POSTUPNE
@geilens a priznala jsi se doktorovi ze jsi silna kuracka? zadny by ti nerekl ihned prestan. to je blbost! dle meho nekourit vubec a kdyz uz, tak omezit a postupne prestat.
Přesně tak..je pravda, že se nemá hned přestávat, je to nesmysl )
Samozrejme, a i kdyby ne tak to ma v karte. A kdyz si to zkusis vyhledat ( nazory lekaru, ne laiku) tak ti to potvrdi, promin ale radsi atvma abstak GV v brisku nez hotove mimi v porodnici, opravdu nestojim o to abych mu jako prvni darek dala abstak
@geilens vlastne tak jak pises. ja pri prvnim tehu byla na pokoji s kurackou. nechapala jsem ze porodila, sla si zapalit, nakojila, sla si zapalit. vzdycky v zupanu ven, pak prisla smradlava a vzala si v zupanu malou do naruce a zacala kojit. nj. hlava mi to nebrala, ale pry se rika ze dite kuracek je uplakane a nekuracek hodne. no tau jeji princezna byla zlaticko a ten muj rval jak kdybych kourila ja ![]()
@Petulinka89 no já měla kamarádku silnou kuřačku… i když byla na vyvolávačce tak chodila čmoudit. A pak porodila a sestra jí posílala před kojením na cigaretu, protože malá jí stejně řvala i po kojení a když si to cígo dala, tak dítě dostalo svou dávku a bylo klidné. Pak samozřejmě nekojila, protože se odmítla vzdát cigaret…
píšu měla, protože ona byla cvok a s více jejíma názorama jsem se nestotožnila.
@Petulinka89
to uz je asi vyssi moc:-) hlavne ja bych nebyla schopna si zapalit, radsi bych si tu ruku ukousla, prestala sem pit kafe, alko, kolu… a ty cigara byly z toho to nejlehci ![]()
@mejdylko ja se tam taky bavila s jednou holcinou a ji doktori taky poslali kourit. zapalila si a najednou se slo rodit. asi s timhle taky nesouhlasim, ale je to kazdeho vec. vozit kocarek s cigaretou asi taky neni zrovna sik.
Holky děkuji moc za vaše názory a podporu, dodává mi to sílu se nevzdávat a vydržet
Jinak můj gynekolog do teď neví že jsem kouřila
Nikdy se na to neptal a já se stím nechlubila
A jak se tu některá zmiňovala tak jsem se za to tak moc styděla že jsem se s cigaretou schovávala aby mě nikdo neviděl
No sice jsem na začátku ale věřím že už to zvládnu, hlavně kvůli miminku.Jo a neumím si představit že po porodu si půjdu zakouřit a pak smradlavá budu mluvit na to malé ![]()
@geilens tak ja kafe nikdy nejak moc nepila. no, sem tam kdyz uz sem v praci fakt usinala. se synkem sem zacala pit detskou kolu a cigarety mi nevoni uz par let. jediny co fakt ale neprestanu jist jsou vajicka a hermelin. j ne ze bych byla nejaka zavislacka, ale nemyslim si ze by to melo az tak vadit. moje sestra je taky ted tehu, ma to mit v lednu a ta mi teda nadava za vsechno. hlavne na tatarku… a to ze jsem udelala majonezovy salat. no holt kazda jsme v tomhle jina.