Přestat kouřit v 27. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pavlats
30.11.13 19:04

@Drambee Fajn, nevím, kdo zakladatelce psal, že miminu ublížila. Já jí psala, že je hlavně důležité, že přestala a ať se drží, že jí k tomu rozhodnutí gratuluji. Na tom není nic zlého. Každá, která kouřit nepřestane, svému miminu ubližuje. Těch 27 týdnů, kdy kouřila taky není zrovna super, ale je dobrá že se rozhodla a už nekouří. Radši teď než vůbec. To že to pro to mimčo nebylo zrovna nejlepší je fakt a zakladatelka to zřejmě naštěstí ví, jinak by nepřestávala.

• Citovat
  • Upravit
5521
30.11.13 19:06

S tím souhlasím..i já ji přeji aby to vydržela, zvládla a nakonec porodila zdravé mimčo, nic víc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.11.13 19:19
@KKatka23 píše:
Ach jo… :( Když to čtu, tak se mi chce brečet…Kolik z vás tady kouřilo v těhotenství… Já jsem byla silný kuřák (15-20 cigaret denně po dobu sedmi let). Kouřit jsem přestala rok před otěhotněním…v těhotenství jsem nejedla plísňové sýry, vejce, kávu s kofeinem jsem si dala skutečně výjimečně… Omlouvám se za to, ale ptám se - Proč takový mámy, který se neumí (nebo nechcou) obětovat pro toho malýho tvorečka, mají krásný zdravý děti a já jsem potratila?
Aspoň, že teda přestáváš…i když trošku s křížkem po funuse…teď už je tvoje mimčo skoro hotový, bude jen růst, ale když se vyvíjelo, tak jsi kouřila…Já si myslím, že jsi mu ublížila.
Aspoň je fajn, že je ti to líto a že se z toho poučíš…Přeju krásný zbytek těhotenství…

ani mi nemluv mně s pozitivním testem v ruce naskočila chuť na tatara, ty jo, celé těhotenství jsem po něm slintala, se mi o něm v noci i zdálo :mrgreen: no nedala jsem si :mrgreen:
Mrzí mě ty řeči jako chytré kecy nekuřaček. Cigáro prostě má špatný vliv na miminko už od prvopočátku, tak si to alespoň přiznejte, když už máte potřebu vykuřovat mu pod nos. A absťák u miminka po porodu je fakt vyživný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
30.11.13 19:50

@terinka4444 Nějak nechápu ty Tvé poslední věty. V jedné píšeš proti chytrým kecům nekuřaček a vzápětí s námi souhlasíš. Nebo jsem to špatně pochopila?

• Citovat
  • Upravit
klara..pohl
30.11.13 20:19

@Drambee jako mas muj obdiv. takle tu bojovat proti supum!!

Jde o kazdeho svedomi! Kazdy ma jiny nazor na to co ublizi nebo naopak prospeje miminku. Co matky vegetarianky, makrobioticky a spol treba? Nekdo ji ryby a cpe se vitaminy, jiny na to kasle. Nechte rozhodnout kazdou matku samu za sebe a neosuzujte ji za to ze ma jiny nazor!
Muj nazor je, ze matka ma byt v pohode, bez stresu, byt pozitivni a tesit se na miminko (biochemie v tomto smeru perfektne funguje a mimnko to citi). Pokud ji k tomuto stavu pomuze kafe, 1!!! cigareta nebo litr pomerancove stavy at to dela..

Nic se nema prehanet, je skvely ze zakladatelka prestala a drzim palce at to tak jde dal!!

Verim tomu ze je velky rozdil dat si 1 cigaro ve 27tt a krabku v den porodu!

Ublizit miminku se da mnohem horsimi vecmi (ktere si tady mnoho matek ani pepripusti) nez je VYJIMECNE trocha nikotinu..

• Citovat
  • Upravit
10291
30.11.13 21:19

@pavlats : Myslím, že to bylo myšleno tak, že ty „pozitivní“ komentáře většinou píšu nekuřáci, nebo bývalí kuřáci, kteří ale kouřili občas pár cigaret. Striktně proti kouření v těhotenství jsou zpravidla silní kuřáci, kteří vědí, že přestat kouřit lze. Chce to jen vůli, nic jiného.

klara..pohl: No zaprvé jde o to, trochu nikotinu to není výjimečně, ale pravidelně - to jest i z té trochy vzniká závislost. Za druhé, skoro každý měl možnost někdy vidět videa, co miminko udělá v děloze, když si matka potáhne…

OMLUVA!!! Neustále je tady omílán můj komentář o tom, že zakladatelka svému dítěti ublížila. Nebylo to myšleno tak, jak to @Drambee pochopila. Nepochybuji o tom, že zakladatelčino mimčo je zdravé, zakladatelka ho v pořádku donosí a dítě bude zdravé dál. Myslela jsem to tak, že sama jsem přestala kouřit a vím, že to není nic tak tragického. Podle mého názoru se pro své dítě mohla obětovat víc než jen snížit dávku. Taky jsem ale ocenila, že je jí to líto a snaží se to napravit. Toť vše…To, že je těhotná, neznamená, že s ní budu jednat jako s miminem a klamat ji v tom, že když šest měsíců kouří, že to jejímu dítěti nevadí. Já ji přece nejdu kamenovat, jen jsem sdělila svůj názor a pak jsem k tomu defakto přidala, že je šikovná, že se snaží přestat a že jí držim palce. Jestli to špatně pochopila i zakladatelka, tak se jí tímto omlouvám. Nechtěla jsem nijak naznačit, že jste svému dítěti nějak fyzicky ublížila. :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5521
30.11.13 21:21

Já myslím, že to už je vyřešeno..Alespoň z mé strany :) Takže OK.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
30.11.13 21:26

@Drambee : No to píšete dnes už poněkolikáté, že je to z vaší strany vyřešeno a už se nebudete vyjadřovat :mrgreen: Já jsem to napsala kvůli zakladatelce, protože máte pravdu, že to asi vyznělo špatně. Nechtěla jsem ji jakkoliv zdeptat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.13 10:02

To že jsem miminku takovou dobu škodila si moc dobře uvědomuji a teď už to opravdu zpět nevezmu. Bohužel jsem byla schopna to jen omezit ale i tak to pro mě bylo hrozně těžký takže jsem se aspoň trochu utěšovala že z 20ti denně jsou jen 3 denně a pak už jen jedna. Vím že jsem to měla utnout hned ale i při těch třech jsem měla pěkné absťáky, myslím psychické že jsem se pořád v noci budila a myslela na cigarety a to samý přes den pořád jsem myslela jen na to kdy si budu moc zapálit :oops: Teď jak už nekouřím tak se konečně budím s pocitem že jsem další den zvládla bez toho hnusu a chválím sama sebe za to. Už to opravdu musím zvládnout až do konce a já to zvládnu ;) Musím pro to malé :hug: Jinak jsem samozdřejmě respektovala všechny tady komentáře. Každý má nárok na svůj názor a mě pomáhají jak ty dobré tak i ty negativní, jen se mi nelíbilo že jste se tu mezi sebou dohadovaly :oops: Teď už mi jen držte palce ať to opravdu zvládnu a za pár měsíců budu psát že mám zdravé miminko a stále bez kouření :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3359
1.12.13 11:56

Zakladatelko, neboj - to zvládneš, není to tak těžké, nejhorší je první týden ;). Držím palce a přeji zdravé dítko :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.14 10:59

Tak holky hlásím se že už mám 8měsíční holčičku a stále nekouřím. Jsem na sebe pyšná že jsem to nakonec opravdu zvládla a vám všem moc tady děkuji za potporu když jsem přestávala :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky