Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer
beru antikoncepci Lindynette 20 a někdy krvacim silne jak při menstruaci. Beru ji krátce, vím, že špinit můžu až tři měsíce, ale já nesnesu mít takovou dobu v kalhotkách vložku
rozjede se mi zánět, potřebuje dýchat
a tak premejslim, jestli se na to nevykaslat. Beru jí kvůli bolestivé menstruaci, ale to radši ty bolesti, než záněty
taky je mi od začátku brání antikoncepce divně od žaludku
Chtěla bych dobrat platicko a zkusit nitroděložní tělísko, ale ještě jsem nerodila. Tak jaký máte názor?
Já bych třeba ještě vydržela tu antiko, ale když to se nedá ![]()
Proč bereš antikoncepci? Aby ses chránila proti početí nebo si chceš nějak upravovat cyklus. Promiň, je to trochu zmateně napsané, tak nevím.
Já bych se na to vykašlala hned a proti početí používala kondomy. Když s tím oba umíte zacházet, tak je riziko početí stejně vysoké jako u HA ![]()
EDIT jo promiň, kvůli bolestivé MS, už to vidím. Tak toho tě ani tělísko nezbaví.
Příspěvek upraven 10.02.17 v 23:39
Na ms kalíšek, nebo látkový vložky, dělaj se i intimky a řekla bych, že budou i víc „dýchat“… jinak nějákou alternativu typu čaje, nebo nějákou jogu jsi zkoušela? já mívala ms spíš vysilující, a co mi na to pomohlo byl porod, ale to je řešení tak na čtyři roky ![]()
Jo a přečti si něco o nitroděložních tělískách, klidně na netu
Mohou se samozřejmě aplikovat i ženám, které nerodily, ale častým vedlejším účinkem právě také bývá neustálý výtok i po několik měsíců. ![]()
@Gina108 kvůli bolestivé menstruaci. Když kondomy mi moc nesedí, vadí mi ten zápach gumy ![]()
A tělísko mám v plánu do budoucna, ale četla jsem na něj nějáké stížnosti právě co se týče zánětů… i když by teoreticky měly bejt právě nezánětlivé
![]()
@Gosi i intimky na delší dobu mi vadí
čaje, jógu, paralen tři dny předem, teplý na břicho, pupalka, ležení na tvrdém, všechno vyzkoušeno, bolesti hrozne ![]()
@terezkakol píše:
@Gina108 kvůli bolestivé menstruaci. Když kondomy mi moc nesedí, vadí mi ten zápach gumy
@Gosi píše:
A tělísko mám v plánu do budoucna, ale četla jsem na něj nějáké stížnosti právě co se týče zánětů… i když by teoreticky měly bejt právě nezánětlivé![]()
No když si vezmeš, je je to skutečně cizí těleso v těle, tak se to tělo brání právě zánětem. To mi přijde logické… ![]()
@terezkakol píše:
@Gosi i intimky na delší dobu mi vadíčaje, jógu, paralen tři dny předem, teplý na břicho, pupalka, ležení na tvrdém, všechno vyzkoušeno, bolesti hrozne
paralen? jinak joga, čaj a uprava životního stylu bylo vyzkoušeno na jeden dva cykly a když to nezabralo, tak jsi se na to vykašlala, nebo v tom pokracuješ měsíce a roky a ani tak se to nelepší?
@Gosi já znám holky, které jsou spokojené, tak nad tim právě taky uvažuju.
@Gosi gynekoložka mi doporučila tři dny před menstruací brat jedet denně a trošku uleva byla, ale taky nic extra. Dlouho jsem hubla, jídelníček parádní, pohybu taky dost, ale stále stejné.
@Gina108 píše:
No když si vezmeš, je je to skutečně cizí těleso v těle, tak se to tělo brání právě zánětem. To mi přijde logické…
Ti jo, ale stribro, zlato a med by mely mit prave protizanetlive ucinky… ![]()
Co jsou „hrozne bolesti“? A kolik je Ti let? Ja mivala takovou menstruaci, ze jsem v krecich sedela s prujmem na zachode a mezi kolenama kybl na zvraceni. Jak jsem to nevychytala, tak jsem nebyla schopna dojit ze skoly domu. A zvladla jsem to bez antiny cely zivot. S vyssim vekem se to lepsilo a po detech uz je mi zle tak jeden den a muzu normalne fungovat.
Muzes jeste zkusit magnezium a zmenu zivotniho stylu aspon pul roku, nez vyhodnotis, ze to nefunguje. Ja bych volila jeden den bolesti nad zanety a hormony.